Widok

~~~Majówki 9 - ostatni trymestr :)~~~

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zrobiłam nowy wątek :)

Alicja jak tam Twoje wyniki, odebrałaś ?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
o, witaj Fasolka, dawno cię nie było :)
oby ci się maluch ujawnił, tylko ty jedyna z majówek jeszcze żyjesz w błogiej nieświadomości :)

ja też tak do końca nie jestem pewna - mieliśmy nie wiedzieć i lekarz chyba dla zmyłki najpierw powiedział, że będzie chłopak, innym razem, że dziewucha. W piątek kolejna wizyta, może się dowiem na 100 %.

faktycznie, ostatnio pisałaś nawet imiona dla córeczki :)

Bo mamy wybrane imiona na obie opcje:)
Długo mial być chłopak Antek, teraz niby dziewczę. Już nie wiem jak mam do brzucha przemawiać;) Już mi jest wszystko jedno, marzę o końcu bo ostatnio brzuch mi urósł i dzisiaj zauważyłam, że powoli mam problem z zasznurowaniem butów.

Anam lekarz powiedzial w 22tc ze bedzie chlopak na 100%.
Mam nadzieje ze sie nie pomylil.

hej mamuśki :)
fajna ta nasza lista majóweczek
dopiszcie ktoś przy okazji - imię chyba Karolek:)

aha , nie wiem czy juz był taki temat...
otóż ... ja nadal chodzę do pracy, bo czuję sie całkiem dobrze
powiedzcie mi czy Wy wszystkie jesteście już na chorobowym/zawolnieniu
czy może któras jeszcze pracuje?

Madzorek , co do opuchlizny mam tak samo ... nogi , czasem ręce
gin powiedział, że to nie jest nic niepokojącego
ale kazał robić(powtarzać) badania moczu

Ja caly czas pracuje ale juz troche krocej niz zwykle bo troche mi ciezko a mam prace raczej stojaca.

ja siedzę w domku na zwolnieniu :)

witaj Pomarańczka! takie apetyczne masz te oranżerki na suwaczku :)
jeśli o mnie chodzi, to jestem na zwolnieniu od 6 tc, czyli odkąd się dowiedziałam o ciąży - ciąża zagrożona i inaczej nie można. Ale gdybym mogła wybierać, to bym chodziła do pracy tyle, ile by się dało

aha, Karolek do listy dopisany :]

jestem po wizycie u doktora, moja perełka waży 1100g i jak zwykle fikała przy USG takie fikołki, że nawet porządnej fotki nie dało się zrobić :) aż lekarz poczuł kilka kopnięć jak trzymał sondę przy brzuchu :)
sprawdziliśmy dziś jedynie, czy górna warga się zrosła - jest OK więc zajączka nie będzie hi hi hi - tu zrobił doktor taką śmieszną fotkę twarzyczki od strony brzucha, że nos wygląda jakby wisiał w powietrzu, wogóle nie jest połączony z resztą twarzy he he he

heheeh , fajnie fikają nasze maluchy
jak ja byłam u lekarza , to mały tak uciekał , że lekarz nie mógł złapać bicia serduszka
śmiesznie było :)))))))))))

jeśli chodzi o prace... pracuje za biurkiem
ale każda koleżanka z pracy zwraca mi uwagę, że już powinnam być w domu na zwolnieniu ...odpoczywać...

Ja jeszcze chodze do pracy, ale po 20 marca chce isc na zwolnienie. Mnie też już wszyscy pytają, kiedy chce odpocząć?

Powiem wam, że tak mnie dziś brzuch boli, że aż się niepokoję. Co raz mocniej mnie "ciągnie", chodzić nie mogę... Miewam chwilami "coś" co zastanawiam się jak nazwać i opisać. Może to są skórcze? Na dole brzucha w okolicy pachwin. Kuzynka miała skórcze macicy od ktoregos miesiąca i lekarz jej coś przepisał na nie - teraz nie pamiętam co. Na szczeście do Grzybowskiej ide w poniedzialek.

oj zuzka ...jak czytam to co piszesz ... to jakbym siebie słyszała
mamy 'zawsze' prawie takie same objawy/dolegliwości
mnie tez tak "ciągnęło" .... pomogła mi zmiana ubrania
lżejsze spodnie i odpoczynek , odpoczynek , odpoczynek!
teraz tylko pachwiny mi dokuczają ...i zdyszka... muszę baaaaaaardzo wolno chodzić

ja też przed światami chcę iść na zwolnienie

Ja miałam podobne objawy i moja pani doktor nastraszyla mnie ze to skurcze i nakazala isc na zwolnienie albo wiecej odpoczywać. A że jezdze calymi dniami samochodem nie moglam sobie pozwolic ani na skrocenie pracy ani na szybszy odpoczynek jak wieczorem. Wiec ciedze od poniedzialku na zwolnieniu.
Wole to niż leżeć za jakiś czas z rozwarciem. Albo co gorsza urodzic szybciej jak w maju......

Masz rację bo też mogłabyś wylądować w szpitalu na podtrzymaniu.

oho, dziś majówki zaspały..... Słonko świeci za oknem więc głowy do góry i uśmiechy na usta!!!

kto śpi ten śpi...kto czuwa ten czuwa....ja już na stanowsiku...ale bska pogoda faktycznie :) az miło się wstaje jak słonko świeci :)

Piękne słońce i humor. Dziś mi wreszcie montują zamówioną kuchnię. Czekałam od 27 listopada... Wszystko w kartonach, mycie w łazience-koszmar, a brzuch rośnie;)
no, zapomniałam się zalogować..

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry