Widok

Mamusie majowo-czerwcowe 2012 :-) 7*

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
witam w nowym wątku :-)

Majowe:
07.05 - czarnula
10.05 - Akamara
11.05 - Kasia i Tomuś
23.05 - makuszka
25.05 - atta9
26.05 - Mała757
27.05 - nulka
30.05 - SylwiaW

Czerwcowe:
04.06 - Kobritta
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - marzena-rumia
10.06 - bala_katarzynka
15.06 - pyszotka
16.06 - Madziuska2
17.06 - Jolaa
20.06- agusia85
23.06 - minika86
23.06 - jonka6

http://forum.trojmiasto.pl/Majowe-mamusie-2012-t274297,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2012-2-t278097,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2012-3-t279313,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2012-4-t281784,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2012-5-t284768,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2012-6-t286619,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a i prosiłabym o zmiane mojego loginu w meilu z datami porodu ponieważ wkońcu się zalogowałam i mam login zamiast czarnula to czarnula83...z góry dziękuje..
ja bede miala 25 ;)
Nie możecie mówić że pózno, to jest decyzja na całe życie, a nie kupowanie nowego mebla.
moja Sis ma 31lat i tez jest teraz w pierwszej ciąży wiec to nie wiek
a ja w marcu skończe 26 i to też nasze pierwsze dzieicątko:)
dziewczynki a gdzie będziecie rodzić? macie wybrany już szpital?
chciałam właśnie o to samo podpytać. Ja mam problem bo mój gin jest lekarzem ze Swissmedu,ale tam nie bede rodzić... Ostatnio przegladałam różne opinie i bardzo poprawiło się na Klinicznej.
Moje tez pierwsze-Nasz Mały Cud ;-))) Ja zawsze chciałam po kolei skończyć studia,wyjść za mąż-trochę nacieszyć się mężem i byciem razem,a po 2-letnim nacieszeniu się byciem we dwoje postanowiliśmy powiększyć rodzinkę ;-))) i jak na razie wszystko się udaje :-)))

Ja wybrałam już szpital --> Kliniczną...
Mam z Klinicznej lekarkę,Moja mama miała operacje to poznałam trochę lekarzy i szpital chodząc tam przez 3 tygodnie codziennie,wyremontowali oddział noworodkowy. Moja szwagierka rozliczała szpital i mówiła,że maja nowe sprzęty na oddziale noworodkowym,podobno super opieka przed i po... itp. to przemawia do Mnie.
Ja mialam takie same plany jak pyszotka... no i jeszcze chciałam miec swoje mieszkanko ;) ale to tez sie udało ;)

Ja planuje Zaspa, na drugim miejscu Kliniczna... Wojewódzki w ogole nie wchodzi w gre....
Chociaz w sumie to najbardziej bym chciała w Pucku ale jednak odległość od Gdańska robi swoje i chyba sie nie odważe :)
Zresztą jest to szpital specjalistyczny... Ma super ekipę...
A powiedzcie czy macie tam lekarza prowadzącego ciąze, czy poprostu planujecie opłacić położną?
Hmm, a można 'wynajac ' sobie położną ?? Moj lekarz niestety nie pracuje w zadnym szpitalu :/
ja tak samo jak przy pierwszej ciazy, Kliniczna, wszystko bylo super, nie mam tam lekarza prowadzącego i za żadna położna płacić nie bede, uważam że to zbędny wydatek chyba że kobieta nie ma osoby która bedzie ją wspierać podczas porodu to ok, bo jednak lepiej byc z kims ;)
no moja koleżanka wynajeła taka Pania koszt:1500zł poród ma w styczniu
u mnie na pierwszym miejscu zaspa potem wojewódzki a kliniczna wogóle nie wchodzi w gre...mój prywatny lekarz pracuje w wojewódzkim a ten do którego chodzę państwowo pracuje na zaspie ...ale z własnego doświadczenia tak jak przy pierwszym porodzie taki i przy drugim planuje mieć położną...
1500zł ale za co raczej za kogo za położną?
1500zł ???????? Ja myslalam, ze to 500zł maks...
Ja mam lekarz prowadzącą z Klinicznej i wiele dobrych opinii od znajomych... Bo dla Mnie ważna jest też opieka po porodzie...

Moja koleżanka z pracy rodziła na Zaspie ze względu na "ojom" noworodka,ale potem żałowała,bo po porodzie położne nie miłe,nie chciały jej dziecka przynieść,bo miała zabieg ręcznego wyciągnięcia łożyska,bo nie urodziła go sama i na początku dziecko jej zabrali,nikt nie pomagał i radź sobie sama skoro chciałaś dziecka.. Pani od laktacji tez tragiczna,a na porodówce lepiej jak mąż jest,bo jak koleżanka obok krzyczała i przeklinała,a była sama to lekarz do niej zamknij tą mordę coś strasznego...
Nulka myślałaś o Pucku,bo tam jest poród w wodzie... :-) ?Podobno super warunki,koleżanka-koleżanki jechała aż z Gdańska jak się zaczęło i poród w wodzie wspomina super... Jej się udało dojechać... :-)))
Wynająć czy opłacić jak kto woli, ale co do Zaspy słyszałam podobne opinie o położnych, że nie praktycznie żadnej opieki po porodzie i niestety nie chcą w niczym pomagac...
no 1500zl nie wiem co dokladnie jest w tej cenie, wiem tylko ze jak cos sie zaczyna najpierw jest z nia w domu zeby sie nie stresowala w szpitalu a potem razem rodzic ;)

Co do szpitali to każdy ma dobre i złe opinie, kazda z nas ma jakies dobre i złe wspomnienia własne lub z opowieści przyjaciółek. Uważam ze w każdym z w/w szpitali możemy trafic na " bardzo pomocne" osoby jak równiez takie z powołaniem.
Czemu rodziłam na Klinicznej? dla mnie to było proste :

Zaspa odpadła jako pierwsza ze względu na lekarzy i jak mnie potraktowali w pierwszej ciąży która straciłam, najpierw pytania czy może jednak nie chce tego dziecka, a pozniej gorzej niż...ehhh

Wojewodzki: głownie ze wzgledu na problem ze znieczuleniem ( i tak nie moglam dostac bo mialam rwe kulszową) i opłate za porod rodzinny, uważam że i tak płacimy dużo za opieke zdrowotna a w wiekszosci i tak chodzimy prywatnie ;/

Kliniczna : Ja sie tam urodziłam ;) heheh miałam bardzo miłe wspomnienia z tego szpitala bo trafiłam tak kilka razy, no ok raz byla okropna baba i balam sie że bedzie przy porodzie ale udało sie bez niej ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry