Widok

PAŹDZIERNIKOWE I LISTOPADOWE MAMY 5

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Rozpocznę nowy bo tamten już dosyć długi
a no i pozwoliłam sobie dodać mamy z listopada:)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie bardzo spokojnie. Tylko Mały się wierci jak by szukał innej drogi wyjścia ;-). A jak czasem naciśnie na pęcherz, to... znak, że bardzo niziutko jest.

co do pecherza to ja chodze po 5x w nocy siku, bo jakos wtedy jest najbardziej aktywny- maly lobuz!!

Pewnie.
W dzień jak chodzisz to go kołyszesz i to go pewnie usypia.
W nocy jak położysz to ruch ustaje i dzidziuś się budzi.
W materiałach z Pampersa wyczytałam, że w takim momencie dzieci zaczynają się nudzić i szukają rozrywki: albo zabawa z pępowiną albo zaczepianie mamy ;)
Małe kochane rozrabiaki ;)

Mój synek jest najbardziej aktywny jak się kładę spać. W dodatku prawie codziennie w ok godziny 23 ma czkawkę. Zasypiam dopiero jak mu przejedzie. ;)

Ciekawe jak tam Inees !!! ???

dziewczyny nie uwierzycie, jeszcze 2 w 1, wyobraźcie sobie, ze mam już regularne skurcze co 6 minut, trwajace ok 40 sekund, wiec zabieramy rzeczy i jazda na porodówkę, traf chciał, ze akurat na kliniczna było nam bliżej, tam przyjeżdżamy, oczywiście pod ktg skurcze widać, rozwarcie 2,5 palca i pada propozycja przyspieszania kroplówka z oxo, ja oczywiście ze nie ze wole poczekać, wiec panie do mnie, ze jak wole poczekać to może w domu, lekko sie zirytowałam ale stwierdziłam ze pojadę do wojewódzkiego wiec jedziemy,m dojeżdzamy a tu nagle cisza skurcze znikają...... myślałam ze sie załamie :)) jedyne co mnie pociesza to to ze nie zdecydowałam sie na ta kroplówkę,bo to jak widać nie byle ten odpowiedni czas :))) baaaardzo chce już skończyć ta ciąże ale nie za wszelka cenę ,skoro mały nie chce wyskoczyć to dzielnie czekam w koncu wszystko dla jego dobra ;))) ale sie rozpisałam ;)) acha a dziś znów to samo skurcze są narzazie mniej intensywne ale sa...

A ja już myślałam, że jesteś po wszystkim.

Dzidziuś niezłe atrakcje Ci funduje.: zwiedzanie gdańskich szpitali :)

taaaaaa.... mogłam sobie ułatwić ale :))) bo nie żałuje, chociaż położne w wojewódzkim mówiły mi że w zasadzie dobrze zrobiłam bo jeśli już z kroplówka to tak 10 dni po terminie teraz warto czekać aż akcja zacznie się sama, tylko mężuś był niepocieszony, już naszykowany nastawiony kanapki sobie zrobił aparat załadował bateriami i tak uzbrojony myślał że juz tata będzie a my mu taki żarcik wy wynelismy :)) jedyne co wiem to to że po tych wszystkich usg i ktg, to że szyjka już bardzo skrócona , gładka , mały główką w kanale rodnym dlatego tak mało uciska i nie często chodzę siusiu, no i to co najważniejsze czyli, że nie ma oznak starzenia sie łożyska i póki co to daje jakoś komfort małemu :)

Inees życzę Ci z całego serca, żeby w przeciągu godzin mały był na wierzchu :)

Mnie te moje 4 cm rozwarcie trochę wkurza, bo coś tam czuję przy każdym kroku, ale szyjka jeszcze jest troszkę za długa no i nie pozostaje mi nic innego tylko czekać (no ewentualnie pogonić małą domowymi sposobami ;) ) ale ma jeszcze czas i nie specjalnie się przykładamy ;) jakoś tak z jednej strony już bym chciała mieć ją przy sobie a z drugiej będzie mi brakowało tego bębenka :D

He, he, bedziesz miała co wspominiać.
A mówią, że jak skórcze godzinę trwają regularnie to już musi być to.
Ale świetnie cię rozumiem, też nie chciałabym siedzieć w szpitalu więcej czasu niż to konieczne i robić nic na siłę. Masz jeszcze czas ;-).

Twój dizdziuś się nie umawiał na ten termin, co mu wyznaczyli i widać ma go w wysokim poważaniu ;-).

no właśnie, tak sobie myślę że przeciez tak naprawdę to o dzidziusia dobro chodzi i skoro wytrzymałam 9 msc to raptem tydzień więcej mnie nie zbawi :)) my tez mamy rozwarcie na 2,5 palca czyli coś ok 5 cm, ale jak widać skurcze sobie nie chcą pokazać co mogą :) rozmawiałam z lekarzem swoim i powiedział ze jeśli do poniedziałku nic sie nie zmieni i sie nie rozdwoimy to niestety istnieje szansa ze trzeba będzie dopomóc sobie kroplówka, ale mam przyjechać i sprawdzi czy w środku wszystko ok :)) jeśli będzie ok to czekamy :)) acha i jeśli myślicie (tak jak ja myślałam, ze da sie skurcze jakoś przeoczyc) to niestety, bynajmniej u nas nie dało się, były takie chwile, że trzymałam ze rękę męża i modliłam sie aby przestało boleć, ale na pocieszenie powiem wam ze nie każdy jest taki bolesny :)

no ines to masz atrakcje
a mój mały brzdąc wczoraj wieczorkiem sobie tak szalał że nie wiedziałam jak się ułożyć:)
ale w nocy jest grzeczny i można powiedzieć że wstaje ze mną:)
a siusiu w nocy to może raz chodzę tak więc mam całkiem komfortowo
ale od poniedziałku mały całymi dniami szaleje więc w sumie wieczorkiem może być już zmęczony:)
no nic miałam dziś sobie posprzątać w szufladach ale chyba się dziś nie skupię:) idę zaraz obiad robić:)

Ale dziś cisza. Nasz wątek opada.

Co słychać?? Wszystkie jesteście w całości?? :)
Pozdrawiam

Ja dziś miałam full atrakcji. Wreszcie odebraliśmy nasze mieszkanie. ;)

Super :) a gdzie mieści się to mieszkanko? :)

W Wejherowie...

k@jutka tak dawno mnie nie było.... i co się dowiaduje.... zostaniesz mama i to za 21 dni.....

kurcze... a ja taka zapracowana :-(

Kochana serdeczne gratulacje :-)

My byliśmy odwiedzić teściów pod Malborkiem i powdychać wiejskiego powietrza odrobinę. Wzięliśmy ze sobą na wszelki wypadek torbę do szpitala, ...ale nic się nie wydazyło.
Wy też w jednym kawałku????

Nadal jesteśmy w dwupaku :)

Cześć

Jesteście??
Co słychać??

ja juz sie chyba zaczne powoli pakowac.... juz tak bym chciala urodic babelka. aha, powiedzcie mi kiedy gin robil wam ostatnie usg? bo ja mialam w 30tyg i sie zastanawiam czy nie powinnam miec jeszcze jednego biezacego... bo slyszalam, ze trzeba wziac ze soba do szpitala ?!

Ja miałam ostatnie w 34 tc

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

Jaki krem na skórę z AZS? (31 odpowiedzi)

Dziewczyny proszę polećcie jakiś krem do buźki, który pomoże zlikwidować suchą skórę ze zmianami...

do góry