Widok

PAŹDZIERNIKOWE I LISTOPADOWE MAMY 5

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Rozpocznę nowy bo tamten już dosyć długi
a no i pozwoliłam sobie dodać mamy z listopada:)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ciekawe co u Zaki, coś się nie odzywa ostatnio... może już tuli malucha? ;)

Jestem, jestem... w jednym kawałku.
Mam problem, bo nie ładuje mi się do końca strona z wypowiedziami. Ostatnie jakie widze to z 29-go. :( Na szczęście czytam powiadomienia z malia.
U mnie przygotowania trwają. Dziś mężu umył okno w pokoju malucha i powiesił nowe firanki. Wyprawka - poza kosmetykami które będą w niedziele - kompletna. Torba niby spakowana, ale ciągle coś dorzucam. Tylko siedzieć i czekać ;-).
A tu nic się nie dzieje, czasem lekkie bóle w okolicy krzyża i maluch się wierci. Od wczoraj jest tak ułożony, że co chwilę ganiam do kibelka i czasem mam wrażenie, że on się dam bawi w ściskanie mojego pęcherza ;-).

no własnie
tak spojrzałam że to już czas:)
chyba ze coś może 1 wyjdzie:)

zaki zapomnniała o nas bo widzę że pisała o lekarzu przed chwilką:)
zaki jak się czujesz??

Ooooo, w końcu widzę całą stronę tego wątku. Miałam małe problemy z odczytem.
Gdzieś u góry wyskoczył mój ostatni post, więc go przeklejam ;-).

Jestem, jestem... w jednym kawałku.
Mam problem, bo nie ładuje mi się do końca strona z wypowiedziami. Ostatnie jakie widze to z 29-go. :( Na szczęście czytam powiadomienia z malia.
U mnie przygotowania trwają. Dziś mężu umył okno w pokoju malucha i powiesił nowe firanki. Wyprawka - poza kosmetykami które będą w niedziele - kompletna. Torba niby spakowana, ale ciągle coś dorzucam. Tylko siedzieć i czekać ;-).
A tu nic się nie dzieje, czasem lekkie bóle w okolicy krzyża i maluch się wierci. Od wczoraj jest tak ułożony, że co chwilę ganiam do kibelka i czasem mam wrażenie, że on się dam bawi w ściskanie mojego pęcherza ;-).

P.S. gagata, serdeczne gratulacje z okazji rozdwojenia :-). Pochwal się zdjęciami maluszka.

cześć dziewczyny

jak tam się czujecie??
ja dziś mam szał i sprzątam w szafie:)
aa i zaczełam pakować sobie trobę a co tam niech będzie zawsze mniej rzeczy się zapomni:)

pozdrawiam w tak piękny dzionek:)
A mnie dziś strasznie pachwina boli. Podejrzewam, że maluch uciska mi na jakiś nerw. Tak więc chyba już przestanę chodzić na aerobik dla ciężarówek, bo coraz bardziej obolała jestem. I tak patrzą tam juz na mnie jak na weterankę wojenną ;-).

Kupiłam dla Fasolka kombinezon zimowy w Biedronce, całkiem fajny i kosztuje 30 zł. I tym sposobem uzbierało mi się jeszcze jedno pranko dzidziusiowych ciuszków- ale to już chyba jutro.

ja kupiłam dzisiaj krem do brodawek i takie nasączone gaziki alkoholem do przemywania pępka:) podobno dobre:)
więc w sumie mam już wszystko no i moja mama dziś małemu jeszcze jakiegoś pajacyka kupiła;)

mamuśki a wy co dzisiaj wolne macie czy może któraś urodziła:)

Ja się zgłaszam, po nieprzespanej nocy, ale w jednym kawałku ;-).

My też w dwupaku :)

ja dzisiaj odebralam ubranka :)) i caly dzien piore, juz nie mam gdzie wieszac. jutro poprasuje i wloze do swiezo skreconych szafek :))

Witam miłe panie ;-). Jak samopoczucie?
Ja dziś od 10 rano mam skurcze, ale takie niezbyt intensywne i bardzo nieregularne. Niemniej po mału zaczynam mieć dość, bo to cały dzień trwa.
Chyba zaraz zrobie sobie ciepłą kąpiel, może przejdzie.

witam wszystkie panie

ja tam samopoczucie coś się pogoda psuje
a ja miałam nadzieje dziś na słonko ale to nic:)
jak się czujecie

:)) u nas caly czas bez zmian.. maluszek na swoim miejscu, jutro jedziemy na pierwsze ktr.... zobaczymy jak tam skurcze, czy wogole juz jakies sa, bo ja tam nic nie czuje, a moze mam a nie wiem :))

K@juto a ja mam do Ciebie pytanie. z tego co pamiętam to masz dwa owczarki niemieckie?jak sobie z nimi radzisz teraz w czasie ciąży?

łacznie są 3 psiaki (owczarek, haszczak i kundelek ale duży)
ale my mieszkamy w domku i mam troszkę wygodniej:)
w sumie to wychodzę sobie spokojnie na spacerek raczej już pojedyńczo bo wcześniej to wszystkie na raz brałam bop są posłuszne
najbardziej to jestem ciekawa jak na naszego przybysza zaaragują:)

kurcze ja się nie umawiałam jeszcze na ktg
planuję do mijego doktorka zadzwonić pod koniec tyg i umówić się jak nic nie będzie się działo

JA też jestem ciekawa jak mój labrador na dzidzie zareaguje,najbardziej to się obawiam,że szczekaniem dzieci będzie budził,ale szelki już ma,więc w przyszlym roku zimą będzie miał bojowe zadanie:)

nasza haszczaczka jest obeznana z dziećmi bardzo fajnie do nich podchodzi przede wszystkim jest bardzo spokojna a żeby nagle szczekneła to żadkość zresztą one raczej wyją:)
w sumie nasze to żadko kiedy szczekają
wiesz może małe 2 razy się obudzą jak psiak szczeknie a potem pewnie sie przyzwyczaja nigdy nie będzie sterylnej ciszy więc nie ma co przyzwyczajać

a ty od dziś już na urlopie:)

ciekawe jak tam Piri nic nie pisze czyż by dołączyła do grona mamusiek:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry