Widok

Styczniowe i Lutowe Mamusie 2011 *4*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo
16.01 Doroti
19.01 olusia30
26.01 mooly
27.01 trzydziestka
28.01 Iwonka32
30.01 młoda_żonka

***LUTY***
03.02 Magiczna(*)86
08.02 gosiar
10.02 micasia
16.02 devil83
16.02 Oleńka
25.02 dorotiii
25.02 jonka6
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny jest już nowy wątek
http://forum.trojmiasto.pl/Styczniowe-i-Lutowe-Mamusie-2011-5-t176129,1,16.html
a czy któraś z was chodzi do przychodni NFZ do lekarza? Nie mówie o LUXmedach i innych bo to są prywatne placówki, bo chciałabym wziąść narzeczonego na USG, a chodzę do przychodni i nigdy nie widziałam tam kobiety z mężczyzną razem jak wchodzą. Najlepiej pewnie jak bym zadzwoniła i się dowiedziała czy jest taka możliwość
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
Niestety Dr Szymula, to najgorszy do jakiego mi się udał trafić. Chamski, zamiast porady, po jaką się zgłosiłam do niego, usłyszałam głupie komentarze. Podobnie Dr Kijuć Z lux medu, kiedy byłam u niego na 1 wizycie z badaniem BHCG i wieścią, że oto jestem w ciąży, wypisał mi skierowanie na ponowne badanie krwi i usg i odprawił, moja prywatna wizyta trwała 5 minut!! Ech, szkoda gadać, dobrze, że są też normalni lekarze.
Cześć dziewczynki:) Miło mi dołączyć do waszego grona, będę mamusią styczniową;)
to trochę nie ładnie ze strony tego lekarza... ja dzisiaj idę ale do znanego lekarza więc napewno mi wszystko powie :) a jak sam nie powie to i tak go zamęczę pytaniami :)
devil zapraszamy do piątej części wątku
Na opisie są dane w skrótach wiem np że CRL to długość 66mm:)
ale nie wiem co to jest jakieś takie dziwne długie słowo na T... może chodzi o część kregosłupa bo coś tam jest że nie ma znaków rozszczepienia... no nie wiem chyba wszystkiego się na wizycie dowiem.
Spodziewałam się po luxmedzie lepszej obsłui bo wkońcu płaci się abonament...
image
ehhh i to się nazywają "lekarze" :/ najwazniejsze że wszystko okej... a na tym opisie co dostałaś nie ma żadnych informacji, które by Ci cokolwiek powiedziały???
dzień dobry mamusie:))
Zajęło mi troszkę czytanie tego co nadziergałyście:)
Wczoraj miałam usg w luxMedzie; niestety musiałam pojechac sama mąż mił ważne spotkanie w robocie... Ale chyba wszystko w porządku...
Słuchajcie normalnie na wizyty chodzę do dr. Papińskiej Stachowiak, teraz jest na urlopie a usg musiałam wykonać w tym tygodniu wg zaleceń. Zapisałam się do dr Szymuli. Na wejściu zapytał mnie - usg z wizytą czy tylko usg więc powiedziałam że tylko usg. To zrobił mi usg i... koniec. Więc pytam go
"rozumiem że wszystko w porządku?" a on na to - "tak"
pytam -" to chyba jeszcze za wcześnie żeby poznać płeć?"
on na to - "tak"
Dał mi zdjęcia, opis i wychodzi na to że dopiero jak pójdę na wizytę do swojej dr to dowiem się wszystkiego...
to już za tydzień.
Nie martwię się bo chyba jakby było coś nie tak to by chyba coś powiedział no nie?
Ja także męża zabrałam na usg, jak byłam pierwszy raz w ciązy, ale na to drugie, kiedy mieliśmy poznać płeć bobaska i było to fajne przeżycie dla niego, szczególnie, że marzyliśmy o córce i ta tak ładnie nam się "pokazała" :))) Teraz też pójdziemy razem.
A nawiązując do małych mieszkań, to także mam problem , gdzie ulokuję drugą dzidzię, u nas w pokoju, czy razem z siostrą. Obawiam się właśnie tego, że Amelka będzie się wybudzać w nocy. Z tego też względu chciałabym mieć drugą córcię do kompletu, zabawki i ciuszki już wtedy są po części załatwione:)
ja zaobserwowałam, że babeczki nie zabierają mężów na usg a później mają pretensję, że facet nie przeżywa tej ciąży tak samo, a jak ma biedak przeżywać skoro nie nosi brzucha i nawet nie dane mu zobaczyć swojego własnego potomka,
przecież usg to takie samo przeżycie dla matki i dla ojca, okropnym samolubstwem jest odbieranie ojcu tych niewielu pozytywnych wrażeń i wspomnień które będzie miał z okresu oczekiwania na bobasa
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
witamy nową panią :)

ja swojego męża zabieram na usg bo wiem, że dla niego to wcale nie mniejsze przeżycie niż dla mnie :) i miałam rację :) wzięłam go pierwszy raz w 8 tyg to mi się tam w oczkach załzawił jak zobaczył bijące serduszko :) teraz w 13 jak byliśmy to mężuś cały czas wspomina jak maleństwo fikało :) to jest tak samo jego dzidziuś i jeśli jest taka możliwość, że tatuś też może być podczas badania, to nie widzę powodu, dla którego by mu tą możliwość odbierać... :) (no chyba, że są jakieś czynniki wyższe)
a to czy badanie jest przez brzuch czy dopochwowe to jeden pies ;) zarówno na mnie jak i na nim nie robi to najmniejszego wrażenia :)
hej!
na początku lekarze robią usg dopochwowo bo przez powłoki brzuszne nie byłoby widać.
u mnie ostatnie usg były już przez brzuch, ale na badaniu przezierności lekarz robił i tak i tak żeby z innej strony zobaczyć.
poza tym samopoczucie u mnie dobre, czeka na ruchy, póki co tylko się zdarzało lekkie pukanie ale trudno stwierdzić.
pozdrawiam wszystkie i życzę miłego tygodnia
u mnie nie było opcji żebym sama chodziła na usg, przy dopochwowym powiedziałam jak będzie wyglądało żeby nie był zaskoczony i tyle, w końcu mieliśmy razem rodzić a to jest dopiero coś ;)
samo usg jest znośne ale mam wrażenie jakby malucha było widać do góry nogami :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Ja mam Wojtkiewicz.Z Luxmedu.
hej kosmisia :)
wcale nie jest to nieprzyjemne usg. Prawie w ogóle się tego nie czuje a za to pewnie będziesz się wślepywała w monitor. Ja męża nie zabrałam ale to sprawa indywidualna. Teraz za to idę jutro na usg i mąż powiedział że samej mnie nie puści bo też chce zobaczyć!

ja z luxmedu wybrałam doktora Musiał - jest ok, dosyć zabawny, sympatyczny... na razie nie miał za bardzo jak się wykazać u mnie ale opinie są o nim że jest dobrym lekarzem.
hej,

ja w 9 tyg bylam na usg dopochwowym i wzielam meza. nie nalezy to do super przyjemnych rzeczy ale jak patrzysz a mala fasolke to w sumie nie robi Ci różnicy czy jest przyjemnie czy nie. najważniejsze bedzie dla Ciebie zobaczyc czy serducho bije :))

powodzenia!

p.s. no i witamy nową mamę w naszym gronie! :))
Ah i jeszcze właśnie czytalam, że chodzicie do LuxMedu. Ja chodze tam do dr Liliany Skarbek - Żurek. Teraz idę drugi raz. Mam nadzieje, że dobrze wybrałam:-)
Cześc dziewczynki.

Ja miałam trudny okres. Mdłości mi się dawały we znaki.

W przyszłym tygodniu idę na usg dopochwowe, więc zobaczę moje maleństwo.

Miałyście takie usg? jest ono pewnie nieprzyjemne co? Zastanawiam się czy męża zabrać:D
Czesc brzuchatki, w koncu chyba jestem gotowa sie do was dolaczyc...obserwuje ten watek juz od dluzszego czasu alenajpierw chcialam przeczekac piewszy trymests. Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swego grona.

Tak wiec termin wyznaczony mam na 13.02 ( cicho mam nadzieje ze jednak wypadnie w Wlentynki) ale za godzine mam pierwsze prawdziwe USG wiec zobaczymy jaki termin mi ustala.
dzień dobry dziewczęta, ale ja głodna jestem, zaraz idę najakieś śniadanko, mi malenstwo chyba uokowalo sie w rejonach pecherza bo czesto sikam, a wcale tak duzo nie pije raczej normalnie Milego i spokojnego dzionka wszystkim zycze
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry