Widok

***TERMIN NA WRZESIEŃ I PAŹDZIERNIK 64***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
nowy

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kurcze...mi się nic takiego nie śni...

Hej, ja już po kawce,mielone posmażone,posprzatane,ale jakos burczy mi w brzuchu więc cos zaraz przegryze ,później wybieram się na zakupy na ryneczek.Nocka się udała wstawałam raptem 3 razy,poduszka miedzy nogami chyba pomogła na ból pleców,całkiem pozytywnie.Myślę czy kupować ciasto czy może cos upiec na srode bo mamy z mężem 3 rocznice slubu,ale nie mam pomysłu,podrzućcie coś!

a ja byłam rano na ktg,chyba nie będę brała małża bo tylko mnie wkurza,siedzi - a ja nie widzę monitora i nagle mówi- Boże jak rośnie - 156,177,185,192 a teraz 88 ooo i ...nic nie pokazuje a ja oczywiście zaraz cała w nerwach i krzyczę do niego żeby sobie zachował spostrzeżenia dla siebie i się nie podniecał bo przez to tylko moje tętno skacze:) dopóki położna mówi że jest ok to nie chce sie jego odczytami stresować:)
byliśmy tez na zakupach a teraz pojechał do pracy ,moja siostra dzisiaj przyjeżdża i muszę chatkę ogarnąć! aaa i wiecie co w miejscu pępka i naokoło niego takie płaskie mi się zrobiło..a pępka nie widac nawet tzn wklęsły nawet jest..dobrze że jutro lekarz bo na koniec sie filmuję niepotrzebnie..

Wróciłam od Ginki i jestem zła, wściekła i smutna. Ja tu licze na to że ona mi powie że to już niedługo, a ona mi wypala że głowka jest nisko ale szyjka jeszcze nie otwarta ble ble ble i na dodatek mówi do mnie o jakimś dziwnym terminie z I USG na ....21 września. Q....wa skad ona wzieła ten termin, pierwszy raz go słyszę buuuuuuuu

Czesc mamusie. A ja dopiero wstałam bo w nocy nie spałam i nadrabiałam teraz. Brzuszek boli, wczoraj miałam 2 skurcze i na tym się skończyło. Ja mam wogle dziwne sny, jakieś kosmiczne i nierealne ale cóż..

Rodka to tak jak ja myslałam że mi gin powie że juz niedługo a on sie ze mna umówił na wizyte na 15 września.!

hej

ja wstałam aż o 10.00 , ale mamy z Antkiem melodie do spania. To może po tej poprzedniej nieprzespanej nocy. No i chodzimy spac tak ok.1.00 , bo nim sie wykapie, nasmaruje tymi wszystkimi balsamami i kremami, pójdę na kibelek z 2 razy, poczytam ksiązke i nagle robi sie dość późno.

wiperku, do kiedy masz teraz zwolnienie ??? ja mam do dnia porodu wyznaczonego przez ginke, czyli do 9 września. Ponoc na dłużej nie mozna wypisać. I co dalej robić jeżeli do tej pory nie urodzę ? chyba sie idzie na macierzyński, tak? wiesz coś więcej???

odebrałam ciuszki od Elizki -kombinezon i ogrodniczki,sliczne,a kombinezonik no po prostu idealny do moich potrzeb:))nie za gruby ,nie za cienki,super po prostu!
ja jutro idę do gina,ciekawe co mi powie..ale mam takie dziwne uczucie jakby mniejszego nacisku w kroczu niż wczesniej i nie puchne tak - nie wiem czy możliwe żeby dziecko ułożone do porodu nagle zmieniło pozycję ale mam nadzieję że mnie to nie spotkało hehe

to i ja witam sie po ciezkiej nieprzespanej nocy
milego dnia życze pomimo tego

Oczywiście że można dalej wypisać,chyba że przeroczyłaś 182 dni zwolnienia.

emilka, ja mam cały czas zwolnienie...na razie do 5 wrzesnia a jak nie urodzę to będe miała dalej
przecież daty porodu nie można przewidzieć dokładnie co do dnia, no chyba że masz cesarke ;)

wiem, ze niektórzy ginekolodzy nie chcą dalej wypisywać zwolnień, agu_pe chyba o tym pisała, ze jest jakiś przepis że kobieta w 40 tyg ciąży ma już ciążę niezagrożoną i teoretycznie moze wracać do pracy :D
aga, wzięła chyba zwolnienie od zwykłego lekarza wtedy

natomiast mój bez problemu wypisuje
nikt nie moze Cię zmusić, żebyś poszła na macierzyński jeszcze przed porodem

kupiłam jeżyny i truskawki ale nie mam pomysłu na to jak i z czym je zjeść -macie jakis pomysł??

ja truskawki obowiązkowo z lodami śmietankowymi jem :) albo po prostu same

możesz zrobić ciacho, takie biszkoptowe z galaretką z tymi owocami

własnie pożarłam pysznego weselnego torta, swojskiej roboty, czekoladowy-pyyychaaa

ok, to dokładnie dowiem się z tym zwolnieniem.

wiperku, a jak Ty się czujesz? żadnych objaw ?
mi sie wydaje, że u Ciebie wszystko się rozegra jednego dnia, wieczoru.
o 20.00 bedziesz jeszcze pisała co będziesz piekła następnego dnia a rano dowiemy sie już już urodziłaś.
zobaczysz kochana - tak to będzie.

emilka, mam nadzieje...

u mnie nadal nic :(

dzisiaj dzwoniły koleżanki z pracy pytać czy już są ciociami ;) a Misia ciągle w brzuchu

rodzice i babcia, teściowie to juz 2 razy dziennie dzwonią i pytaja się czy to już :D

do mnie tez wszyscy dzwonią i zaczynają od pytania "jak sie czujesz?" fajnie ... chociaż czasami to denerwujące. Każdy prognozuje mi inną datę porodu i to mnie wkurza chwilami, np. moja mama ma urodziny 16 wrzesnia i uważa, że mały może i przyjdzie na świat tego własnie dnia.

dzis robie lajtowy obiadek, czyli makaron z twarogiem.

ja dziś mam dziczyznę na obiadek :D tylko sosik zrobię jakiś

tylko uważaj żeby Misia Ci w brzuszku nie "zdziczała", bo będzie kiepska noc :-)

ide dzis do fryzjera na 17.00 i chyba troche skrócę włosy, bo po urodzeniu ponoć bardzo będą wypadać.

do diabetologa chodzę do ośrodka tam gdzie kiedyś był szpital chyba kolejowy ulica w prawo od kartuskiej. Ja nie mam stwierdzonej cukrzycy wiec nie mam insuliny. Miałam poprostu czasami troche podwyzszone cukry i musze mierzyc je i chodzic na kontrole. teoretycznie powinnam przestrzegac diety tzn uwazac na to co jem bo konkretnej diety nie mam. Ale ja to tak raczej nie stosuje się do nieczego a i tak te cukry to mam tak różne że w zasadzie to nie wiem od czego mi czasami skaczą.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry