Widok

Wózek JEDO FYN 4DS- proszę o opinie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jestem zainteresowana zakupem wózka JEDO FYN 4DS czy ktoś z was go posiada, jakie są za i przeciw. Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam :)

Mam pytanie odnośnie tego wózka, a konkretnie chodzi mi o budkę. Jak demontuje się budkę z gondoli?? Bo za chiny nie wiem?? A właśnie dziś kurier przywiózł nam wózek i złożyliśmy sobie cały wózek.... i tu klops....
Dziękuję i pozdrawiam :)
tak od dobrych 2 tyg dziennie siedzimy na necie na wozkach, albo jezdzimy po sklepach...i tez sie zastanawiamy nad fyn, i tak sobie mysle przy gondoli, te rurki z rączki niesą moze za blisko daszka?...tzn czy nie przeszkadzaja przy wyciaganiu dzieciatka z wozka?...z wygladu tylko to mnie zastanawia.
dzięki za info. pokombinuję!
pozdrawiam
my mamy renault megane i sie miesci stelaz i gondola plus jeszcze jest miejsce
zmierz bagaznik i porownaj z wymiarami po zlozeniu
witam.
również zastanawiamy się nad kupnem fyna 4ds, początkowo myśleliśmy o wersji na 3 kołach (2przednie zblizone), ale chyba jednak 4 koła lepsze.
oglądaliśmy go "na żywo" i jak narazie więcej pozytywów.. z opini przeczytanych na tym forum, też wynika że jest oki (poza 2 pechowcami, którzy widzą więcej minusów).
nie przymierzaliśmy się jedynie do zapakowania go do auta :-( naprawdę jest z niego taki gigant po złożeniu?
duże macie bagażniki? bo u nas szału nie ma!
pozdrawiam
też się zgadzam z rybą bo my jeździmy nim od sierpnia 09 i żadnych wpadek nie było, a jak zdejmę koła to w bagażniku robi się o wiele więcej miejsca :-)
no to macie pecha...
my użytkujemy od lipca 09 i żadnej usterki nie mieliśmy. w gondoli przejeździliśmy zimę i jakoś moje dziecko nie zmarzło. jest dość gruby materacyk jak na moje oko. ale ja mam wersje 4ds, może 3 ds jest inna...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
JEDO FYN 3DS

Użytkuję wózek od 20.12.2009, czyli trochę ponad 4. miesiące. Niestety niewiele dobrego o nim napiszę:
- zajmuje ogrom miejsca w formie złożonej. W bagażniku, mieści się tylko dlatego że mamy auto - kombi.
- dobra amortyzacja kół ale beznadziejna gondoli, na niewielkich nierównościach dzieckiem w gondolce po prostu rzuca!
- albo mamy pecha albo to bubel: 2 raz reklamujemy podwozie:
raz poszło zbrojenie koła, teraz przednie koło po prostu się wyłamało z plastikowego(!!!) zawieszenia i to na zwykłej chodnikowej wyrwie(!).
- uchwyt wózka trudno zmienia pozycję,
- wózek dość ciężko się składa.
- na mroźną zimę gondola jest za cienka, bez wkładu w postaci śpiworka Maluszek by zamarzł.
- na drobnych nierównościach polskich ulic przednie koła się blokują co daje ogromny dyskomfort jazdy.

Super wyglądał w sklepie, prowadził się elegancko - niestety od momentu zapakowania go do bagażnika mamy same problemy z tym wózkiem - nie polecam nikomu!
Teraz jeździmy Roanem - 6-letnim, użytkowanym już przez 2 dzieci w rodzinie. Pojazd zastępczy wymiata w porównaniu z codziennym Jedo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dzieki Iwonka:-)
Moim zdaniem jest to całkiem łatwe ale przyznam że jak maluch już swoje waży to się odczuwa wagę gondolki i malucha :-)
Dzieki Iwonka za informacje:-)mam jeszcze jedno pytanko,mianowicie,czy łatwo jest zdjac i wpiąć gondole oraz fotelik?mieszkam na 3 piętrze wiec na pewno bede ja czesto odpinac.
Jeśli chodzi o blokadę skrętnych kół, to nie jest spoko bardzo proste w obsłudze. Hamulec faktycznie do najlżejszych nie należy, teraz da się przeżyć ale w sandałkach może być gorzej :-)
Spacerówka ogolnie jest ok. chociaż może na najpiękniejszą nie wygląda to wiem że Zuzce jest wygodnie bo ma sporo miejsca, można ładnie ją położyć jak mała śpi, no i fajne jest to że można mątować ją w dwóch kierunkach. Trochę upierdliwe jest to że nie jest to za lekkie i zajmuje sporo miejsca w bagażniku.
J jak jest z hamulcem?trudno go odblokowac?a jak z blokada skretnych koł, łatwo sie je blokuje?
Iwonka jak oceniasz ta spacerówke?jestes z niej tak samo zadowolona jak z gondolki?
http://allegro.pl/item997891330_jedo_parasolka_kolekcje_2009_10_od_dudek_warszawa.html tu można np. kupić taką parasoleczke
podbijam
Chyba nie kupisz nigdzie.. może gdzieś Ci ściągną na zamówienie..
Jak kupowałam przez net.
nie wiecie czy gdzies w trojmiescie mozna kupić parasolkę do Jedo Fyn? w Akpolu maja tzw uniwersalne parasolki, ale jak sie okazuje do Fyna nie bardzo pasują :(
Użytkuję Jedo Fyn 4DS już 9 m-cy. Jestem zadowolona. Duża gondola i duża spacerowka, wygodna dla dziecka. Szczegolnie latem, kiedy dzidziuś może spać na dworzu. Wózek kupiłam przez internet i czekałam tylko 2 tygodnie. Polecam sklep internetowy mamaija. Szybko, sprawnie i wszystko ok.
Dokładnie, też jestem ciekawa... ;)

Ja też go miałam przypiętego w spacerówce i na rozłożonym na płasko było super i bez dziur :) ale jak się podniosło do siedzącej czy półleżącej pozycji to dziwnie wisiało..teraz zrobiło się ciepło, więc odpięłam..

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry