Widok

Żłobek- Pruszcz Gdański

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam
czy ktoś moglby udzielic mi informacji czy w Pruszczu Gdańskim jest jakis żłobek bądz w Gdyni na Karwinach lub Chylonii????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
przez pomyłkę kliknęłam, że popieram tą opinię. Wcale tak nie jest. Nie popieram.
z innej beczki,szukam miejsca w pruszczu w ktorym odbywajasie zajecia dla dzieci, siedze z 2 latkiem w domu ibym poszla gdzies 2 razy w tyg zeby pobawil sie z dzicmi,
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl www.odchudzanieztrenerem.pl
Rywalizacja z klubiku BABY ROOM.A wystarczy sie tam przejechać i poobserwować by zobaczyć jakie tam są idealne kobietki pełne profesjonalizmu.Zasady dobrze znane,nowy klub wiec musi sie jakoś zareklamować-to mówi samo za siebie,czyżby mieli tam mało chętnych...Może my mamy obeznamy ich świat i też sie o nich wypowiemy..Pozdrawiam zadowolone mamuśki ze słoneczka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zbyt mądra lub aż zbyt mało doświadczona życiowo,same papiery nie wystarczą by pracować z dziećmi i każdy mądry pedagog o tym wie....czasami kobieta po studiach wielce wykształcona a zrobi dziecku krzywde bez mrugnięcia okiem...mało takich ..?ty kobieto miałas tam tylko pracować a jak chcesz wprowadzać własne zmiany to otwórz własną placówke i bedzie ok..co by sie działo jakby to pracownicy ustalali rytm i zasady w firmie...podejście jak na pedagoga..żałosne...napewno Pani bym swoich dzieci nie zostawiła...i przypuszczam że nie tylko ja..A w nawiasie (każdy dobry pedagog jest na bieżąco z programem i nie ma wytłumaczenie że nie pracowało sie ileś czasu..) wybierając zawód trzeba mieć to na uwadze drogi pedagogu z powołania..
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5
Zgadzam się w 100%. Skoro uważacie, iż dzieje się krzywda Waszym dzieciom, to je po prostu zabierzcie ze Słoneczka! Nikt Was nie trzyma na siłę! A Chyba najważniejsze są Nasze dzieci?! Prywatne żłobki/przedszkola wyrastają jak grzyby po deszczu, także można przebierać do woli. Sztuczne uśmieszki, to Wy robicie do Pań, zamiast powiedzieć co Wam się nie podoba i co można byłoby zmienić, to siedzicie cicho jak mysz kościelna, a na forum wypisujecie herezje! Gratuluję! Dziecinada!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zgadzam się w pełni. We wrześniu 2009 starałam się o pracę w żłobku słoneczko. Widocznie byłam zbyt mądra, ponieważ jestem mgr pedagogiki a dotego mam ukończone studia podyplomowe z kierunku edukacja przedszkolna z wczesną ekukacją i Pani Roksana stwierdziła, iż moje uwagi i propozycje na program są nieodpowiedne na żłobek. No cóz w sumie nie pracowałam 3 lata w przedszkolu i nie opracowywałm programów prowadzenia zajęć. Proponuję dokładnie przyjrzeć się pracy tym Pań bo na próbnym dniu widziałam jak pracują i ich zachowanie daje dużo do życzenia. Nie wiem czy wogóle mają stworzony program edukacyjny i odpowiednie kwalifikacje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8
TO poprostu zabierzcie z tamtąd swoje dzieci i zabierajcie je do pracy lub dajcie pod opieke opiekunką dobrze po 50 które napewno nie ponoszą waszych dzieci na rękach i nie poganiają z nimi jak niektóre młode kobiety.
Co do posiłków-moja córka przebywa tam cały dzień,ma 2,5 roku i gdy ją odbieram jest tak wygłodzona że w domu nie chce patrzeć na jedzenie,poza tym jeśli uważacie ze posiłki są skromne płacąc 10 zł za 4 dania to dopłaćcie jeszcze z dyszke a wasze biedne dzieci będą wołowine jadły,więcej na paznokcie wydajecie więc co to za problem dla matek których dzieci są takie głodne po powrocie do domu...
Jeśli chodzi o Panią Roksane to nie uważam by robiła sztuczne uśmiechy-swoją prace trzeba poprostu kochać a ona gdyby tego nie kochała to nie nosiła by dzieci na rękach ,nie przytulała ich i nie łaskotała bo od tego zatrudnia dziewczyny...często wam matkom braknie czasu na pieszczoty własnych dzieci bo całe dnie spedzacie w pracy a to jest tylko obca osoba i wnosi więcej ciepła w zycie waszych dzieci niż wy więc przestancie gderać,tak jak to już wymieniła moja przedmówczyny-chodzi tam naprawde duzo dzieci wiec wątpie by wszyscy rodzice byli ślepi by nie widziec ze cos jest nie tak...
Jeśli chodzi o krzyk....nigdy tego nie słyszałam tam,panie często upominają dzieci ale jakowej dyscypliny wojskowej tam niema,wy chyba nie wiecie jak wygląda dyscyplina w wojsku-popytajcie mężów,a te kobiety mają sporą grupe i muszą nad nią jakoś zapanować żeby cokolwiek zrobic,nie którym dzieciom tym starszym plującym to nie tylko krzyk by sie przydał-ale to jest już sprawa wychowania
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
Popieram wypowiedz AGI -jesli coś sie nie zgadza lub komuś nie podoba to jaki widzicie problem żeby poprosić właścicielke o pokazanie wszystkich kwalifikacji,lepiej jest obarczać winą tu na necie typowo jak dzieci,pomyślcie rodzice-jeśli aż tak wam zachodzi za skóre ten żłobek to zabierzcie z tamtąd swoje dzieci a nie usilnie je przywozicie nawet chore żeby tylko nie brać wolnego z pracy a tu piszecie jedna przez drugą jaka to zła placówka.Tak wam zle ale na spotkaniach jakie do tej pory były żadna z mościwych Pań nie otworzyła swej wypucowanej buziuni aby coś zaproponować,o coś zapytać lub rządać czegoś do wglądu.Tylko oskarżacie na pusto tu w internecie bo tak jest łatwiej i anonimowo-inteligencja wykształconych niby aż tak matek-a gadacie na te opiekunki które całe dnie siedzą z waszymi nieraz to rozpuszczonymi dziećmi-zastanówcie sie bo troche to dziecinne.A skoro tak lubicie plotkować to niektóre z was może powinny w handlu pracować-tam takie przekupki są potrzebne.Pozdrawiam MAMA Darusi
Co do zwracania uwagi pani Roksanie to radzę spróbować. Jak tylko zaczyna się jakąś rozmowę na tematy negatywne odnośnie jej placówki, to natychmiast znika ten sztuczny uśmieszek z jej twarzy i ukazuje się zupełnie inna kobieta. Wiem to, bo przechodziłam takie rozmowy kilkakrotnie. Pani właścicielka nie znosi krytyki i nie przyjmuje żadnych uwag, jak ktoś nie wierzy to proszę spróbować.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja także nie widzę problemu w sprawdzeniu kwalifikacji Pań, bo przecież to nie jest tajemnicą. Przecież żłobka nie może otworzyć i prowadzić przypadkowa osoba z ulicy. Gdy zapisywałam swoje dziecko okazało się, że mamy identyczne wykształcenie z właścicielką Słoneczka - uprawniające do pracy z dziećmi. Nie mam wglądu w ogólną sytuację innych dzieci, ale spędziłam tam wiele godzin czekając na męża, gdyż ja nie mam prawa jazdy :-) Po godzinie 16tej, gdy jest już niewiele dzieci, grupy są łączone, więc miałam niejednokrotnie możliwość obserwowania innych dzieci, także z innych grup wiekowych. Nie mam interesu w obsmarowywaniu innych placówek, jako dowód mogę podać fakt, iż zostałam poproszona przez moją ciotkę o rozreklamowanie wśród znajomych nowego żłobka na Osiedlu Bursztynowym, gdyż znajoma ciotki otwierała tam działalność i szukała ludzi do pracy. Nie znając właścicielki tamtej placówki napisałam na forach psychologicznych i pedagogicznych ogłoszenie o poszukiwaniu chętnych do pracy. Każdy ma przecież prawo wybrać dla swojego dziecka taką placówką, jaka mu odpowiada a takie komentarze wprowadzają tylko niezdrową konkurencją. Ja mam bardzo daleko do Słoneczka, ale nie zmienię tego żłobka na inny przynajmniej do czasu osiągnięcia przez moje dziecko wieku przedszkolnego.
moje dziecko chodzi do słoneczka od września i jestem zadowolona;

ewentualne uwagi proszę zgłaszać właścicielce p. Roksanie, a nie szerzyć buntu na forum przeciwko tej placówce!! pani R. jest tam cały czas i chętnie uwag wysłucha i napewno zadziała jeżeli bedą zgłaszane jakieś rażące zaniedbania (które moim zdaniem NIE MAJĄ MIEJSCA);
poza tym każdy rodzić przed wyborem żłobka/przedszkola ma mozliwość zapoznania się z opiekunami, jak i reakcjami dzieci; można przecież również poprosić o opinię rodziców, których bez problemu można napotkać, gdy przyprowadzają bądź odbierają swoje pociechy;

moim zdaniem na tym forum szerzy się nieuczciwa konkurencja, a wydaje mi się, że PODSZYWANIE się pod niezadowolnych rodziców jest conajmniej krzywdzące i niesprawiedliwe;

proszę wziąść też pod uwage, ze w Słoneczku jest naprawde dużo dzieci - wszystkie grupy są obłożone; czy naprawdę rodzice tych kilkudziesięciu dzieci są ślepi i głusi? napewno nie!!

ja ze swojej strony polecam!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
" rygor jak w wojsku" może się Pani pomyliła i było to jakieś inne przedszkole. W Słoneczku wszystkie panie dają z siebie maksimum ciepła i zrozumienia.
Swoją drogą komicznie by wyglądały niemowlaki w mundurkach.
wasze dzieci są zdyscyplinowane, pnieważ panuje tam rygor jak w wojsku sama byłam świadkiem krzyku na dzieci. A co do żywienia dzieci jest to skromne jedzonko bez żadnych witamin
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A czy to taki problem poprosić Panie ze SŁONECZKA aby pokazały Wam swoje dyplomy ukończenia odpowiednich uczelni? Macie prawo tego od nich oczekiwać. Nie rozumiem - przecież wystarczy o tym porozmawiać z właścicielką.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam,
moje dziecko ma pięć lat i chodzi do Słoneczka od samego początku. Pięcioletnie dziecko samo potrafi wyrazić i wypowiedzieć swoją opinię, wskazać swoje zadowolenie, lub niezadowolenie z przedszkola. Mój syn po powrocie do domu jest podekscytowany czasem tam spędzonym i dużo opowiada o wszystkim nowym czego się tam nauczył. Wcześniej chodziło do innego prywatnego przedszkola i o problemach które wcześniej się pojawiały już zapomniałem. Mój syn stał się zupełnie innym dzieckiem, ułożonym, zdyscyplinowanym. Jest to napewno zasługa Pań z odpowiednimi kwalifikacjami i odpowiednim podejściem do dzieci. Negatywne opinie moich przedmówców wg. mnie i mojego syna są całkowicie nieuzasadnione.
Polecam wszystkim Słoneczko!!!!
Jak Pani napisała jw ''Uwielbia wszystkie Panie, nigdy nie płacze, gdy zostawiam je rano. Wszystkie opiekunki posiadają kierunkowe wykształcenie poparte kilkuletnią praktyką w gdańskich placówkach w czasie ich własnych studiów.'' bardzo dziwne gdyż ja nie widziałam żadnych kwalifikacji uwierzyłam na słowo ale teraz po tylu negatywnych opiniach zastanawiam się kto tak naprawdę sprawuje opiekę nad moim i waszymi dziećmi??? Bo tak naprawdę e Panie pracują dla Nas my im płacimy i musimy wymagać i mieć pewność!!! Pani wyżej pisze ze jej dziecko miało nie cale 6 miesięcy jak zaczęło chodzić do słoneczka o dziwne jest tez to skąd Pani wie o zachowaniach i obserwacjach dzieci z starszych grup a tym bardziej o ich nowych umiejętnościach- coś tu nie gra ,gdyż ja osobiście nie miałam możliwości na takie obserwacje nawet gdybym chciała mogę się tez mylić co do mojej opini. Juz dosc spora liczba glosow jest za sprawdzeniem kwalifikacji i ja tez sie pod tym podpisuje.
Proszę sprawdzić kwalifikacje tych pań bo jestem pewny,że Panie są bez uprawnień do pracy z dziećmi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Absolutnie nie mogę zgodzić się z negatywnymi opiniami na temat Słoneczka. Moje dziecko uczęszcza tam już od października, więc miało niespełna 6 miesięcy. Uwielbia wszystkie Panie, nigdy nie płacze, gdy zostawiam je rano. Wszystkie opiekunki posiadają kierunkowe wykształcenie poparte kilkuletnią praktyką w gdańskich placówkach w czasie ich własnych studiów. Panie codziennie zdają dokładną relację co dziecko robiła przez cały dzień, jakie zaobserwowały zachowania, cieszą je sukcesy dzieci i nowe umiejętności. Dbają także o higienę, zwaracają baczną uwagę na ewentualne problemy zdrowotne czy rozwojowe każdego dziecka. Starsze dzieci uczą się wierszyków, bawią się w gry edukacyjne. Właścicielka zorientowana jest co do aktualnej sytuacji wszystkich dzieci, gdyż Panie opiekunki zdają jej relację i sama też angażuje się w opiekę nad dziećmi.Spędziłam tam bardzo dużo czasu i widziałam dzieci z problemami rozwojowymi, które bardzo zmieniły swoje zachowanie i były nie do poznania - uśmiechnięte, zadowolone. WIEM CO MÓWIĘ, JESTEM PSYCHOLOGIEM W WYKSZTAŁCENIA A STUDIA SKOŃCZYŁAM 7 LAT TEMU. Moje dziecko bardzo jest zadowolone i my, rodzice także. Polecam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Witam. Niestety muszę się zgodzić z przedmówczyniami odnośnie żłobka Słoneczko na Zastawnej- wypowiedziami negatywnymi.
Moje dziecko chodzi tam od jakiegoś czasu i mam możliwość obserwacji sposobu funkcjonowania tej "placówki" i niestety... zawiodły się moje oczekiwania, ale ze względu na brak iinnego "żłobka"zmuszona jestem tymczasowo posyłać tam moje dziecko. Pierwsze wrażenie było jak najbardziej pozytywne, być może ze względu na bardzo miłą i zarażającą optymizmem odnoścnie swojej "placówki" właścicielkę, ale późniejsze skwaszone minki Pań wychowawczyń, szczególnie Starszaków, dają do namysłu. Jedzenie bez wyrazu np. na śniadania smutne kanapki, bez warzyw, nie zachęcają do posiłku maluszków, a dodatkowo moje dziecko powracając ze żlobka jest tak głodne że zastanawiam się na co wydaję 200 zł miesięcznie...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja też uważam ze właścicielka baby room jest ok ma podejście do dzieci i widac że to lubi i zajmuje się dziećmi z powołania ,mójsynek chodzi tam od samego początku i widze jak bardzo jest związany z Panią Olą ,jedzenie codziennie swieże i oczywiscie zdrowe polecam wszystkim do odwiedzenia przedszkola bo warto ja zostawiam swojego maluszka pod super opieką
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry