Widok

zdecydowane ciężarówki

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej chciałam stworzyć wątek w którym my kobietki w ciazy,bez względu na stopień zaawansowania naszego stanu będziemy mogłaby się wspierać,wymienić doświadczeniami,spotkać się na kawke i plotki w realu,a potem pospacerowac z maluchami.

Zapraszam wszystkie chętne.

Ja jestem mamą 4latki,czekam na synka,obecnie 24tydz ciąży. Szukam nowych znajomości,jestem z gdańska.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mamozosi, domyślam się, że masz termin na listopad?
Tutaj jest taki wątek tematyczny, w którym piszą dziewczyny o podobnym 'stopniu zaawansowania' ciąży:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-6-t480694,1,16.html
Zawsze łatwiej zacząć od czegoś konkretnego. :) Pozdrawiam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Heh, dopiero teraz zauważyłam, że już tam jesteś. ;)
Mamtu wiemy, że jest wątek tematyczny zgodnie ze stopniem zaawansowania ciąży ale właśnie uciekłyśmy z tego martwego wątku :)
Szukamy dziewczyn, które chcą jakoś aktywnie spędzać czas a nie tylko marudzić na forum :) Szukamy zdecydowanych ciężarówek! :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dzięki Cleanna za podsumowanie.dokładnie o tski wątek chodzi!!!
Witajcie :)
Jestem mamą 5 latka, obecnie czekam na drugiego synka. Jestem trochę bardziej zaawansowana, 30 tydzień. Mieszkam w okolicach Pruszcza Gdańskiego ale biorąc pod uwagę wakacje teraz z małym ciągle "podróżujemy" po Gdańsku by nie siedzieć w domu tylko korzystać z ciepłych dni. :)
fajnie , że dołączyłaś:) To na kiedy termin?Ja mam na 16.11.2013 i już nie mogę się doczekać.
Witaj ~MamaM! Ja też jestem w 23 tyg jak mamazosi ;) to moja pierwsza ciąża. Fajnie, że dołączyłaś do wątku bo brakuje nam aktywnych osób ;) Chętnych do wspólnych spotkań. Mam nadzieje, że niedługo dołączą do nas kolejne osoby i zorganizujemy jakieś spotkanie :)
Witajcie drogie mamuski.
Nie wiem czy moge sie dolaczyc , ale to juz Wasza decyzja :)
Jestem mama 6miesiecznej Lenki :)
Chetnie poznam inne mamy :)
Mieszkam blisko Gd jak i Pruszcza Gd :)
Witaj Ewelina! Jasne, że możesz dołączyć! :) Witamy Cię serdecznie!
Ewelina fajnie,ze jesteś!w końcu będa dzieciaki z tego samego rocznika.napisZ coś o sobie.
Ewelina przepraszam niedoczytalam,ze ma córeczkę.fajnie,ja też już nie mogę doczekać się rozwiązania.a gdzie rodziłaś?
Krótko o mnie .
Mam 21 lat mieszkam w okolicach Straszyna , Borkowa.
14 stycznia o wadze 3890 i 51 cm przyszla na swiat nasza dlugo oczekiwana córeczka.
Cala ciaza przebiegla super , do 33 tygodnia ciazy , wtedy wyszlo na jaw ze choruje na cukrzyce i to baaardzo zaawansowana. Oczywiscie te wszystkie badania wczesniej mialam robione bylo ok , pozniej w moczu wyszlo cos nie tak .
A ze cukier po 2 godzinach wyszedl 283 moja lekarka wyslala mnie do szpitala za zaspe , lezalam tydzien , wyszlam razem z insulina.
26 grudnia znow trafilam do szpitala ale wtedy na kliniczna , Lenka nie ruszala sie ponad 2 godz i pojechalam sprawdzic , tetno zanikalo , zostawili mnie na noc . Nastepnego dnia wyszlam.

Termin porodu mialam na 18 stycznia , ale 13 o godzinie 00.17 zaczelo sie , skurcze co 15 minut , poznije co 12 i o 5 pojechalismy na kliniczna. Rozwarcie na 1 palec , a ze cukrzyca , zostawili mnie .
O 7 zaczeli wywolywac , skurcze minely , rozwarcie na 2 palce. Noc na patologi , pozniej proba wsadzenia cewnika do szyjki , aby rozwarcie poszlo dalej . Nie powiodlo sie , wiec doktor zrobil masaz szyjki ( NIGDY WIECEJ ! ) rozwarcie na 3 palce. O 11 pojechalsam znow na porodowke , znow kroplowka . O 14 przebili mi wody , i po godzinie sie zaczelo , skurcze krzyzowe . O moj boze , tylko prysznic pomagal .
Pooolecam kiedy mozecie wskakujcie pod prysznic , nic wtedy nie czulam . Poskakalam na pilce , tez pomagalo. Skurcze co 2 minuty , a rozwarcie dalej na 3 palce ;oo po 6 godzinach od przebicia wod nic sie nie zmienilo. O 22 decyzja jedziemy na stół , podejrzenie zamartwicy płodu , nie ryzykujemy . I o 23.08 wyszla Lenka , delikatnkie sina , 8 ptk zdobyla , a po 5 minutach juz 10.

Rodzilam na klinicznej , polecam , persolen na porodowce supoer , a same porodowki zajeee.... nowoczesne łózka , w kazdej prawie kazdej sali wlasna toaleta. Takze super plus.
Sala pooperacyjna tez ok, chcoazi tej nocy co ja rodzilam bylo duzo CC , i brakowalo miejsca na sali , a czasami kobiety przesadzaly i wiecznie wolaly pielegniarki.

Ogolnie teraz Lenka dobrze sie chowa , jedynie alergia na laktoze , pijemy Nutramigen , i zaawansowane AZS .
Wazymy juz 9300 i 74 cm :)

Troooszke opisalam moja historie :D
Cześć dziewczyny :)

Termin mam na 27.09 czyli jeszcze jakieś 2 miesiące. Nie wiem jak to będzie, straszą mnie planowaną cesarką więc może i wcześniej się uda zobaczyć maleństwo.

Pierwszy poród wspominam super, szybko (ledwo urodziłam w drzwiach porodówki), sprawnie. Wiadomo bolało ale tragedii nie było. W przeciwieństwie do Ciebie Ewelinko... masz co wspominać, szkoda tylko, że nie pozytywnie. :( Zdrowia dla Lenki, mam nadzieje, że z chorób wyjdzie. Mój pierwszy synek też miał alergie i podejrzenie astmy ale trafiliśmy na super lekarza alergologa i udało się jakoś z tego wyjść. Teraz mam kawał chłopa :) jak się urodził to miał 53 cm i ledwo 3060g a teraz jest najwyższy w grupie przedszkolnej :)

Drugi bąbel mimo 30 tyg ma już 1700g więc chyba mały nie będzie - straszy mnie lekarka, ale zobaczymy :)

Pozdrawiam sobotnio :)
Ewelina widzę, że doświadczeń masz wiele i nie zazdroszczę. Musiałaś wiele przejść, podziwiam Cie. Najważniejsze, że z córką jest wszystko dobrze. Ja dopiero rozpoczęłam swoją drogę do macierzyństwa :) To będzie moje pierwsze dziecko, więc jestem bardzo podekscytowana! Ciążę przechodzę całkiem nieźle oprócz pewnie typowych bólowych dolegliwości. Rozszedł mi się niestety mięsień podłużny brzucha więc nie fajnie... ale co zrobić :) Mimo to staram się coś robić, nie siedzieć w domu tylko czymś się zajmować :)
Ja mieszkam w centrum Gdańska ale mam nadzieje, że w przyszłym roku uda nam się przeprowadzić :) Uciekamy z miasta! I to właśnie za Straszyn! :)
MamaM mój w 20 tyg ważył już 0,5kg i też straszą mnie że będzie duży :)
Dziewczyny my z mamazosi spotykamy się regularnie co najmniej raz w tyg. mam nadzieje, że dołączycie do spotkań :) Miałyśmy też ćwiczyć ale jak na razie ze względu na moją dolegliwość ja odpadam...

A czym zajmujecie się na co dzień? Ja prowadzę działalność więc czasem dysponuję :) niekiedy coś niespodziewanie mi wyskoczy ale w gruncie rzeczy bez problemu mogę sobie rozplanować dzień :)
Cleanna..
Ja uciekłam z miasta jak urodził się mój pierwszy synek. POLECAM!
Może problem z dojazdami bo mamy trochę kawałek ale już się do tego przyzwyczaiłam, nie ma to jak cisza i spokój. ) a wieś też ma swoje uroki :))

Obecnie jestem na zwolnieniu, więc też dysponuję wolnym czasem :)
A spotkanie, jak zapraszacie to się przyłączę :)
Hej
Ja jestem mieszczuchem i to zdecydowanym.Mieszkam w dzielnicy gdansk południe,ale wystarczy ze wyjde na balkon i mam widok na las.Obecnie jestem na zwolnieniu. Mam już czteroletnią córeczkę,która obecnie ma przerwę w przedszkolu także staram się jej zapewniać atrakcje.
Perwszy poród o czasie-łatwo,szybko i przyjemnie.Oby i teraz tak poszło.Ja w sumie nie mam jakiś uciążliwych dolegliwości. Tak jak pisała Cleanna staramy się regularnie spotykac i mamy nadzieję,ze jak maluchy przyjdą na świat to tak dalej będzie.
MamaMa gdzie planujesz rodzic?
Ewelina no to fakt masakrę przeszłas,ale dobrze ze to już za tobą.
A jak weekend spedzacie?
Ja jestem na domu kolo olsztyn,choć pogoda średnia....
A ja właśnie idę na wystawę Human Body! Trzymajcie kciuki żebym dała radę bo ponoć jest wstrząsająca!! :)
mamazosi,... też kiedyś mieszkałam w tamtych rejonach, tylko koło ul. Niepołomickiej.

Planuję rodzić w Wojewódzkim. Tam przeżyłam pierwszy poród i sobie chwale, mimo, że spędziłam tam 5 dni. :)

Dzisiaj z mężem mam objazdówkę po Trójmieście, zaraz wyjeżdżam.

Cleanna miłego oglądania :) tez chciałam iść więc czekam na recenzje :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry