Widok

In Vitro - temat tabu? Otwarta księga?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, jestem przekonana, że na tym forum są osoby, które swój cud uzyskały dzięki IVF czyli metodzie invitro. Czy wasze otoczenia o tym wiedzą? Czy jest to może skrzętnie ukrywana tajemnica? Jak się czujecie w tej chwili, gdy biskupi grożą ekskomuniką za poparcie tej metody i gdy chcą wykluczać rodziców z Kościoła? Co na to wasi znajomi? I czy nagroda nobla stała się też waszą nagrodą?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Agatho, na tej samej zasadzie ludzie krzyczący do Piłata "ukrzyżuj Go" byli niewinni, bo Jezusa ukrzyżowało kilkoro rzymskich żołnierzy?

Tak jak mówiłam wcześniej, biskupi mówią o duchowości, o konsekwencji takiego a nie innego wyboru. A ludzi niezwiązanych z Kościołem to oburza, nie wiedzieć czemu.

W kościołach wywodzących się z nowych nurtów protestanckich można wylecieć ze wspólnoty chociażby za nadużycie alkoholu. Kościół jest, jakby nie patrzeć, dużo bardziej tolerancyjny.
dajcie już spokój, bo kosciół zabrania współżycia przed ślubem a czy wszystkie się do tego stosowały? a te co nie, to nadal uważają się za katoliczki?
rozdzielmy więc kosciół od polityki i nie mieszajmy pojęć
Można wylecieć za nadużycie alkoholu, ale czy posłowie należący do tych kościołów są zmuszani do tworzenia prawa pod ich dyktando?
I to wreszcie są spokojne słowa, zdecydowane i zupełnie do przyjęcia. Mocno mijają się z rzeczywistością w wielu aspektach, ale każdy ma prawo do własnych, choćby i błędnych osądów.
I pewnie nikt tu nikogo nie przekona... ;)
W Zielonej Górze, NFZ zdecydował się na dofinansowanie (a nawet refundację) in vitro! Wielkie brawa!!!
Dzień dobry :),
przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
Bardzo proszę o Twoją pomoc w tym badaniu.

https://forms.gle/quP93Gt7csuce1HU6

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry