Widok

Jak stosować Viburcol??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanko, podałam dziś synkowi te czopki bo ma od paru dni kolki i już mi cierpliwości brakuje. Na ulotce jest napisane by podawać dwa razy dziennie. Ale jak długo??? Parę dni?? Mało precyzyjna ulotka :(
Może ktoś ma doświadczenie z stosowaniem tego leku na kolkę???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jakoe mleko pije dziecko? My na neocate lcp i tez a zielone kupki ale dalej płacze choć ma już 13 tyg wiec pewnie poczekamy na słynne 16tyg .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale głupoty babo gadasz xd karmiłam 2 miesiace piersią i kolki były, przeszłam na mm i tak samo były problemy z kolkami. Także doczytaj się w internecie, ze nie ma takiego czegoś jak dieta karmiącej
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jadłaś ryż były silne kolki, proste. Należy jeść wszystko rozsądnie, A nie non stop ryż, ludzie to nie średniowiecze. Unikać kapusty, ryżu, grochu i ograniczyć pszenicę oraz nabiał. Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja dzisiaj zastosowałam, chyba ząbkuje, a ma już prawie 6 mcy. Doo tego się pręży, więc 1 czopek na dobę się podaje.
Ma kółko też można stosować i na problemy z brzuszkiem
Brzuszek może boleć rownież przy infekcjach np adenoworus lub zakażeniu dróg moczowych. Może też mieć alergię pokarmowa, ale nie ma sensu rezygnować ze wszystkiego. Dieta mamy powinna być zdrowa i zbilansowana tam jak każdego człowieka.
Dostaniesz je w "słonecznej"
Rozwala mnie haslo 'surowe owoce'. To co do cholery,mam gotowac te owoce? W sezonie nie spożywać żadnych witamin? Czytałam dwie książki na temat karmienia piersią, stek bzdur z tą dietą matki karmiącej,można jeść wszystko. tylko w Polsce dalej taki ciemnogród z tą dietą. Ale dla świętego spokoju(mojej mamy) jadłam leciutko,gotowane,bez nabiału cały dzień i co? Kolki były moje drogie panie. Przestańcie się obwiniać,uzbrójcie w cierpliwość aż jelitka dziecka się uformują i wszyscy jakoś przeżyjemy. Bo to po prostu musi minąć,można dziecku pomagać,dawać czopki,kropelki,robić masaże. Mój pediatra przepisał mi co mógł po czym powiedział,że najważniejszy jest spokój i cierpliwość bo i tak to może nie pomóc.
Niemowletom mozna podawac 1czopek na 24 h!

Sprawdzone.Nic nie daje,placebo chyba dla rodziców.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Faktycznie lepiej Viburcol dać. Bez działań niepożądanych, bez skutków ubocznych i przynajmniej sprawdzony!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kiedys, kiedy viburcol byl na receptę to pisało jak byk że można od 1 dnia życia. Teraz jest bez recepty i od 3 miesiąca życia. Mnie pediatra go zalecila jak córka miała 3 tygodnie i miała kolki :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mam 1,5 m-czne dziecko. I krople w szafce, a w ulotce napisane jest że od 3mca zycia dziecka. Czopki nie mają takiego zalecenia. Dlaczego?

Może boją się aplikacji czopka? Ale to bezzasadny strach. Zawsze można wybrać krople. Jeden i drugi lek wykazuje to samo działanie.

Tak, mają dokładnie takie samo działanie z tym, że jedne mamy wolą bardziej tą drogę podania. Nie wiedzieć czemu wzbraniają się przed czopkami...

A krople viburcol mają takie samo działanie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja stosowałam Viburcol przez kilka dni i pomogło. Odstawiłam, bo nie widziałam dalszej potrzeby jego stosowania. Niemniej czopki mam zawsze w apteczce.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
W takiej sytuacji polecam Bebilon pepti. W naszym wypasku już po paru godzinach-ulga, a ile mleka wypróbowałam ( wszystkie dla mnie dostępne). Dziecko może mieć alergie pokarmowa i dieta wtedy nie pomoże.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nam nie pomogło nic innego jak tylko esputicon. Próbowałam wszystkiego a kolki i tak nie dawały za wygrana. Płakałam razem z małym a w dzień odsypialiśmy nocne męczarnie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak dziecko ma kolki bale unikać ryżu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry