Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE ***18***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
:)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
1)anti----------------- >termin - 1 listopad, chłopiec:)-Jaś
2)Risika -------------- >termin - 5 listopad , dziewczynka:) Paulina
3)Alis ----------------- >termin - 10 listopad
4)JustynaArt -------- >termin - 11 listopad chłopiec:)
5)Majaki-------------- >termin - 13 listopad, chłopak, z imieniem ciągle problem
6)joanka ------------- >termin - 16 listopad
7)bociany ------------ >termin - 19 listopad, dziewczynka:)- Natalka
8)_m_g --------------- >termin - 21 listopad, dziewczynka:)
9) fiona2-------------- >termin - 21 listopad
10)Kasiek01 --------- >termin - 23 listopad, chłopiec:)
11) Ajeczka1--------- >termin - 27 listopad
12)Kasia26 2--------- >termin - 6 listopad
13)goralka ----------- >termin - 29 listopad
14)evilek ------------- >termin - 10 grudzień
15)Finka-------------- >termin - 10 grudzień
16)megus ------------ >termin - 16 grudzień
17) agata84---------- >termin - 24 grudzień
18)dorotaztomkiem- >termin - 27 grudzień

Jasne, zaraz jak wroce dam znaka;)
Jasiu jest juz na pewno wiekszy, bo jak kopnie, to brzuchol mi rozsadza;/...Wierci sie ciagle, raz tylek wypina, to znowuz kolano...Jak sie dobrze wczuje, to wyczuwam, czym kopie;)

Ale fajnie:))moja kopie ale jeszcze nie czuje jej jak dotkne brzuch,może raz mi si ę zdarzyło.Wczoraj na usg widzialam jak kopie i czułam.Termin niby mi się przesunął na 22 listopad ale i tak okaże się w praniu co i jak:)
Ale mi się nie chce wstawać a muszę włosy umyć i tone rzeczy.Jeszcze chwilke się pobycze:D

image
Czyli o 3 dni pozniej??? Mozliwe całkiem..
Bociany, a czy ona przyjmuje na przeciwko manhatanna? na grunwaldzikiej to wiem, ale dokladnie to nie.A jak sie o cos pytasz, to odpowiada chetnie ?

Ona przyjmuje na Dmowskiego,boczna od Grunwaldzkiej, tam jest jej szyld,obok jest kwiaciarnia i optyk a przed wejście w bramę i tam jest jej gabinet na 1 piętrze.
Możesz spokojnie zadawać pytania,chętnie odpowiada i bada bardzo dokladnie.Wczoraj nasza mała miało słabo wypełniony brzuszek,i badala ją kilka razy ale zaraz było ok,bo zaczęła połykać płyn owodniowy,widocznie nie chcialo jej się chwilę:)POświęca sporo czasu na wizyte pomimo ze są opoznienia a to ważn.Myśle,że będziesz zadowolona.

image
Ja tez tak mialam na ostatnim USG, Jasiu mila malo plynow, ale zaraz mu sie pecherz napelnil:)..Ale ja juz cała w starchu;/..jak zwykle;/..
Myslę, ze bede zadowolona, jak słyszę Wasze opinie na temat tej lekarki. Dla mnie najwazniejsza jest dokładność, co brakuje mojemu lekarzowi, niestety....

Tego jej zarzucić nie można,nawet jak dzidzia nie jest dobrze ułożona do oglądania to tak dugo bada, aż wszytsko pomierzy itd.Wczoraj nasza miala caly mózg obadany,serducho,brzuszek.
Kurcze nie chce krakać ale chyba się przeziębiłam trochę:/ cytrynki pójdą dziś w ruch

image
Dzień doberek! No, wiecie co, dziewczyny - zamiast odpoczywać, to Wy od rana buszujecie! Anti, a Ty przecież miałaś się oszczędzać! Oj...

Ja dziś od rana mam dobry humorek, bo po pracy śmigam na ćwiczenia, a po aerobiku zawsze mam (i miałam - jeszcze przed ciążą) masę energii :)

[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
hej Finka:))nadrabiamy ploteczki z ostatnich dni.Fajnie z tym aerobikiem,ja bym na basen pochodzila ale boje się ,że coś złapie.
Miałycie dziewczyny badanie na obciążenie glukozą??bo mam zrobić na następną wizytę

image
Ja jeszcze nie, chyba za wcześnie. Pewnie zleci mi po kolejnej wizycie. Już się boję, bo generalnie mam teraz ogromną niechęć do słodyczy, wszystko jest dla mnie za słodkie, nawet w miarę "neutralne" rzeczy smakują, jakby były posłodzone, więc jak będę musiała wypić tę glukozę, to... :(((

image
[/url]
no to i ja witam:)
Anti ja byłam w piątek pierwszy raz u Olszewskiej, jestem bardzo zadowolona z wizyty, zapłaciłam 150zł i dostałam płytkę:) daj znać po wizycie. Mi z kolei wyliczyła termin na 6 dni wcześniej, bo niby duży chłopak w brzuchu rośnie.
Finka areobik fajna sprawa, taż bym poszła ale u mnie łożysko jest nisko i nie mogę ćwiczyć

bociany ja jutro ide na glukoze....50g, zobaczymy jak mi pojdzie:P
wizyta w piatek
a ja juz sie obawiam moich wynikow....bylam teraz na weekend u rodzicow i mierzylam sobie cukier, niby w normie 78 a po obiedzie i slodkosciach 102 wiec biedy nie ma....chociaz to jest inny pomiar-bardziej dokladny
ehhh te slodycze, bez nich swiat bylby lepszy:)

Ja slodyczy nie jadam, juz od dobrych 2 miesiecy:)...
Evilek, dziewczyny pisaly ze bierze 120zl, a Tobie wziela 150zl, czyli nastawiam sie na 150:)...Ciesze sie, ze do niej ide...Mam nadzieje, ze z Maluchem wszystko ok bedzie..musi byc!!!!!Dzisiaj kopie mnie pod żebrami z lewej strony, zawsze obierał prawa strone, a dzisiaj sie ulokowal po innej, widocznie chcial troszke poziwedzac...
Oszczedzam sie i tak , w porownaniu do tego co robilam do 2 tyg wczesniej, ale ja nie usiedze na tyłku, po prostu nie ma opcji bym lezala, czy odpoczywala dluzej niz poł godzinki,,,eh..raptus jeden ze mnie;(

Anti rozumiem Ciebie doskonale.Też bym co chwilę coś robiła ,ale idę po rozum do głowy i odpuszczam trochę.Właśnie na dobry początek dnia oglądam fil z małą z usg,ale ona się wierzga.

image
mam nadzieje,że się ładnie obkręci później bo na razie ma ułożenie miednicowe skubanica

image
Obroci sie, spokojnie:) a mialas dac fotki na drugie forum Natalci:)..ja wrzuce moze moj bebenek w 25 tyg;)

Muszę zeskanować ,przy okazji zrobie fotki brzucha aktualne ale to po południu,teraz jadę do Gdańska,.fotki wstawię na pewno:)

image
Ja wlasniw stawilam moj brzuszek sprzed 10 minut;)

Anti brzusio ślicznusi:)mniej więcej takie same mamy:D
oki zmykam na tramwajos,pojawie się po południu.
Ps. w piątek weszlam do apteki była spora kolejka, dziewczyna,która miala być obsługiwana zawołała mnie i ustąpiła mi mijesca,nie musialam stać:)
miłe to było:)
buziaki

image
zaraz lukne na brzucholka Twojego anti

włąsnie sie tak zastanawiam,...dlaczego ja nie widze niektorych zdjec na forum...anti Twojego poprannego brzucholka tez nie widze:(

a nie masz nic zablokowanego w pracy na kompie??? Daj maila, to Ci przesle;)

Widze, ze zobaczylas moj bebenek:)*/.Jak na koncowke 6 miesiaca to jest w miare, tyle ze wieczorem jest wiekszy i w spaniu "wadzi"..

tak tak widzialam, moj tez wieczorem robi sie ogromniasty:) wiec wiem o czym piszesz:)

dziewczyny bola Was czasem nogi, tzn robia sie ciezkie? ja zastanawiam sie czy np cps takiego jak lioton 1000 mozna stoswac?

Mnie pobolewają nogi, jak sie poloze szczegolnie...Jakbym miala po kg torebce cukru dolepionego:)..Slyszalam, ze to od zbyt dlugiego siedzenia ...Nogi nie maja stalego przeplywu krwi, a od tego niestety moga sie zylaki porobic;/

anti Ty mnie nie strasz bo ja ciagne w pracy siedze:) ja myslalam ze to od stania wlasnie tak sie robi:) zapytam w piatek lekarza

Od stania jak stoisz po 10 godzin dziennie, ale jak siedzisz przez 8 h to tez kaszanka;/...
Dlatego ja utrzadzam sobie spacerki poranne, i wieczorkiem z M. chodzimy sporo , nad morze głwonie, bo mieszkamy blisko i mamy domek nad morzem...Wracam padnieta ale dbam o te nogi;(

a oprocz spacerów jeszcze jakos szczegolnie o nie dbasz? jakies kremy?

Nie, nie uzywam zadnych kremow na nogi;/..Tylko na brzuch przeciw rozstepom...z serii Ja i Mama AA. Mysle, ze jak pracujesz, to sprobuj czesciej siedziec z ogami na krzesle prosto , o ile masz mozliowsc..
A do kiedy zamieraasz pracowac?Ja poszłam na zwolnienie w 4 miesiacu, na poczatku, bo mialam czasami cisnienie 90/50 i omdlewalam;/...

wiecie co, ja przytyłam ok 4 kg i porobiło mi się masę rozstępów na pupie i udach, namiętnie kremuję się i oliwkuje ale chyba mam tendencję do rozstępów, nie są to różwoe ani fioletowe linie a jaśniejsze paski, zagłebienia w skórze, może znikną po porodzie...

Anti idę podziwic Two brzuszek:)

No i jak Evilek, brzucholec "zobaczony"??..Chyba przejde sie na spacerek, ładna pogoda sie robi-wiaterek i chlodniej niz zwykle***

Nie martw sie, ja przytyam już 11 kg, i też jestem w 5 m-cu. Chciałabym gdzieś poćwiczyć, bo plecy mnie strasznie bolą no i w sumie nie wiem jak mogłam tak przytyć, bo przecież nie obżeram sie.ah...

11 kg? Ja teraz mam juz 10 na plusie, koszmar! a tez sie nie objadam;/..I na dodatek nie jem pysznych, najpyszniejszych na swiecie cukierkow i co?? Chyba nie warto sie tak meczyc;)...i zaczac je jesc w koncu...
To co bedzie z anmi za 3 miesiace?? 25 na plusie bedzie??hehe

Anti, a Ty co na dwie listy się zapisałaś???:))

hehe..tak:) bo mam "ruchomy" termin-jeden na 1.listopad, drugi na 31 pazdziernik:) To sobie wybiore a co nie mozna?? haha

Hehe, jakby sobie tak było można wybrać ;))

image
[/url]
Obym nie rodziła 1 listopada..;/ jeszcze mi lekarze zwieja i co wtedy zrobimy??;/hehe..

planuje pracowac do konca sierpnia, pewnie jakos z poczatkiem wrzesnia pojde na zwolnienie, chyba ze wczesniej zaniemoge:)

No.... A jak mi się przesunie o dwa tygodnie, na Wigilię np., to też - co zrobię? ;)

image
[/url]
anti brzuszek super, mój jest podobny.
mg ja chce popracować do pażdziernika a pożniej na zwolnienie, w sumie fajnie w domu siedziec ale ja bym się nuzdiłą a w pracy zawsze się coś dzieje, no ale jak lekarz będziekazał isć poleniuchować to nie będę się sprzeciwiała, muszę uważać na to łożysko. Olszewska mnie zdziwiła po powiedziała ze moja szyjka ma ok 4 cm, czyli idealnie tylko łożysko 1cm nad tą szyjką a powinno być na conajmniej 5cm.
Anti koniecznie wypytaj o tą szyjkę czy Ci sie nie skróci ła, bo chyba mówiłaś że ma ok 2,5cm

Nie, skrocila mi sie o 0,5 cm, czyli ma 3,5. Niby nie jest zle, ale ja tamw to nie wierze do konca, wole sie upewnic zeby nie bylo zbyt pozno
Ja na zwolnieniu bylam od kwietnia, ale i tak do czerwca bym pracowala bo pozniej wakacje w szkole i tak i tak idziemy na urlopy nauczycielskie*
Ale w domu sie nie nudze az tak bardzo, troszke czasami jak nie mam pomyslow...No i nie mieszkam w 3 city wiec jak cos to musze dojechac na zakupy czy na kawke z kims, kino...

Jestem,padnięta,chyba przesadzilam z listą zadań na dziś:/pranie zostalo mi do rozwieszenia ale pralka jeszcze pierze więc luzik.Wstawilam na drugim forum zdjęcia Natalki z wczorajszego usg:)

image
Witam:)
chyba nadszedl czas, by sie przedstawic i dopisać do listy:)
nasz termin to 3 grudnia (obecnie 20tc).
Od ostatniego czwartku wiemy ze nasze malestwo to chłopczyk, pani dr nie miała żadnych wątpliwości:))

Serdecznie pozdrawiam wszystkie listopadowe i grudniowe mamy,
A.
image
1)anti----------------- >termin - 1 listopad, chłopiec:)-Jaś
5)Majaki-------------- >termin - 13 listopad, chłopak, z imieniem ciągle problem
14)pychota------------>termin na 3 grudzień, chłopiec:)
15)evilek ------------- >termin - 10 grudzień
16)Finka-------------- >termin - 10 grudzień
17)megus ------------ >termin - 16 grudzień
18) agata84---------- >termin - 24 grudzień
19)dorotaztomkiem- >termin - 27 grudzień

hej pychota:))jak się czujesz??wiesz gdzie będziesz rodzić??nooo i przede wszystkim witmy w zimowych mamuskach:)

image
Witamy nową Koleżankę :)
I od razu: gratulacje serdeczne!

image
[/url]
dziekuje za tak mile powitanie i... juz na liscie:)))))))))))

czuje sie ..ogólnie całkiem dobrze, z małym Misiem:) też wszystko OK.
Mam tylko nieustające mdłości..itp...tzn. koszmar jedzenia i zachcianek niestety mnie nie ominął a ponieważ zawsze myślałam, że mnie to nigdy nie spotka (nawet nie byłam w stanie sobie tego wyobrazić...) dotknął mnie ze zdwojoną mocą i tak pewni zostanie już do końca.... do rpacy chodzę w kratkę, w zależności od nasilenia mdłości, duzo wypoczywam i spie... i zazdroszczę Wam, że macie tyle energii:)) moje zapasysił pochłaniane są przez problemy żołądkowe...:) ale damy rade!
a gdzie będziemy rodzic...znajomi zachwalają wejherowo, ale tam troszke daleko, zwlaszcza ze nie wiadomo jaka pogoda będzie w grudniu...wiec pewnie pozostanie szpital wojewodzki...na każdy znajdzie sie coś dobrego i złego...eh..zobaczymy:))
image
współczuje z tymi mdłościamy,ale wiem co to znaczy bo 3 miesiące ponad się męczyłam teraz już ok jest.A ze szpitalem to racja,każdy ma plusy i minusy.My chyba Zaspę obstawiamy z Wrzeszcza blisko:)))

image
no własnie:) my do wojewodzkiego w 5 minut dojedziemy, także to bedzie pierwszy to ktorego zawitamy... zastanawialismy nad klinicznym ale nasza po ostaniej rozmowie z dr chyba jednak sobie darujemy... okazalo sie, ze nasza dr nie pracuje juz tam, i ze wiekszość lekarzy z dlugim starzem "uciekła" z klinicznej i zostala sama mloda kadra. odzial owszem odnowiony i ladny, opieka nad noworodkami jak najbrdziej bardzo dobra, ale co do opieki nad mamami to roznie moze byc... zwlaszcza z szyciem... dr nie odwodzila nas od klinicznej ale i nie namawiala...
image
Witaj Pychotko:)
mamy kolejnego chłopca na liście****
A ja ze spacerku wrocilam, dzisiaj troche porobilam , ale na spokojnie i dałam na luz..Juz sie nie moge doczekac jutra:)---wizyta u dr Olszewskiej, chyba oszaleje z radosci jak zobacze Jasia na monitorku:!!!!!!
Oby wszystko wyszło dobrze....
Bociany, Natalcia jest boska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dzięki Ani:))jutro będziesz się chwalić zdjęciami Jaśka:D

image
Mam nadzieje...Oby tylko nic sie nie dzialo z szyjka;( bo sie zalamie wtedy...
Może nie będzie tak zle, stale sie pocieszam*

Czytałam w drugim wątku,że miałaś slórcze i bóle w okolicach odbytu dołu pleców,mi się zdarzyło 3 razy tak,ostanio w niedziele nad jeziorkiem wstać nie mogłam.Mówiłam Olszewskiej,zbadała mnie i powiedziala ,że wszytsko ok,widocznie coś się nie tak ułożyło i stąd ten ucisk,wzięłam nospe i pomogło.

image
Jutro tez spytam..zreszta mam sterte pytan..
Narazie wymylam łazienke, wanne itp i odpoczynek zrobilam//

Anti spokojnie ze sprzątaniem;)też mam wszytsko zrobione,zaraz dokończę książkę czytać i za następną się zabieram.Jakaś nerwowa się wieczorkiem zrobiłam,wkurza mnie byle co.
Zjadłam leczo arbuza i jeszcze coś za mną chodzi..nie wiem co.
Musze jutro wcześniej wstać i jechać znowu papierki załatwiać więc na ploteczki pisze się po obiadku,może wcześniej się uda.

image
Tez widze ze po uzredach biegasz ciagle;/Okropienstwo!!!!!!
Ja tez bede pewnie popoludniu, mysle koło 18 sie zjawie, moze wczesniej ...Juz tez sie denerwuje,,,ale chyba ta wizyta jutrzejsza;/

Pewnie stresik przed wizytą masz.Ja jak zwykle mialam ciśnienie 140/70 przed.To jutro będziesz rzut beretem ode mnie bo mieszakm na równoległej do Dmowskiego:)))akurat będę na plotkach z przyjaciółką

image
ja też mam zawsze stresik przed wizytą, ale jak mierzy mi położna ciśnienie to 90/60 a wydaje mi się, że serce mi wyskoczy z klaty:))))))

chyba zrobię zaraz to ciasto-polecane na forum, bo tak mi się chce:))
Oo...moze sie spotkamy??Ale jak bedziesz na ploteczkach, ja po wizycie, to raczej slaba okazja...:) Ale musimy sie kiedys umowic na zapoznanie*****

@gnieszka ciacho pyszne i łatwe:DDD a to najważniejsze.A ciśnienie raz w życiu chyba mialam 90/60 byłam nietomna:)))Anti spotkamy się na pewno,może jak będziesz następnym razem u Olszewskiej albo wcześniej.Bo zląduje w domku pewnie przed 20 znając nasze pogaduchy z kumpelą.

image
No mam nadzieje, ze sie psotkamy..Zawsze zapraszam do siebie na grilka..:) w ogrodzie*
Jasiulek kopie dzisiaj jak opetany, tance jakies uwskutecznia, aktywny!!!Oh, jak ja go juz kocham:)-nad zycie@!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

no niestety, ja cały czas jestem lekko śnięta:)))
Moja gwiazda też fika,przykladam ręke do brzucha a ona kopie :)))
uciekam trochę od kompa poczytać.Wpadne później na chwilkę.buziaki

image
Ja zmykam na spacerek z mezulkiem...troche sie dotlenic i na spokojnie razem pomyslec******
Moze sie pojawie na forum jeszcze!

hej:) ja sie w końcu pojawiłam a Wy znikacie :D
a ja dalej nic nie czuje :/ poza skorczami...ale bylam u lekarza i powiedzial ze teraz to juz normalne. A za tydzien mam wizyte u mojego gina, dzis bylam na badaniach bo chyba mam cos z tarczyca... puls mi nie schodzi ponizej 120 uderzen na minute:/ a powinien byc max 85 :O.

image
Czy za karę, że nie wierzę w duszę, nie mam duszy?
Witajcie dziewczyny....
Od rana juz na nogach, czekam niecierpliwie na godzine wizyty, jeszcze musze sie zebrac bo narazie w pizamie zalegam;/...
Jasiu dzisiaj całąnoc sie wiercił, skakał chyba, bo nie mogłam oka zmrużyć...
Ciekawe, jak to dzisiaj bedzie, wieczorekim zdam relacje!

Hej, ja na chwilkę, przed pracą. Anti, daj koniecznie znać, jak po wizycie!

image
[/url]
hej mamuśki:) z łóżka dziś się zwlec nie mogłam:/na chwilkę muszę forum odwiedzić zanim wyruszę te cholerne sprawy załatwić.Czekam tez na decyzje z mieszkaniem jak na szpilkach..same nerwy.
Anti trzymam kciuki za wizytę,będzie dobrze.Ponawaim pomysł dla tych co chcą,żebyśmy się wymieniły nr telefonów,żeby poinformować co i jak jakby dostępu do forum nie było:))
Pogoda kiepska niestety,Natalka kilka razy kopnęła i chyba spać poszła.

image
hej hej.
ANti czekamy na relacje.
A ja miałam paskudne sny, śniło mi się że dziecko wypadło ale było połaczaone ze mna pępowiną, było w takiej jakby błonce sztywnej i przezroczystej i nie było wód płodowych a ja wołałam mamę zebyśmy do szpitala jechały... Boze jakie głupoty człowiekowi się śnią

witam i ja:P
niedawno do pracy przyszlam
bylam na glukozie:) pysznna:P chociaz Panie mowily ze moge wymiotowac:) ale ja jestem cukrojadem wiec nie mialam z glukoza problemow...najgorsze to to czekanie
wyniki jutro
a sny to ja tez mam dzwine, w ogole wczoraj jak sie polozylam cos kolo faktow:P to wstalam dzisiaj o 7 z mala przerwa ma umycie sie:)

_m_g, coś Cię dziś właśnie nie było widać, a Ty się po prostu glukozą delektowałaś ;))

Czytam sobie o Waszych snach - mnie na razie nic nie dopada (albo nie pamiętam ;). Ale pewnie, im bliżej będzie....

image
[/url]
hej ale dziś coś nie halo z ciśnieniem bo normalnie oczy mam na zapałki,nawet kompa odpalać mi się nie chciało.Mam mega lenia,dziś nic nie robie,tylko z kumpelą z 1,5 godzinki się spotykam.Zjadłam leczo i chyba mała się obudzila:)
dobrze wiedzieć,że ta glukoza to do przełknięcia:]chociaż wszystko pije bez cukru i nie lubie słodiego picia,zobaczymy ja to będzie

image
witam,
to na pewno cos w powietrzu jest:) ja wstalam o 11 i dopiero o 14 sie pozbieralam... wlasnie gotuje kukurydze....pyyycha:) juz sam jej zapach dziala zbawiennie na moje mdlosci:D

a co do złych snow... mnie tez raz dopadły...:(( ze z dzidzią cos było nie tak.. ale niewazne, grunt to pozytywnie myślec..

pozdrawiam
a
glukoza jak najbardziej do przelkniecia, ja tez herbaty nie slodze a to jakos dalam rade wypic, na poczatku jest super, gorzej dopic do konca i Ty bociany masz chyba 75g, ja mialam 50g
a ja jeszcze w pracy....ale zaraz uciekam:P

hej:)) ja za tydzien na wizyte ide. pewnie tez bede musiala isc na ta glukoze... ale ja jej pewnie za nic nie wypije :/
wiecie dziewczyny gdzie będziecie rodzić? Ja napewno w wejherowie. i jestem na etapie wyboru szkoly rodzenia chcialam chodzic do evimedu bo mam pod nosem ale baba mi sie mega nie spodobala;/ i sie zastanawiam nad wejherowem.. tylko ze troche daleko :/ czy slyszalyscie moze jakies opinie?? pozdrawiam:)

image
o szkole rodzenia w wejherowie nie slyszalam nic, ale jesli chodzi o szpital to same dobre opinie; dodatkowo dwa tygodnie temu znajoma tam rodzila i byli baardzo zadowoleni.
Hej wrocilam od dr Olszewskiej:)
jestem MEGA zadowolona, wszystko badała dokładnie, pomimo tego, ze juz mialam badanie dokladne u bylego gina...samo usg trwalo 30 minut, do tego przełączyła na trójwymiar i widac było buźkę Jasia;)-extra widok!Mam zdjecia, wrzucilabym na forum , ale skanera u mnie brak;/
Co do badan-dzidzia zdrowa, kazdy narzad byl przebadany, wazy 720gr, wiec jest w normie...
Moja szyjka-JEST OK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nawet pol centumetra sie nie skrocila-bardzo sie ucieszylam, az mialam łzy w oczach a dr Olszewska usmiechneła się...:)
Mam skierowanie na toxo i jeszcze cos, nie pamietam...
Mąż własnie obejrzał zdjecia i plytke z usg i smiał sie z radości:)
Takze odetchnełam z ulga i dobzre ze mialam takie przeczucie by iść do dr Olszewskiej na wizyte..a nie od razu popadac w depreche!!!!!!!
Ciesze sie bardzo dzisiaj..ale oszczedzac sie mam nadal, takie zalecenie, mam zwolnic tempo..:)

image

image

ja też planuje szkołę rodzenia w Wejherowie lub w Bolszewie prywatnie u położnej pracującej w Wejherowie. Słyszałam same dobre opinie, a więc i ja się wybieram :)

aaaa.w ogole to ja ANTI:)..Musialam sie zalogowac ponownie, bo nie wiem jakim cudem ale mnie nie moglo zalogowac pod starym hasel:(..Szok...
ZXebyscie mnie teraz nie mylily!!!!!!!!
to ja ANTI!!!!!!!!!
a suwaczek zaraz dodoam i musze sie na liscie poprawic;/
1)anti-teraz Ania1979----------------- >termin - 1 listopad, chłopiec:)-Jaś
14)pychota------------ >termin na 3 grudzień, chłopiec:)
15)evilek ------------- >termin - 10 grudzień
16)Finka-------------- >termin - 10 grudzień
17)megus ------------ >termin - 16 grudzień
18) agata84---------- >termin - 24 grudzień
19)dorotaztomkiem- >termin - 27 grudzień
Antu vel Ania to gratulacje z powodu udanej wizyty:D

Alis a wiesz juz kiedy sie bedziesz zapisywac?? musze tam zadzwonic i sie dowiedziec dokaldnie co i jak. w gdyni jak dzwonilam to np mnie osobiscie odrzucily zajecia typu pisanie listu do dziecka , ja chce isc po to zeby sie czegos pozytecznego nauczyc...bo nigdy z malymi dziecmi nie mialam doczynienia ani nawet nie znam nikogo kto ma male dziecko
A do kogo chodzisz do lekarza? Ja do maciejewskiego:)

image
Anti -Aniaciesze się bardzo,że wszytsko w porządku:)))prawda,że super babeczka??no i bada bardzo dokładnie.Dobrze,że do nie poszłaś.Ja już po plotkach udalo nam się wcześniej spotkać z kumpelą.Naszla mnie mega ochota na colę i wypilam całą szkalnę z lodem i cytryną:))ale mi dobrze
To będę pisać teraz Ania-ja jak coś to Monia:)

image
a ja sobie czytam wypowiedzi i patrze jakaś Ania nam wskoczyła, ale nic czytam dalej i myślę wyglada jak Anti i póżniej się doczytałąm że to TY:)
Bardzo się cieszę ze wszystko ok, mi też przełączyła na 3D i widziałam buzialka Kuby, będę do niej chodziła na usg a nie do Invicta!
Anti super wieści:) ale oszczedzaj się dalej!

Evilek - a jak usg w invictie? Ja właśnie za tydzień jestem umówiona na usg do invicty do dr Brzózki.

image

image
Ojj ale dziś mam sterujący dzień.Okazało się ,że z mieszkaniem dalje nic nie wiadomo,więc jutro jadę do urzędu sama,dobrze,że mam aktualne zaświadczenie o ciąży dołącze do dokumentów.Kurde ile stresów....naryczałam się jak głupia...ale musialam wziąść się w garść ,nie mogę niuni stresować przecież.

image
Risika, będę się zapisywać jakoś na początku sierpnia, zapiszemy sie jakos na początek września. Mi niestety nie było pisane chodzić do lekarza z Wejherowa, tym bardziej zazdroszczę Maciejewskiego !!! Ja chodze do znajomej z Gdańska, kawał drogi ;/ Tak patrzę na nasze daty i bardzo możliwe, że sie spotkamy na sali porodowej hihih

Witam z ranka;)...Dzisiaj jadę ubrać sie na chrzest siostrzenicy i kupic koniecznie buty, wszystkie mam zupelnie płaskie, a czasem lubie sie na małym obcasiku gdzies wykokosic z domu*...Ciekawe, jak dlugo przejde w 3 cm obcasikach??hehe
Po wczorajszej wizycie jestem pełna optymizmu, i radości, energia przypłyneła aspowrotem..
Bociany, co u licha jest nie tak z tym mieszkaniem?? Teraz masz sie nie martwic i nie płakać, Natka ma mieć, jak najmniejj stresu;/
nie moge wstawic teraz suwaczka;(cholera jasna!!!!!!!!

image

image

uff.w koncu, cos sie szybo ostatnio denerwuje...ciekawe czemu???hehe

image

image

hej,wiesz co ja juz doła łapie,dziś jadę do urzędu,sama zobaczyć co i jak,bo tłuamczenia tej pani co to załatwia to jakaś porażka,nie ma to jak wziąść sprawę we własne ręce.Jestem uziemiona ze wszytskim póki najemcą nie będę,a już 6 rok tu miezkam a głupie przepisy wydłużają wsyztsko.Teraz eksmitują ludzi ,którzy nie płacą z mieszkań komunalnych jest wielka akcja a my placimy regularnie mega czynsz ,chcemy wyremontować i jeszcze łache robią,brak słów.....
Chyba sobie dla odstresowania spacer po Gdańsku zrobie

image
Co to za dziwolągi cholerne w tych urzedach naszych!!!!!
Bociany, sama sie tam dostań i krótko te urzedaski wez za czupryny!Ja sie nie nadaje na urzedowe sprawy, bo bym je wszystki rozszarpala;)...
Ja od rana tez dziwnie " nabuzowana"...Jasiek skacze przez to słabo;/...Nie mam powodu do stresu i niepotrzebnie kawe wypilam, teraz mam cisnienie chyba z 200/150*
Od 9 sierpnia mamy turystow na domku nad morzem, a chyba grafik pomyliłam i cholerka jasna, nie bedzie miejsc...Bede musiala zalokatorowac ich u siebie w domu, co mnie dobija maksymalnie...brr...No, ale walnełam gafe i teraz nie wykiwam ludzi;(..Musze ich u siebie zakwaterowac, czego nie cierpie, jak mi sie obcy ludzie po moim prywatnym domu krecą;/;/;/...
Mąż mnie pociesza, ze to tylko 5 nocek, ale ja w tej ciąży wszystko mieszam.........

image

image

No właśnie mam taki zamiar,bo na telefon i przez kogoś nic się nie załatwi.
Anti nasze mózgi słabiej działają teraz;)wiem coś o tym.
Dobrze,że to 5 nocek nie więcej,dasz radę,chociaż rozumiem,że nie lubisz jak ,,ktoś obcy w domu jest.10 głębokich oddechów robimy i się uspokajamy...
Moja mała rano mnie kopniakami obudziła a teraz chyba spać poszła.Nie chce mi się wstawać.Zastanaiwam się o której jecha ć do tego Gdańska,potem musze na Zaspę jechać wyprowadzić psa więc zgram to jakoś chyba.
Z przywyczajenia piszę Anti:)

image
a niech bedzie Anti,,,,tez sie przyzwyczailam do tej ksywki;/...Nie wiem co sie stało z tym profilem, nie działał na różne sposoby..Złe mail-e podałam czy coś pewnie takiego..
Wczoraj przechodziłam obok tej piekarni BIO, w ktorej pisalas ze kupujesz czasem cos do jedzonka, i tak pomyslalam, ze pewnie niedaleko mieszkasz...
Szkoda, ze skanera nie mam, bym wrzucila zdjecia jasia na forum;/...Jest cudowny!Te 3 tyg roznicy miedzy nami , sa wiodczne na zdjeciach pomiedzy Twoja Natka,a Jasiem, widac znacznie wielkosc, jest troszke wiekszy!
Właśnie rozpoczął jakieś kopanie podżebrowe połączone z szybkimi kopniakami...Niech idzie zaraz spac lepiej bo mamuska jego na shopping uderza;)...Oj, dzisiaj lepiej abym sie rozkreciła pozytywnie, bo nie reczę za siebie,,,br...hormony chyba buzują;/

image

image

he he to mamy dziś podobny nastrój Ania:)muszę się rozładować bo szkoda nerwów... do piekarni mam bliziutko ,może dziś tam zajrze,jak wrócę z tego cholernego urzędu.Ciacha mają tam dobre,np. bebeczka marchwiowa i wszytsko naturalne.
Ciekawa jestem jak wygląda Twój
Jasiek,na pewno jest różnica,moja waży 403 gramy a Jasiek już duży chłopaczek,no i starszy o 3 tygodnie.Nie wiedziałam,że aż takie znaczenie ma każdy dzień ciąży w wyglądzie dzieciaczka.No teraz to jak na drożdżach będa rosły.
Moja dalej namiętnie mnie kopie po pęcherzu i ani myśli gdzie indziej.

image
Monia, Jasiu ma juz 750gr...prawie 800:)...Jest juz duzy, widac byłonawet usta...Chyba bedzie podobny do tatusia(oby**)...hehe....
Moze jakies "pyłki stresujace ciężarne" sa w powietrzu, bo normalnie idzie oszalec z każda minutą...Musze sie rozładowac jakoś, może muzyka, ona zawsze mi pomaga...

image

image

No Jasiu prawie dwa razy więcej niż moja gwiazdeczka.Ciekawe jak urośnie do następnej wizyty,jak ja doczekam tego 18 sierpnia...
Muzyka dobry pomysł,chyba puszczę kołysanki Turnaua one zawsze działają..:)

image
bociany nie stresuj sie bedzie dobrze:)
anti 5 nocy to wytrzymasz;P dobrze ze nie przyjada na 2 tyg:) wtedy to bys miala zajecie...
a ja dzisiaj znowu od rana na nogach, mam nadzieje ze dzisiaj juz tak nie bedzie padalo jak wczoraj, mam zamiar dzisiaj zrobic zupe meksykanska z 2 forum, ktos robil? smaczna?

A ja mam wizyte 20 sierpnia;)..moze sie wtedy jakos spotkamy, a moze wczesniej*
Ja na kołysanki nie mam nastroju, potrzeba mi czegos energicznego, co przewyzszy moja energie a raczej ja stłumi:)
Mam pare swoich kawałków ulubionych...

image

image

hej _m_g przepisik wygląda na pyszny:))chyba kilka lat temu robiłam tą zupkę.Pyszna i sycąca:)
Mam nadzieje,że uda się spotkać nam przed naszymi wizytami a jak nie to po usg.Zgadamy się,bo inaczej to w 9 miesiącu spotkanko będzie:D
Muzyka jest dobra na wszytsko,chociaż u mnie to chyba książka na głowę ją bije.Od zawsze jestem książkocholik dla mnie to największy relaksik.

image
Oj dziewczyny, pocieszacie mnie...W sezonie to mam nawał roboty, dobrze ze tesciowa moja lata na dwa domy i swojego i naszego pilnuje..( chociaz tu sie przydaje;).....)..Eh, ale cos za cos- kaska wpadnie , tyle to wytrzymamy*
Lece na te zakupy, bo na 10 bylam umowiona z mama, a ta uz od 7 rano napiera na sklepy...Chyba bedziemy tam stały pod drzwiami zanim sklepowe wstana z łózek:)-eh, ta moja mama...no teraz to wiem po kim jestem taka narwana czasem;/hiehie

image

image

Miłego biegania po sklepach:))wciągam śniadanko i uderzam na panie z urzędu:))buziaki do pogadania

image
Odezwe się jak wroce cała ..boz ta moja mamuska to czasem serce samo staje;)hehe...
Bociany, nie stresowac mi natki bo w tyłek naleje, jak sie spotkamy!...Ja zawsze sobie mowie( chociaz na samej sobie to słabo działa-Jak zamykane sa drzwi , to otwieraja sie okna-zawsze jest jakies wyjscie)...
Dobra , zwijam sie, bo smedze i cytatami niepelnymi tu zamulam:)...

image

image

bociany daj znac jak Ci poszlo:) trzymam kciuki za pomyslność!!
anti a Tobie milego zakupowania:))) obys cos upolowala fajnego
ja w sierpniu ide na wesele i tez bede musiala poszukac sukienki....ehhh ciekawe co sie na mnie zmiesci?:P

ja jużna stanowisku pracy.]
Bociany życzę Ci żebyś wszystko załatwiła w urzędzie, ja sama też nei lubię załatwiać urzędowych spraw.
Anti wiem co czujesz z tymi goścmi, bo ja też w domu wynajmuję pokoje, czasem mam ochotę wszystkich wyrzucić, u mnie tym wynajmem zajmuje sie mama.
Wasze kruszynki już takie duzę są, mój waży 285gr, malutki:)no ale podgoni jest przecież troszkę młodszy. Chyba zaczął się troszkę ruszać, czuję takie jakby bulgotki i chyba to jest to, prawda?

Dzięki _m_g :) Anti zero stresowania obiecuje,Ty też bez nerwów!:)
lece się ubierać i w drogę.buziak

image
Cześć, kobietki. Pewnie anti i bociany juz pobiegly, a ja dopiero (po malej awarii) mam dostep do sieci. Powodzonka w walkach urzedowo-zakupowych!

Evilek, czujesz takie bąbelki jakby pękające? :) Bo ja tak mam od kilku dni i wiem (po prostu wiem :)), że to maluszek :)). A, miałam Cię zapytać, jak dobrze było widać buźkę Kuby na usg? Bo ja cały czas się zastanawiam, czy już się umawiać, czy poczekać ze 2-3 tygodnie..

image
[/url]
Finka buźkę było widać super, ale można poczekać jeszcze troszkę:) Ja nast usg mam 6 sierpnia. Finka a twój suwaczek pokazuje 23 t.c a mój 19 t.c a termin mamy taki sam, hmmm ciekawwe czemy tak jest?
a jeśli chodzi o ruchy czasem czuję takie swęzdenie od środka, strasznie dziwne to jest:)

Evilek, mój suwaczek to chyba pokazuje tydzień "połową bociana", a dokładniej szyją, nie dziobem (hehe, fajnie to brzmi) ;)

Mnie w środku nie swędzi, ale takie mam uczucie, jakby mi pękały jakieś pęcherzyki. Wczoraj cały czas w jednym miejscu :) Jakiś bokser, na razie mało umięśniony, chyba mi rośnie... Albo bokserka ;P

Na usg chyba rzeczywiście pójdę w sierpniu, jak wrócimy z urlopu. Tzn, do Olszewskiej. A u swojego lekarza muszę się pokazać też jakoś w pierwszych dniach sierpnia.

image
[/url]
Witam dziewczyny, dzisiaj ide do lekarza po długim oczekiwaniu. bede pokazywała mu swoje usg, wg którego wynika że wszystko jest w porządku. dziwne jednak wydaje mi sie to, że nie kazał mi robić żadnych badań moczu ani krwi.dodam, że chodzę na książeczkę, a nie prywatnie. powiedzcie jakie wy macie badania robione ok 20 tyg.pozdrawiam

Witajcie dziewczynki, ja od 4 rano w stresie i łzach, bo moj york zjadł jakies pestki od wiśni (nie wiem skad je znalazl), pol nocy wymiotowal i sie dusil, teraz lepiej, ale czasami jeszcze jakby cos mu stalo w przelyku. Martwie sie i jesli nie przejdzie do wieczora, to jedziemy do weterynarza :(. Ale teraz sie przytulil i spi, wiec moze bedzie dobrze. I tak zdalam sobie sprawe, ze o psiaka sie tak martwie, a co to bedzie jak bedzie niuniuś już na świecie. ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

do góry