Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE ***18***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
:)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
anti brzuszek super, mój jest podobny.
mg ja chce popracować do pażdziernika a pożniej na zwolnienie, w sumie fajnie w domu siedziec ale ja bym się nuzdiłą a w pracy zawsze się coś dzieje, no ale jak lekarz będziekazał isć poleniuchować to nie będę się sprzeciwiała, muszę uważać na to łożysko. Olszewska mnie zdziwiła po powiedziała ze moja szyjka ma ok 4 cm, czyli idealnie tylko łożysko 1cm nad tą szyjką a powinno być na conajmniej 5cm.
Anti koniecznie wypytaj o tą szyjkę czy Ci sie nie skróci ła, bo chyba mówiłaś że ma ok 2,5cm

Nie, skrocila mi sie o 0,5 cm, czyli ma 3,5. Niby nie jest zle, ale ja tamw to nie wierze do konca, wole sie upewnic zeby nie bylo zbyt pozno
Ja na zwolnieniu bylam od kwietnia, ale i tak do czerwca bym pracowala bo pozniej wakacje w szkole i tak i tak idziemy na urlopy nauczycielskie*
Ale w domu sie nie nudze az tak bardzo, troszke czasami jak nie mam pomyslow...No i nie mieszkam w 3 city wiec jak cos to musze dojechac na zakupy czy na kawke z kims, kino...

Jestem,padnięta,chyba przesadzilam z listą zadań na dziś:/pranie zostalo mi do rozwieszenia ale pralka jeszcze pierze więc luzik.Wstawilam na drugim forum zdjęcia Natalki z wczorajszego usg:)

Witam:)
chyba nadszedl czas, by sie przedstawic i dopisać do listy:)
nasz termin to 3 grudnia (obecnie 20tc).
Od ostatniego czwartku wiemy ze nasze malestwo to chłopczyk, pani dr nie miała żadnych wątpliwości:))

Serdecznie pozdrawiam wszystkie listopadowe i grudniowe mamy,
A.
1)anti----------------- >termin - 1 listopad, chłopiec:)-Jaś
2)Risika -------------- >termin - 5 listopad , dziewczynka:) Paulina
3)Alis ----------------- >termin - 10 listopad
4)JustynaArt -------- >termin - 11 listopad chłopiec:)
5)Majaki-------------- >termin - 13 listopad, chłopak, z imieniem ciągle problem
6)joanka ------------- >termin - 16 listopad
7)bociany ------------ >termin - 19 listopad, dziewczynka:)- Natalka
8)_m_g --------------- >termin - 21 listopad, dziewczynka:)
9) fiona2-------------- >termin - 21 listopad
10)Kasiek01 --------- >termin - 23 listopad, chłopiec:)
11) Ajeczka1--------- >termin - 27 listopad
12)Kasia26 2--------- >termin - 6 listopad
13)goralka ----------- >termin - 29 listopad
14)pychota------------>termin na 3 grudzień, chłopiec:)
15)evilek ------------- >termin - 10 grudzień
16)Finka-------------- >termin - 10 grudzień
17)megus ------------ >termin - 16 grudzień
18) agata84---------- >termin - 24 grudzień
19)dorotaztomkiem- >termin - 27 grudzień

hej pychota:))jak się czujesz??wiesz gdzie będziesz rodzić??nooo i przede wszystkim witmy w zimowych mamuskach:)

Witamy nową Koleżankę :)
I od razu: gratulacje serdeczne!

dziekuje za tak mile powitanie i... juz na liscie:)))))))))))

czuje sie ..ogólnie całkiem dobrze, z małym Misiem:) też wszystko OK.
Mam tylko nieustające mdłości..itp...tzn. koszmar jedzenia i zachcianek niestety mnie nie ominął a ponieważ zawsze myślałam, że mnie to nigdy nie spotka (nawet nie byłam w stanie sobie tego wyobrazić...) dotknął mnie ze zdwojoną mocą i tak pewni zostanie już do końca.... do rpacy chodzę w kratkę, w zależności od nasilenia mdłości, duzo wypoczywam i spie... i zazdroszczę Wam, że macie tyle energii:)) moje zapasysił pochłaniane są przez problemy żołądkowe...:) ale damy rade!
a gdzie będziemy rodzic...znajomi zachwalają wejherowo, ale tam troszke daleko, zwlaszcza ze nie wiadomo jaka pogoda będzie w grudniu...wiec pewnie pozostanie szpital wojewodzki...na każdy znajdzie sie coś dobrego i złego...eh..zobaczymy:))
współczuje z tymi mdłościamy,ale wiem co to znaczy bo 3 miesiące ponad się męczyłam teraz już ok jest.A ze szpitalem to racja,każdy ma plusy i minusy.My chyba Zaspę obstawiamy z Wrzeszcza blisko:)))

no własnie:) my do wojewodzkiego w 5 minut dojedziemy, także to bedzie pierwszy to ktorego zawitamy... zastanawialismy nad klinicznym ale nasza po ostaniej rozmowie z dr chyba jednak sobie darujemy... okazalo sie, ze nasza dr nie pracuje juz tam, i ze wiekszość lekarzy z dlugim starzem "uciekła" z klinicznej i zostala sama mloda kadra. odzial owszem odnowiony i ladny, opieka nad noworodkami jak najbrdziej bardzo dobra, ale co do opieki nad mamami to roznie moze byc... zwlaszcza z szyciem... dr nie odwodzila nas od klinicznej ale i nie namawiala...
Witaj Pychotko:)
mamy kolejnego chłopca na liście****
A ja ze spacerku wrocilam, dzisiaj troche porobilam , ale na spokojnie i dałam na luz..Juz sie nie moge doczekac jutra:)---wizyta u dr Olszewskiej, chyba oszaleje z radosci jak zobacze Jasia na monitorku:!!!!!!
Oby wszystko wyszło dobrze....
Bociany, Natalcia jest boska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dzięki Ani:))jutro będziesz się chwalić zdjęciami Jaśka:D

Mam nadzieje...Oby tylko nic sie nie dzialo z szyjka;( bo sie zalamie wtedy...
Może nie będzie tak zle, stale sie pocieszam*

Czytałam w drugim wątku,że miałaś slórcze i bóle w okolicach odbytu dołu pleców,mi się zdarzyło 3 razy tak,ostanio w niedziele nad jeziorkiem wstać nie mogłam.Mówiłam Olszewskiej,zbadała mnie i powiedziala ,że wszytsko ok,widocznie coś się nie tak ułożyło i stąd ten ucisk,wzięłam nospe i pomogło.

Jutro tez spytam..zreszta mam sterte pytan..
Narazie wymylam łazienke, wanne itp i odpoczynek zrobilam//

Anti spokojnie ze sprzątaniem;)też mam wszytsko zrobione,zaraz dokończę książkę czytać i za następną się zabieram.Jakaś nerwowa się wieczorkiem zrobiłam,wkurza mnie byle co.
Zjadłam leczo arbuza i jeszcze coś za mną chodzi..nie wiem co.
Musze jutro wcześniej wstać i jechać znowu papierki załatwiać więc na ploteczki pisze się po obiadku,może wcześniej się uda.

Tez widze ze po uzredach biegasz ciagle;/Okropienstwo!!!!!!
Ja tez bede pewnie popoludniu, mysle koło 18 sie zjawie, moze wczesniej ...Juz tez sie denerwuje,,,ale chyba ta wizyta jutrzejsza;/

Pewnie stresik przed wizytą masz.Ja jak zwykle mialam ciśnienie 140/70 przed.To jutro będziesz rzut beretem ode mnie bo mieszakm na równoległej do Dmowskiego:)))akurat będę na plotkach z przyjaciółką

ja też mam zawsze stresik przed wizytą, ale jak mierzy mi położna ciśnienie to 90/60 a wydaje mi się, że serce mi wyskoczy z klaty:))))))

chyba zrobię zaraz to ciasto-polecane na forum, bo tak mi się chce:))
Oo...moze sie spotkamy??Ale jak bedziesz na ploteczkach, ja po wizycie, to raczej slaba okazja...:) Ale musimy sie kiedys umowic na zapoznanie*****

@gnieszka ciacho pyszne i łatwe:DDD a to najważniejsze.A ciśnienie raz w życiu chyba mialam 90/60 byłam nietomna:)))Anti spotkamy się na pewno,może jak będziesz następnym razem u Olszewskiej albo wcześniej.Bo zląduje w domku pewnie przed 20 znając nasze pogaduchy z kumpelą.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry