Widok

MAJOWE MAMY z MALUSZKAMI cz.2 (31)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mamusie i ich Dzieciaczki:

MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki

HELLOŁ !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mamomarty no i teraz mam zagadke...
Zuzia jezeli ma odpowiednie bodzce zez wiekszego problemu odwraca glowe w lewa strone.. nawet zeby udowodnic to pani neurolog nagralam to wiec moze ona ma asymetrie a nie krecz szyi

Mimii jasne że mogę wstawić. Postaram się jeszcze dzisiaj jak nie zapomnę :)

Pogoda beznadziejna :( Co chwilę pada, ale i tak za godzinkę pójdziemy na spacer bo muszę iść do piekarni. Wczoraj po południu też poszliśmy z małą na spacer w deszczu i cały przespała :)
Moja malenka tez ma krecz szyi oraz asymetrie oraz ograniczenie odwiedzenia lewej strony :( a do tego walczymy z obustronnym zapaleniem ucha :( Czy jak my bylysmy male to tez byly te wszystkie asymetrie i krecze???? Spi w nocy nie dluzej niz 3.5-4 godz jednorazowo a potem 2 razy po 2 godz wiec ja juz na rzesach chodze a do tego moj maz lada dzien wyjezdza w morze na 4-6 tyg wiec ogolnie mam humor sredni aaaa jeszcze dodam ze dzis idziemy do kardiologa bo nasz pediatry wykryl szmery na serduszku. Chyba sie dzis rozplacze... Buuuuuuuuuuu :(

Dziewczyny czy orientujecie się, jak najpierw się dziecko przewraca? z brzuszka na plecki czy z plecków na brzuszek?
czy Wasze dzieciaczki już się jakoś przewracają?
Moja jeszcze nie i chyba jej się wcale nie pali do tego...
Mój Maciek tez się nie przewraca, ale może to dlatego, ze ja go jakoś specjalnie nie kładę na brzuszku, bo zapominam i jak mi sie przsypomni t kłade, więc nie ćwiczy tego. Tez mnie zatsanawia, kiedy to nastąpi.
I na spacer nie poszłyśmy :( Leje jak nie wiem co a do tego strasznie mnie rozbolał brzuch :( Dostałam kolejny okres ale tak bolący że od razy przypomniały mi się skurcze na porodówce, wzięłam już 2 no-spy i nic :( Majka pospała tylko przed domem pod daszkiem.

Moja Maja też nie przekręca się jeszcze, ale też mało ją kładę na brzuszku, a jak już położę to zaraz piszczy i płacze żeby ją zabrać.
Hej Mamuski w nowym watku ...
Pogoda widze ze nas nie rozpieszcza :(
u mnie Juleczka lezac na brzuszku to jak sie jej zachce to sie przewróci na plecki a gdy lezy na pleckach to tylko sie kolysze na boczki ...
Jedyne co sie zmienilo to spi o pol godzinki dluzej w nocy od21-6.30
:) Kochany Aniołek z niej da Mamusi pospac :)
Coraz weselsza sie zrobila gada sobie z karuzela lub tv jak oglada bajeczki na minimini...
A co do głowki to Juleczka faktycznie lubi patrzec bardziej w prawo wiec nosimy ja do odbicia przodem do ludzi i kreci glowka w kolo a w nocy sama sie uklada glowka w lewo i tak spi do rana wiec zbyt z tym problemu nie mam ... zobaczymy jak to bedzie pozniej ... Smutno mi sie robi ze Wasze dzieciaczki maja takie problemy ...
sanszajn rozumiem cie
ja zuzce poswiecam caly czas wiec cwiczymy do oporu jak nie krecz to glowke
na brzuszku tez lubi lezec wiec wytrzymuje nawet 30 min czasami nawet na brzuszku spi obkreca sie z brzuszka na plecki a na pleckach sie tylko buja...
podnosi mi juz glowke tak jak by chciala siadac ale to podobno od tego kreczu

Szanszajn, Kochana trzymaj sie!

nasza Maja tez ma asytemtrie, ukladanie sie na prawo, leje sie przez prawy bok, mimo ze rehabilitujemy ja juz ponad 3 m-ce, ostnio mielismy rehbilitacje coddziennie, a wcale wielkiej poprawy nie widac, ale najpeliej obserowowac dziecko jak jest wyppczete, jak zmeczone zawsze asymetria wychodzi wieksza, i jak zdenerowane, i to na pewono jak sie paytrzy to ptrzeraza, Ale ja juz widze poprawe, trzeba duzo pracowac, rehabilitowac , cwiczyc samemu, bawic sie na obie strony, podchodzic z tej strony drugiej zeby bardziej cwiczyc. Niby zabawa ktos by powiedzial z boku a to praca, i choc czasem brakuje czasu i sily, trzeba byc twradymi babkami dla naszych maluszkow.

nam pediatra tez wykryl szumy w serduszku, w sobote idziemy na echo serca, mam nadzieje ze bedzie dobrze. w niedziele powiedzial mi lekarz (neurolog) ze czasem tak jest jak dziecko szybko rosnie (nasza mala ostnio urosla, nosi nawet 56:)) i wtedy serduszko nie domyka sie czy cos i mozna slyszec szumy, zobaczymy oby to byly takie szumy.

Nasza Majka, po tym jak ostnio ja pochwalim ze pieknie spi, zaczela domagac sie jedzonka co 2,5, 3 h, jak noworodek, niczym nie da sie jeje oszukac, woda, herbatka, smokiem, chce jesc i tyle, no ale lekarz tez powiedzial ze ona rosnie i jak chce to trzeba dac.

Choc po tym jak ostnio dalismy marchewke (pamietacie zdjecia?:P, dostala po niej uczulenia, i iod tamtej pory nawet swoojej stowki nie zjada, zostaje na takich 70-80ml, naqet w nocy je mniej, ale musi byc karmienie,

szanszajn, trzymaj sie Kobitko, wiem ze jest ciezko, ale heja i do przodu.

W tamtym tyg mialam chile kryzysu, w niedziel skonczyl mi sie maciezynski, teraz lece na tych 2 tyg dodakowych a nasza mala mala ma zaledwie 5 kg i jak tutaj myslec o powrocie do pracy?

majka tez sie jeszcze nie przwraca, mimo ze korygowanie skonczyla juz 3 m-ce, rehabilitujemy, stymulujemy ale jeszcze nie chce zaczac, no ale nic na sile.

W niedziele dolaczylam do grona 30-stek, i moja nunia dala i piekny prezent, pierwszy raz zasmiala sie w glos, a raczej rozrehotala:):) I widziecie, pozno, bo pozna ale z jakim impetem:):)

Ściskamy!
Szanszajn, i z uszami dacie rade,
my tez mielismy zaalenie, dostalismy kropelki i po sprawie, tylko ze juz zawsze bedzie trzeba bardzo uwazac na te uszka, wlasnie mam taki plan zeby zawsze miec kropelki w zapasie w domu. (po otwarciu wazne sa tylko 4 tyg.

Emi - ja mialam cukrzyce ciazowa. Robilam tes glukoza 75, po 6 tyg (wczesnien mierzylam glukometrem, przez 3 ty po porodzie mialam gadzo wysokie cukry, scisla dieta cukrzycowa nadal, kazano az do 6 tyg, jesli cuky wysokie), test pbciazenia wyszedla ok, ale zbieram zeby zrobic drugi raz, bo nie wytrzmalam zeby usiedziec tam 2 h, tylko polecialam na zakupy do batorego, bylam po 3 m-cach w szpitalu i po 3 tyg z mala w domu, wiec czulam sie jakby mnie ktos z wiezienia wypuscil:) troche to niepowzne, wiem, teraz nie ma glukometru, bo pozyczulam ciezarnej cukrzycowej, ale ona w sierpniu sie rozwiazuje wiec pewnie strzele kontrole, choc zawsze mialam stresa, bo jednak ryzyko cukrzycy jest.

Moje wlosy lecialy garsciami, doslownie i "zierzatka" tez wszedzie byly, podloga, sitka, wzytsko zapchane , nad mala jak sie tylko pochylilam to pelno wlosow. Trafilam w koncu do dermatologa, bo juz mi sie tak grzywka przezedzial, ze szok, na poczatku myslalm ze lwosy mi sie nie chca uladac, a ich sie zrobilo po prostu malo tak. Dostalam szampon, plyn i witaminy, niestety na lysiene hromaonalne. szkoda, ze tak pozno sie zorientowalm, bo choc z m-c szybciej moglam pojsc;
( teraz musze ratowac to co zostalo, a jakas super wlosowa nie jestesm, dobrze ze choc ten moj wczesniaczek taki owlosiony:):)
Juz mi sie humor poprawil:) Uszka mamy zdrowe a co najwazniejsze serduszko tez jest zdrowe:) teraz zostaje tylko rehabiltacja asymetrii oraz kreczu szyi ale juz po naszych cwiczeniach widze postepy bo juz chetnie przekreca glowke na lewa strone co mnie bardzo cieszy. Rehabilitacje w OWI zaczynamy 10 sierpnia.

MamoMarty i jak wasza wizyta na Polankach?
Trzymalam kciuki:)

My jutro na Akademie Medyczna jedziemy.
Kobietki my z Boryskiem trzymamy za was i wasze dzieciaczki kciuki by bylo ok. My na szczescie ok,choc nadal borykamy sie z bakteriami w moczu przez co maly nie mial dotąd szczepienia... No coz jak trza czekac to trza.
Majowa w sumie wszystko pozytywnie :)

Oczywiście asymetria, osłabione napięcie od karku po lędźwia, leje się z prawej i z lewej strony. Kręcz odpuścił.

Dr Prajs naprawdę...brak słów. Super lekarz, świetne podejście :)

Wszystko jak narazie wiem, doszły nowe ćwiczenia dla Maryśki więc ćwiczenia, trochę pracy- nie umiem bez niej żyć :)- no i jakiś obiad na szybko. Na sprzątanie już nie mam czasu :)

Co do badan. Wszystko okaze się jutro jak zadzwonię.
Wyniki poziomu kwasu foliowego- górna granica normy :)

Jedyne czego nie lubię to tego pobierania z główki ale przynajmniej elegancko żyłki widać i nie szukają :)

Ja to mam za Was dziewczyny już kciuki poskręcane tak je trzymam :)
Za rok jak bdziemy sobie składać życzenia dla dzieciaczków juz nie będziemy pamiętały tego wszystkiego co złe :)
A no i jeszcze dwa pytanka mam.
Nie miała któraś z Was być tam dziś ?

I jeszcze jedno. Czy Wasze dzieciaki też mniej jedzą? To pytanie do tych wcześniejszych mam z kwietnia.
Moje zjadają teraz koło 600 ml a miesiąc temu wypijały po 800 nawet...

Przybierają dobrze więc tym sie nie martwię ale czy to normalne?

Acha, Małgośka dziś przy płaczu miała takie zapadnięte ciemiączko. Wróciło potem do normy po ok 10 min. Czy to ze zdenerwowania?
hej:)
Moj Borys tez jak placze ma zapadniete ciemiaczko wiec skoro Małgosia tez tak ma tzn ze chyba ok.

ale aura do bani...przynajkmniej tu w centrum PL. chyba ubranek letnich juz za czestio sie nie nalozy maluszkom...
dziewczyny czy Wasze maluchy tez czasem zachłystaja sie slina?? czasem Boryskowi zdarzy sie w nocy to jawyskakuje z łózka jak poparzona mu na ratunek:(
Mój Maciek też się zachłystuje, poza tym robi to przy jedzeniu i wtedy tak ciężko zipie chcąc złapać powietrze. Normalnie mam stracha za każdym razem. A dziś leżąc na leżaczku zrobił mi malutką niespodziankę, chcąc się podnieść do siedzenia, ciągnął tułów i nóżki do góry, tak jakby chciał wstać lub usiąść (pod kątem 45 stopni). Normalnie już niedługo będą te nasze maluszki biegać, a my za nimi będziemy latać, hehe:)
To prawda :)
Ja to będę miała kabaret z nimi :p Sama na spacer nie wyjdę jak bedą juz na nóżkach :)))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry