Widok

Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (9)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka
12.05 ZielonaCytrynka - SYNEK Mateusz
15.05 aravls
17.05 aniella - SYNEK
23.05 gani - SYNEK
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja
26.05 Grosik - SYNEK /Wojewódzki
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem /St. Georges Hospital, London

Czerwiec 2013

06/07.06 Hexusia - SYNEK /Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia?
08.06 stenemi - CÓRCIA
08.06 inka2 - SYNEK
09.06 mini - SYNEK Filip
12.06 MamaJasia - SYNEK
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś /Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i .....
16.06 stokrotka24s - SYNEK i prawdopodobnie CÓRECZKA
20.06 julka - SYNEK
20.06 HappyMum - CÓRECZKA
21.06 Justa78-CÓRCIA /Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK /Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA
28.06 edycia32
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia /Kliniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja dziś kupiłam podkłady poporodowe, majteczki w medycznym i stanik:) Powoli szykuje moją wyprawkę jeszcze w tygodniu do Wałowej podjadę żeby wszystko kupić.
NOWY WATEK, BO TEN JUZ DOSC DLUGI

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=458771&c=1&k=160
Dziewczyny przepraszam że zaśmiecam Wam wątek dużo zdrowia dla Was i maluszków :)

Gdyby któraś była zainteresowana mam bardzo dużo ubranek dziewczęcych głównie ale około 50 też chłopięcych w wieku od 0 do 6m zapraszam na maila prześlę zdjęcia.

Mogę podjechać gdzieś lub zapraszam do siebie można na żywo oglądać i wybierać jak w sklepie tylko dużo taniej. Najdroższa rzecz 12zł kombinezony ceny od 2zł body koszulki 3-5zł spodenki 3-6zł pajacyki, dresiki, letnie ogrodniczki, rampersy.. i wiele innych zapraszam mail
martalabudda@gmail.com lub priva
tiaaa on już się mnie pytał, czy będę odciągać pokarm, żeby on też mógł pokarmić małą z butli ;) na szczęście, zaraz po porodzie nie będzie zapasów mojego mleka w lodówce ;)
Ale jest szansa ze sobie o Tobie przypomni - w domu, jak mała zacznie plakac z glodu ;)
_dee_ tego się obawiam, że zanim doczłapie się na parking on już będzie w drodze do domu XD
Hehe:) to zeby nie zapomnial Cie do samochodu wsadzic, bo wezmie małą i w droge;)
_dee_, obawiam się, że mąż może być tak zaaferowany małą, że o mnie zapomni :P a co dopiero o mojej walizce :P Przez 4 lata namawiał mnie na dziecko i liczył, że będziemy w tym 0,1% zawodności plastrów antykoncepcyjnych ;) On się pierwszy wita z brzuchem, a później ze mną :P nie pyta się "jak się czujesz?" tylko "jak Kasia?" XD
Hej:)
Moseka przy wyjsciu ze szpitala to i małą i torbe maz powinien tachac, nie Ty.
Adziula wspolczuje samopoczucia. Pomysl, ze to juz ostatnia prosta :)

A ja dzis wstawilam pierwsze pranie. Jeszcze ze 2 pralki rzeczy dla malej wypiore i chyba juto wezme sie za pakowanie:)

Co do tego czy torba czy walizka, to wg mnie wedle uznania. Ja raczej wybiore torbe, ale jak rodzilam syna to kolezanka z sali miala waliche i to ogromna:) wiec jak kto woli;)

Do listy dopisalabym krem/pomadke do ust, wode min 1.5l, wode z dziubkiem i tantum rosa.
adziula, współczuję samopoczucia. ale będzie lepiej ;)

my dziś idziemy na wizytę, trochę się martwię, wydaje mi się że cukier wyszedł za wysoki.. do tego znów przytyłam - a już jestem na "diecie".. wywaliłam wszystkie słodycze, jestem na warzywach, nie podjadam, staram się pić mniej wody.. a i tak tyje na potęgę :/ mam pierwsze rozstępy, mimo, że dwa razy dziennie się smaruje :/
Zaczęłam jeść śliwki suszone i codziennie musli + jabłka - układ pokarmowy mi ruszył, od tygodnia nie mam kłopotów, więc w sumie nie powinnam tyć aż tak.. 2cm przybyły w obwodzie w ciągu tygodnia. Dalej mi drętwieje brzuch zaraz po lewą piersią :/
chociaż dziś czuję się lepiej niż wczoraj - już pranie porobiłam, obiad się robi, wysłałam też poprawione projekty - mam nadzieję że za dwa tygodnie będziemy mieli wreszcie szafę w korytarzu :)

jeszcze się nawet nie zastanawiałam co zabrać ze sobą do szpitala - ale listy będą na pewno pomocne ;)
Myślałam że spakuje się w walizkę na kółkach, taką nie za dużą - to zawsze wygodniej z taką niż z plecakiem czy zwykłą torbą, raz że ubrania można ładniej ułożyć, dwa, że lepszy do niej dostęp a trzy, łatwiej ją za sobą ciągnąć niż nieść ;) bo idę o zakład że młodą przejmie ode mnie od razu mąż, a mi zostanie tachanie walizy :P
ja mam jeszcze
-gumki do wlosow, bo moje lubia pekac, wiec spakowalam zapas,
-pilnik do paznokci, bo nie ma dla mnie nic gorszego niz pochaczone pazury, wtedy je obgryzam i jest jeszcze gorzej
-krem do rak, bo umre na suchote jak nie pokremuje 20x w ciagu godizny
-pomadka do ust- jak wyzej
-kilka wkladek do stanika
-stanik do karmienia lub do spania- pamietam jak urodzialm w lipcu i mnie polozna opierdzielila, ze jak bez bede tak bez stanika karmic, to do swiat bn bede miala cycki po pepek :D

u nas ze szpitala nie wypuszczaja bez wozka lub fotelika, ale to wiadomo, mozna w pozniejszym czasie.

tez jak mi sie cos przypomni to jeszcze dopisze :)

a ja dzisiaj mam znowu dola, zle sie czuje, takie uczucie niepokoju w srodku, kolaczacego serca i wogole bym spac poszla. cukier po lekach dalej wysoki :/ czekam na wiadomosci od poloznych co dalej ze mna bedzie.
az glupio sie przyznac, ale wlasnie kolezanke na zakupy wyslam, bo nic w domu nie ma, a sama nie dam rady nic zrobic. az mi sie plakac chce.
Bylam we wtorek u lekarza, mialam usg dopller. Na szczescie przeplywy ok, bo w poprzedniej ciazy nie bylo dobrze. Aczkolwiek mamy znowu powtorke z rozywki i dziecko prawdopodobnie urodzi sie male. Juz teraz ma wage raczej na 29 tydzien niz na 31 w ktorym jestem. W zwiazku z tym dostalam witaminy i....zwolnienie z pracy. Mam odpoczywac i sie nie stresowac :) Delektuje sie wiec czasem spedzanym z synkiem. Tylko gdzie ta wiosna!!!!
A o torbie jeszcze w ogóle nie myślę, daje sobie z tym jeszcze z miesiąc. W poprzedniej ciąży stała od 36tc, więc w moim przypadku to aż 6 tygodni wywoływała u mnie niepotrzebnie negatywne emocje za każdym razem jak na nią patrzyłam:(

Według mnie najpotrzebniejsze rzeczy do torby:
- KOSZULE: jedna do porodu i na po porodzie co najmniej jedna na dzień (moja po porodzie była czyściutka bo większość porodu spędziłam pod prysznicem- całe skurcze i odejście wód, a jak mi wody odeszły to już miałam skurcze parte i te kilka minut od wyjścia z pod prysznica do wyjścia na świat córci byłam cała naga:)
- RĘCZNIKI wg uznania
- KAPCIE I KLAPKI POD PRYSZNIC
- KOSMETYKI np. szampon, żel pod prysznic, płyn do intymnej
- RĘCZNIKI PAPIEROWE (mi się przydały, po korzystaniu z toalety używałam chusteczek nawilżonych tych samych co miałam dla małej potem osuszałam ręcznikiem papierowym)
- SZTUĆCE, KUBEK
- PODPASKI I MAJTASY SIATECZKOWE
- JA MIAŁAM SWÓJ JASIEK:)
- gumka do włosów
- miałam jeszcze rogaliki seven day's, czekoladę, bake roll's- takie sucharki z przyprawami i biszkopty- gdyby nie to to umarła bym z głodu:)
- WODA
- KONIECZNY JEST APARAT:) i naładowane baterie czy akumulatorki
- miałam jeszcze coś do poczytania
- mi się przydała MAŚĆ NA BRODAWKI
- ŁADOWARKA DO TELEFONU
DLA MALUCHA:
- PIELUSZKI
- CHUSTECZKI NAWILŻANE
- UBRANKA nie piszę sztuk bo to każdy wg siebie i tak będzie wybierał jedni wolą pajacyki inni śpiochy....
- KOCYK
- KOSMETYKÓW JA NIE BIORĘ- nie chcę aby moje dziecko kąpali w szpitalu
- ewentualnie smoczek i butelka jak ktoś nie ma zamiaru karmić piersią

telefon i dokumenty to chyba każdy przy sobie nosi

jak mi się coś przypomni to jeszcze będę pisała i was proszę o to samo
Ja byłam wczoraj u gina, no i wszystko ok, pozamykane szyjka niby na granicy bo ma 35mm, no ale na razie nie trzeba się martwić, kolejne zwolnienie wystawione, więc odpoczywam.
Mały waży ok 1400gr , wód płodowych dużo, więc jestem spokojna.
Wczoraj byłam w akpolu, ale niewiele kupiłam- tylko 1 półśpiochy na 62cm bo w korzystnej cenie były( 8pln), ubranek mają sporo, no i co firma to inne ceny. Mają też takie ubranka dla wcześniaków- na 44 i 50 cm- normalnie szok jakie są malutkie- ceny tych ubranek za to wysokie, no ale niestandardowe no i to dlatego.
Byłam też w H&M i jednego bodziaka w promocji dorwałam za 10 pln, a fajny bo cały rozpinany no i nie trzeba przez główkę wkładać tylko się Malucha kładzie i dalej ubiera.
Przespałam dziś całą noc bez pobudek:))))))))) od 23.30 do 7.00:))
i na dodatek jeszcze podrzemałam do po 8 a Miśka bajeczki grzecznie oglądała, obudziła mnie dopiero jak zgłodniała, żeby jej kanapeczkę zrobić. Na prawdę nie pamiętam już kiedy spałam tyle godzin bez przerwy- już zapomniałam jak to jest, kilka tygodni to trwało, normalnie wczoraj już myślałam, że mogę się do tego już przyzwyczaić bo zaraz urodzę i to będzie normalka, takie budzenie się co 5 minut...

Ja nie musiałam używać laktatora do pobudzania laktacji, ale też nie było tak, ze od razu miałam nie wiadomo ile pokarmu. Na początku miałam mniej mleka ale noworodki nie potrzebują od razu hektolitrów:) później im więcej maluch potrzebuje tym więcej mama produkuje:)
Gani, niestety nasz poprzedni watek zanikl itp, ale 3mam kciuki za ciebie, ja juz jestem na etapie mlodych panienek, nie pamietam czasow kiedy byly malutkie, i dzieki Bogu, bo mi bylo ciezko i to strasznie na poczatku, ale teraz jest juz duzy luzik, chco wojny, zazdrosci, kochania, nienawisc mam po kilka razy dziennie hihi, ja jutro mam chrzest bojowy, bo lece 1x sama z dwiema, do Gda, zawsze musi byc ten pierwszy raz, a tak zmieniam prace i jestem na dluzszym urlopie platnym, w sumie 4 mce po powrocie z macierzynskiego zmieniam, i mam nadzieje, ze na lepsza, i dam rade, z opiekunka, przedszkolem, i mezam no coz takie czasy, a mlode rosna, ulubionym slowem Nell jest NO, czyli to najczesciej slyszy hihi
Blanka ok, choc woli mowic po ang, bo latwiejszy i wiesz 10h dziennie poza domem itp.

Adziula, dowiedz sie dokladnie, ale na pewno bedzie ok, i pisz na priv, powinnam w miare jeszcze pamietac hihi;-)

ale te ciaze szybko mijaja, szczegolnie te nastepne...
Ja ani razu nie użyłam laktatora i karmiłam piersią 7 miesięcy, od samego początku miałam dużo pokarmu, wszystko zależy od konkretnego przypadku :)

gani, ja też poprzednio czułam się fajnie, a teraz jak słoń ;) Z synkiem dwa dni przed porodem ganiałam po Jarmarku Dominikańskim, a teraz jak na godzinę pójdę na spacer z Krzysiulem to mnie brzuch potem boli :/ Ale już niedługo.

Ja będę miała jakąś niedużą torbę albo plecak, jeszcze zobaczę, ale pamiętam że ostatnio też było mi ciężko się zmieścić. No i osobno rzeczy do porodu a osobno na potem. Ale i tak mąż będzie mi dowoził rzeczy.
ja biorę walizkę małą. położna powiedziała, że można schować pod łóżko.
Iza no wlasnie niestety nic jeszcze nie wiem. dzisiaj dostalam ta metformine i mam za tydzien byc na kontroli. jak pytalam co na to polozne, to ta pielegniara nic nie wiedziala i nie potrafila mi nic powiedziec, czy bede miala dodatkowe usg badania kontrole u poloznych itd. chyba bede musiala sama sie o to dowiadywac. brzuch mierzyla mi ostatnio i wygladalo wg terminu, wiec nie wspominala nic o usg. ale ja juz jestem wieksza niz w pierwszej ciazy :/ dalas mi teraz do myslenia :D musze sie chyba dokladnie wypytac o wszytko co napisalas, a w razie czego napisze do ciebie na priv :)

a co do pakowania, to ja mam walizke- taka co biore podreczna do samolotu i plecak. torby miekkiej nie chcialo nam sie targac, szczegolnie jak wychodzilismy ze szpitala i bylo milion rzeczy do zabrania, takze teraz sobie ulatwiam i bede miala na kolkach :D
i pakuje to co mi sie przypomni, dlatego pakuje juz ja chyba 3 tydzien. co chwile o czyms mi sie przypomina i dokladam, takze to dla mnie najlepszy sposob.
Izulucha, dawno Ciebie nie widziałam. Nasz wątek listopadowy już wymarł.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry