Widok

Mamusie majowo-czerwcowe 2012 :-) 7*

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
witam w nowym wątku :-)

Majowe:
07.05 - czarnula
10.05 - Akamara
11.05 - Kasia i Tomuś
23.05 - makuszka
25.05 - atta9
26.05 - Mała757
27.05 - nulka
30.05 - SylwiaW

Czerwcowe:
04.06 - Kobritta
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - marzena-rumia
10.06 - bala_katarzynka
15.06 - pyszotka
16.06 - Madziuska2
17.06 - Jolaa
20.06- agusia85
23.06 - minika86
23.06 - jonka6

http://forum.trojmiasto.pl/Majowe-mamusie-2012-t274297,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2012-2-t278097,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2012-3-t279313,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2012-4-t281784,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2012-5-t284768,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2012-6-t286619,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cześć dziewczyny,

niektóre z was mają już jeden poród za sobą, powiedzcie mi proszę jak to jest z wyborem szpitala. Czy ja wcześniej muszę tam jechać, podpisać jakieś dokumenty (jeżeli tak, to w którym miesiącu ciąży?). Czy po prostu jak zacznie się akcja porodowa to mąż zawozi mnie do szpitala, który wcześniej wybraliśmy, a szpital ma obowiązek przyjąć? Proszę o informacje
dziewczyny a wiecie czy na klinicznej jest w ogóle szansa rodzenia w wodzie?
też bym z tego chetnie skorzystała :-)
Witajcie Dziewczyny!
Przepraszam za zaśmiecanie wątku, ale chciałam Was zaprosić na zajecia Bezpłatnej szkoły rodzenia w Gdańsku Zakoniczynie!PIERWSZE ZAJĘCIA JUŻ W GRUDNIU.
Proponujemy bezpłatny cykl spotkań przygotowujących do świadomego
porodu i macierzyństwa w miłej atmosferze i w zaciszu domowego
ogniska. Zajęcia już od 20- stego tygodnia ciąży w klubie Trendy Mamy
Więcej informacji już wkrótce na stronie http://www.trendymamy.pl tymczasem pod nr
tel 501 349 088 lub 519 051 064

Justyna &Aga
Zgadzam sie z Madziuska2, oni zwlekaja z CC, znajoma rodziła SN 18godzin, dziecko ważyło 4,5kg !! skończyło sie CC ale po jakim czasie.

Mi też sie marzy poród w wodzie ;) ciekawe czy faktycznie jest lepiej, choc np jak rodziłam Bianke to prysznic mi strasznie pomagał wiec cos w tej wodzie chyba jest ;)
mamo Szymona i Bartka, przyjaciółka rodziła tam trochę wcześniej niż ja Dawida i nie chcieli jej zrobić cesarki mimo że poród długo trwał nie było postępu i mały jej tracił tętno, jak już się ocknęli maluch dostał 1pkt po porodzie. teraz jest w miarę wszystko ok po ciągłej rehabilitacji i odwiedzeniu multum lekarzy. Wiem że tam zwlekają z cesarkami dlatego głównie nie biorę tego szpitala pod uwagę, jestem po jednej (po 10h prób naturalnego) właśnie ze względu na zanikające tętno i odchylenie się małego. Chciałabym urodzić naturalnie drugie ale jeśli będzie konieczna cesarka chce by to zrobili od razu a nie na siłę próbowali SN

do dziewvczyn chodzących do dr olszewskiej: czy jest możliwość azeby pani doktor była przy porodzie?jeżeli nie na forum to proszę o odp na priv, pozdrawiam
Madziuska2 a dlaczego wykluczasz wojewódzki?

pytam z czystej ciekawości :)
dobry w końcu :)
widzę że na tapecie temat szpitali, ja wybrałam Puck, mam blisko, zresztą mój gin tam pracuje na oddziale i bardzo mi polecał poród w wodzie :)
mi wojewódzki nawet przez myśl nie przechodzi więc się sama nawet zawiozę do szpitala byle mnie do wojewódzkiego nie wzięli :))

ja u Olszewskiej byłam najpierw na 3D a teraz na potwierdzeniu ciąży ale jak bym miała gdzieś iść prywatnie to właśnie do niej
Jakoś dobre wrażenie na mnie zrobiła :-)
u Olszewskiego nigdy nie byłam, ale patrząc na frekwencję klientek do niego i do jego żony- to samo mówi za siebie:)
ja o wojewódzkim mogę napisać, że jedynym plusem było to iż nie byłam nacinana i nie miałam żadnych szwów- trafiłam na bardzo fajną położną; później to już na same babsztyle trafiałam, a że małą zarazili mi bakterią (wmawiając, że ma ją ode mnie, gdzie 7 innych dzieci również ją miała), to trochę się ich napatoczyło; babka od laktacji- straszna suka- to że karmiłam 15 miesięcy piersią mogę zawdzięczać wyłącznie swojemu zapałowi, gdyż tydzień spędzony w szpitalu mała była na butli- została nią nakarmiona zaraz po porodzie bez mojej zgody, po czym dali mi ją na pierś i mieli pretensje, że nie chce ssać; pierwsze karmienie cycem mała załapała w domu, gdy już nie byłyśmy tak zestresowane
OGÓLNIE ODRADZAM:/
w 100% podpisuje się pod wypowiedzią Jonki
Sala porodowa jest super.
Masz kibelek i prysznic z którego niestety nie zdąrzyłam skorzystać :-/
Nie byłam w stanie dojść do prysznica
Ja też strasznie się darłam ale mi to pomagało więc było spoko :-)
Polecam serdecznie Kliniczną :-)
Co do P. Olszewskiej to też słyszałam dobre opinie ale jej mąż to jakaś pomyłka, byłam u niego potwierdzić ciąże.ehhh

Też rodziłam na klinicznej i dla mnie rewelka, tak jak piszą dziewczyny ze znieczuleniem nie ma problemu, choc ja nie brałam( bol rwy kulszowej jak juz pisalam)

Nie wiem jak to jest kiedy zaczynasz rodzic w domu i do nich przyjeżdżasz bo ja trafilam tam z powodu w/w czyli tej rwy i oni obawili sie jakies zakrzepicy czy cos, w nocy mi wody odeszly, bardzo miła Pani szybko wezwała lekarza, potem zawitalam na porodówkę a tam mega zaskoczenie.

Wszystko po remoncie, mialam swoj pokoj z wc, babeczka przychodzila co kilka minut, w sumie sie nie dziwie bo tak sie darłam ze w Zakopcu było mnie slychac ;)
Korzystałam z prysznica jakos było mi lepiej

Pozniej maż przyjechal, jak urodziłam to mialam chwile zeby mala poprzytulać, nastepnie zabrali ja, a mnie Pani szyła i też ze mna gdała, inna mnie cała umyła jakas szmatka wiec tez fajnie.

Przyszla Pani od laktacji pokazala co i jak, tak samo z przebieraniem bo młoda byla ubrana w ich ciuszki.
Dziecko wykapane na 2 dzien, to chyba normalne .
Wszystko do pępuszka było.
Jedzenie spoko.
Jak dziewczyna byla bardzo zmeczona to mogła poprosić pielegniarki zeby zabrały maluszka to zazwyczaj laski po CC.
Ja wspominam super
pyszotka z tego co pamietam z porodu to było "fajnie" :-)
co chwile ktoś przychodził pytał jak się czuje i sprawdzali czy wszystko ok tylko że ja z 4godzin porodu pamiętam może około 1godziny :-)
ciągle ze mną gadali a jak już urodziłam to nawet jak mnie szyła to rozmawiała ze mną żebym nie skupiała się na szyciu.
Później opieka tez była bardzo fajna.
Córcie umyli mi na drugi dzień ale to normalne.
W sumie pomagały panie jak była taka potrzeba.
Najpierw ubierali w swoje ciuszki dzidziusia ale mówiły panie że jeżeli ma się swoje to lepiej je ubrać bo to jednak zawsze twoje ciuszki.
Ja byłam zadowolona.
Ja dostałam zestaw pieluszek i podkładów poporodowych ale oczywiście swoje miałam bo nie wiedziałam że dostane.
Coś jeszcze chciała byś wiedzieć?? :-)
Ja urodziłam się na Klinicznej i moja córcia też i teraz też mam nadzieje rodzić w tym miejscu.
Ja nie narzekałam ani na jedzenie ani na opieke a znieczulenie dostajesz bez problemu.
Przy pierwszej ciąży mieszkałam w Nowym porcie więc miałam super blisko i do tego sama zawiozłam się na porodówkę a teraz mieszkając na Kowalach boje się troche że jeżeli będę musiała wezwać karetke to zawiozą mnie do najbliższego szpitala czyli do Wojewódzkiego a tam napewno nie chce rodzić

Jeżeli chodzi o wiek to córcie urodziłam 2tygodnie po moich 24 urodzinach a teraz będę 2,5miesiąca po 27 urodzinach :-)
Nie znam tych lekarzy,ale skoro są sprawdzeni to na pewno są dobrymi specjalistami...

kobritta to faktycznie szybko pomogła Wam z drugą dzidzią... A niestety kasa rządzi wszędzie-niestety i specjaliści i znane nazwiska sobie liczą...

Jak któraś z Was rodziła już na Klinicznej to może opowie jak z autopsji to wygląda-poród,opieka będę wdzięczna???

I jeszcze chciałam spytać,czy któraś z Was chodzi na jakieś ćwiczenia w ciąży,albo planuje???Zastanawiam się może by się trochę ciałko rozgrzało i kręgosłup porozciągał...
u góry wkleiło moje wypociny jak ktoś ma chwilkę to jak może to niech przekopiuje na dół :)

jonka, no jak nawet jeszcze nie siedzi to też musi być Ci ciężko, trzymam kciuki żeby szybciutko nadrobiła. Mój jak miał 8,5 miesiąca zaczął chodzić więc od tej pory cały czas w ruchu i ganiam za nim. Mam nadzieję że drugie będzie bardziej opanowane i spokojne :))

Masia też fajna zachcianka:) ja to zawsze taki ser uwielbiałam, szczególnie jak jeszcze się przysmaży trochę :)

Ja z zapachami z gotowania nie mam problemów, ale z wystaniem przy garach, coś upichcę prostego a później zdycham cały dzień i narobiona jestem jakbym co najmniej w polu orała.

Hehe pyszotka zadałaś pytanie o wiek i normalnie z dwie minuty siedziałam i się zastanawiałam :P ja niecałe 27 bez 3 miesięcy :)

ja się zastanawiam nad kliniczną jeśli nadal będą dawać znieczulenie, młodego na zaspie rodziłam i źle nie było ale jednak jakoś to znieczulenie mnie przekonuje :)
ja nie mam tam lekarza ani nie planuje położnej opłacać, na Zaspie też nikogo nie mieliśmy a opieka na porodówce super, położne do rany przyłóż więc chyba nie trzeba płacić. Z tą opieką po porodzie to jest aż tak źle jak się uprzesz to ci pomogą no i zależy bardzo dużo od zmiany, niektóre jakby za karę pracowały inne super, więc pewnie dużo zależy jak się trafi i to nie tylko na zaspie ale wszędzie przypuszczam.

Ja włosów nie farbuję już od dawna, kiedyś dużo farbowałam później się przemęczyłam z odrostami i teraz mam swoje naturalne :)

uff ale się rozpisałam:)))

póki co nie zamierzam zmieniać, chodzi do niej moja mama już od 10 lat, teściowa i przyjaciółka; prowadziła moją pierwszą ciążę a teraz dzięki niej jestem znów w ciąży i to zaraz po poronieniu ( nawet nie miałam normalnej miesiączki); jedyny minus jaki dostrzegam to kasa, ale wiem że jako stała klientka mam u niej zniżkę

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry