Widok

Mamusie majowo-czerwcowe 2012 :-) 7*

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
witam w nowym wątku :-)

Majowe:
07.05 - czarnula
10.05 - Akamara
11.05 - Kasia i Tomuś
23.05 - makuszka
25.05 - atta9
26.05 - Mała757
27.05 - nulka
30.05 - SylwiaW

Czerwcowe:
04.06 - Kobritta
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - marzena-rumia
10.06 - bala_katarzynka
15.06 - pyszotka
16.06 - Madziuska2
17.06 - Jolaa
20.06- agusia85
23.06 - minika86
23.06 - jonka6

http://forum.trojmiasto.pl/Majowe-mamusie-2012-t274297,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2012-2-t278097,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2012-3-t279313,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2012-4-t281784,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2012-5-t284768,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2012-6-t286619,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
w 100% podpisuje się pod wypowiedzią Jonki
Sala porodowa jest super.
Masz kibelek i prysznic z którego niestety nie zdąrzyłam skorzystać :-/
Nie byłam w stanie dojść do prysznica
Ja też strasznie się darłam ale mi to pomagało więc było spoko :-)
Polecam serdecznie Kliniczną :-)
ja o wojewódzkim mogę napisać, że jedynym plusem było to iż nie byłam nacinana i nie miałam żadnych szwów- trafiłam na bardzo fajną położną; później to już na same babsztyle trafiałam, a że małą zarazili mi bakterią (wmawiając, że ma ją ode mnie, gdzie 7 innych dzieci również ją miała), to trochę się ich napatoczyło; babka od laktacji- straszna suka- to że karmiłam 15 miesięcy piersią mogę zawdzięczać wyłącznie swojemu zapałowi, gdyż tydzień spędzony w szpitalu mała była na butli- została nią nakarmiona zaraz po porodzie bez mojej zgody, po czym dali mi ją na pierś i mieli pretensje, że nie chce ssać; pierwsze karmienie cycem mała załapała w domu, gdy już nie byłyśmy tak zestresowane
OGÓLNIE ODRADZAM:/
u Olszewskiego nigdy nie byłam, ale patrząc na frekwencję klientek do niego i do jego żony- to samo mówi za siebie:)
ja u Olszewskiej byłam najpierw na 3D a teraz na potwierdzeniu ciąży ale jak bym miała gdzieś iść prywatnie to właśnie do niej
Jakoś dobre wrażenie na mnie zrobiła :-)
mi wojewódzki nawet przez myśl nie przechodzi więc się sama nawet zawiozę do szpitala byle mnie do wojewódzkiego nie wzięli :))

dobry w końcu :)
widzę że na tapecie temat szpitali, ja wybrałam Puck, mam blisko, zresztą mój gin tam pracuje na oddziale i bardzo mi polecał poród w wodzie :)
Madziuska2 a dlaczego wykluczasz wojewódzki?

pytam z czystej ciekawości :)
do dziewvczyn chodzących do dr olszewskiej: czy jest możliwość azeby pani doktor była przy porodzie?jeżeli nie na forum to proszę o odp na priv, pozdrawiam
mamo Szymona i Bartka, przyjaciółka rodziła tam trochę wcześniej niż ja Dawida i nie chcieli jej zrobić cesarki mimo że poród długo trwał nie było postępu i mały jej tracił tętno, jak już się ocknęli maluch dostał 1pkt po porodzie. teraz jest w miarę wszystko ok po ciągłej rehabilitacji i odwiedzeniu multum lekarzy. Wiem że tam zwlekają z cesarkami dlatego głównie nie biorę tego szpitala pod uwagę, jestem po jednej (po 10h prób naturalnego) właśnie ze względu na zanikające tętno i odchylenie się małego. Chciałabym urodzić naturalnie drugie ale jeśli będzie konieczna cesarka chce by to zrobili od razu a nie na siłę próbowali SN

Zgadzam sie z Madziuska2, oni zwlekaja z CC, znajoma rodziła SN 18godzin, dziecko ważyło 4,5kg !! skończyło sie CC ale po jakim czasie.

Mi też sie marzy poród w wodzie ;) ciekawe czy faktycznie jest lepiej, choc np jak rodziłam Bianke to prysznic mi strasznie pomagał wiec cos w tej wodzie chyba jest ;)
Witajcie Dziewczyny!
Przepraszam za zaśmiecanie wątku, ale chciałam Was zaprosić na zajecia Bezpłatnej szkoły rodzenia w Gdańsku Zakoniczynie!PIERWSZE ZAJĘCIA JUŻ W GRUDNIU.
Proponujemy bezpłatny cykl spotkań przygotowujących do świadomego
porodu i macierzyństwa w miłej atmosferze i w zaciszu domowego
ogniska. Zajęcia już od 20- stego tygodnia ciąży w klubie Trendy Mamy
Więcej informacji już wkrótce na stronie http://www.trendymamy.pl tymczasem pod nr
tel 501 349 088 lub 519 051 064

Justyna &Aga
dziewczyny a wiecie czy na klinicznej jest w ogóle szansa rodzenia w wodzie?
też bym z tego chetnie skorzystała :-)
Cześć dziewczyny,

niektóre z was mają już jeden poród za sobą, powiedzcie mi proszę jak to jest z wyborem szpitala. Czy ja wcześniej muszę tam jechać, podpisać jakieś dokumenty (jeżeli tak, to w którym miesiącu ciąży?). Czy po prostu jak zacznie się akcja porodowa to mąż zawozi mnie do szpitala, który wcześniej wybraliśmy, a szpital ma obowiązek przyjąć? Proszę o informacje
Ja nie rodziłam ;) , ale z tego co wiem, wybierasz sama sobie szpital, niczego wczesniej nie musisz podpisywać, ale z kolei szpital nie ma obowiązku Cie przyjac, bo moze np nie byc miejsc i Cie odeśla do innego...
jak zaczynasz rodzić to jedziesz tam gdzie chcesz lub tam gdzie najbliżej :-) i jezeli nie rodzisz w czasie wyżu demograficznego i normalnie sa miejsca to muszą cię przyjąć
Ja rodziłam jak było bardzo dużo rodzących i bałam sie że mnie odeślą do innego szpitala ale na szczęście zostawili mnie tam gdzie przyjechałam :-)
ja miałam skierowanie bo byłam po terminie, wybrałam woj. i najpierw leżałam na patologi- miałam dostać oksytocynę ale nie zdążyli mi jej podać bo akcja zaczęła się sama, no i z patologi po schodach (winda była zepsuta) z walizą i ze skurczami co minutę na górę na porodówkę:)
mam pytanko co do szkoły rodzenia TENDY MAMA ....piszesz że bezpłatnie a na stronie cena jest 250 zł to jak to jest naprawde...?
Dzięki dziewczyny, bynajmniej teraz mam jakieś pojęcie. Czy któraś z was myślała o CC na tzw. życzenie?? Wiadome odpłatnie. Słyszałam, że coraz więcej kobiet się na to decyduje.
Hej Dziewczynki :-)

Super,że piszecie swoje doświadczenia i wrażenia po pierwszym porodzie to bardzo przydatne informacje... :-)

Jak masz lekarza z wybranego do porodu szpitala to raczej Cię przyjmą.Wiem,że na Klinicznej często odsyłają,ale dla pacjentki lekarza pracującego tam zawsze jest miejsce...

A jak wspominacie ogólnie poród na Klinicznej?Czy macie traumę?Położne pomagały,były cały czas z Wami?A może jakieś studentki,które się uczą,bo nie raz mogą zrobić krzywdę?Czyli na Klinicznej są pokoje do rodzenia,a nie jak na Zaspie boksy oddzielone płachtą?No i czy po porodzie,gdy Cię zszywają dają jakieś znieczulenie,czy na żywca to robią?

Dzięki za wszystkie odpowiedzi :-))))
No i jeszcze ponawiam pytanie,czy chodzicie na jakieś ćwiczenia dla kobiet w ciąży,albo myślicie o tym???Może macie jakieś sprawdzone miejsce w Gdańsku?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry