Widok

Mamusie majowo-czerwcowe 2012 :-) 7*

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
witam w nowym wątku :-)

Majowe:
07.05 - czarnula
10.05 - Akamara
11.05 - Kasia i Tomuś
23.05 - makuszka
25.05 - atta9
26.05 - Mała757
27.05 - nulka
30.05 - SylwiaW

Czerwcowe:
04.06 - Kobritta
09.06 - sandra__
09.06 - Wiktoria29
10.06 - marzena-rumia
10.06 - bala_katarzynka
15.06 - pyszotka
16.06 - Madziuska2
17.06 - Jolaa
20.06- agusia85
23.06 - minika86
23.06 - jonka6

http://forum.trojmiasto.pl/Majowe-mamusie-2012-t274297,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2012-2-t278097,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2012-3-t279313,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2012-4-t281784,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2012-5-t284768,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2012-6-t286619,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Myślalam o porodzie w wodzie i w ogole ze względu na super opieke, jak pracowałam obok, to babeczka z Warszawy z mamą do Pucka przyjechały 2 tygodnie przed terminem i sobie wynajeły gdzies pokoj ;) bo Puck miał takie dobre opinie...

No i tak Jonka pisze, w kazdym szpitalu można trafic lepiej lub gorzej...

Moje 2 kolezanki maja dobre wspomnienia, 2 złe o Zaspie... wiec to tylko kwestia zmiany.
Mojej kolezanki mama jest położna na Zaspie i mam nadzieje ze uda mi sie na nią trafić ;)
Witam wszystkie mamy w ten wietrzny poranek :)
Zmieniając temat chciałam Was zapytać czy farbujecie włosy teraz gdy jesteście w ciązy?
witam :-)
ja nie farbowałam włosów w pierwszej ciąży ale teraz planuje to zrobić tylko własnie troche sie zastanawiam :-/
może mamusie z doświadczeniem nam pomogą :-)
Włosy w ciąży można farbować. Jeśli przed ciążą nie miałyście uczulenia na farby to i teraz nie ma żadnych przeciwwskazań. Ja farbuję włosy co 1,5 miesiąca i ani w pierwszej ciąży ani teraz nie robię przerwy. Nie wyobrażam sobie chodzenia z odrostem.
o rety dziewczyny nie nadążam za Wami, w więc po kolei:
- 3 miesiące po porodzie będę miała 28 lat
-Baśkę rodziłam w wojewódzkim, teraz biorę pod uwagę Kliniczna (moja gin tam pracuje i chętnie skorzystam ze znieczulenia co w woj. nie jest możliwe- chyba że się coś zmieniło)
- włosy farbowałam w pierwszej ciąży, teraz również:)
dzięki roxy za podpowiedz :-)
ja przed świętami planuje sobie farbe położyć żeby łądnie wyglądać :-)
aha zapomniałam napisać, że mnie zawsze coś pociągnie na dole brzucha gdy niespodziewanie kichnę:)
No ja sobie wyobrazam chodzenie z odrostem bo wlasnie taki piekny mam :-) Pojde na farbe niedlugo - specjalnie czekalam na drugi trymestr. Wiele osob mowi ze o farbowaniu w ciazy krazy wiele zabobonow. No i dobrze, ja wolalam dmuchac na zimne i dlatego dopiero teraz pojde.

My swieta spedzamy u mojej siostry - zaprasza wszystkich, lacznie z moja tesciowa. My identycznie zrobilismy rok temu, mieszkalismy wtedy juz na swoim i dlatego zrobilismy Wigilie. Oj ale sie narobilam :-))) nastepne 2 dni swiat cale dnie spalismy.

Ja szpitala ne wybralam, uwazam ze mam czas. Moj gin jest z Klinicznej. Moze pojde tam, moze do znajomej przelozonej poloznych w Wojewodzkim, a moze najblizej do Wejherowa. Nie wiem, pomysle.

Aha! Co do wieku. Dziewczeta, jakie Wy mlodziutkie w porownaniu do mnie :-)))))
ja tez farbowalam wlosy w ciazy, teraz tez juz mam jeden raz za soba ;]
Wlosy rosna mi bardzo szybko i chyba bym umarla z takim odrostem he he
Hej Dziewczynki,ale dzisiaj wieje... brrr

kobritta,makuszka,a do kogo chodzicie z Klinicznej???

Ja też planuje przed świętami iść do fryzjera,bo już strasznie wyglądam,no i podobno w II trymestrze już spokojnie można.A teraz nie miałabym na to siły...
moj gin to Wojciech Gosciniak
do Olszewskiej
Kobritta chodzi do dr Olszewskiej :) apropo, Kobritta, pogadaj z Gosik_sz na jej temat... ona niestety byla z niej zadowolona do czasu, moze warto skonsultować...

A ja bylam wczoraj u fryzjera, ale tylko na podcięciu... bo na codzien nie farbuje włosów :)
póki co nie zamierzam zmieniać, chodzi do niej moja mama już od 10 lat, teściowa i przyjaciółka; prowadziła moją pierwszą ciążę a teraz dzięki niej jestem znów w ciąży i to zaraz po poronieniu ( nawet nie miałam normalnej miesiączki); jedyny minus jaki dostrzegam to kasa, ale wiem że jako stała klientka mam u niej zniżkę
jonka, no jak nawet jeszcze nie siedzi to też musi być Ci ciężko, trzymam kciuki żeby szybciutko nadrobiła. Mój jak miał 8,5 miesiąca zaczął chodzić więc od tej pory cały czas w ruchu i ganiam za nim. Mam nadzieję że drugie będzie bardziej opanowane i spokojne :))

Masia też fajna zachcianka:) ja to zawsze taki ser uwielbiałam, szczególnie jak jeszcze się przysmaży trochę :)

Ja z zapachami z gotowania nie mam problemów, ale z wystaniem przy garach, coś upichcę prostego a później zdycham cały dzień i narobiona jestem jakbym co najmniej w polu orała.

Hehe pyszotka zadałaś pytanie o wiek i normalnie z dwie minuty siedziałam i się zastanawiałam :P ja niecałe 27 bez 3 miesięcy :)

ja się zastanawiam nad kliniczną jeśli nadal będą dawać znieczulenie, młodego na zaspie rodziłam i źle nie było ale jednak jakoś to znieczulenie mnie przekonuje :)
ja nie mam tam lekarza ani nie planuje położnej opłacać, na Zaspie też nikogo nie mieliśmy a opieka na porodówce super, położne do rany przyłóż więc chyba nie trzeba płacić. Z tą opieką po porodzie to jest aż tak źle jak się uprzesz to ci pomogą no i zależy bardzo dużo od zmiany, niektóre jakby za karę pracowały inne super, więc pewnie dużo zależy jak się trafi i to nie tylko na zaspie ale wszędzie przypuszczam.

Ja włosów nie farbuję już od dawna, kiedyś dużo farbowałam później się przemęczyłam z odrostami i teraz mam swoje naturalne :)

uff ale się rozpisałam:)))

u góry wkleiło moje wypociny jak ktoś ma chwilkę to jak może to niech przekopiuje na dół :)

Nie znam tych lekarzy,ale skoro są sprawdzeni to na pewno są dobrymi specjalistami...

kobritta to faktycznie szybko pomogła Wam z drugą dzidzią... A niestety kasa rządzi wszędzie-niestety i specjaliści i znane nazwiska sobie liczą...

Jak któraś z Was rodziła już na Klinicznej to może opowie jak z autopsji to wygląda-poród,opieka będę wdzięczna???

I jeszcze chciałam spytać,czy któraś z Was chodzi na jakieś ćwiczenia w ciąży,albo planuje???Zastanawiam się może by się trochę ciałko rozgrzało i kręgosłup porozciągał...
Ja urodziłam się na Klinicznej i moja córcia też i teraz też mam nadzieje rodzić w tym miejscu.
Ja nie narzekałam ani na jedzenie ani na opieke a znieczulenie dostajesz bez problemu.
Przy pierwszej ciąży mieszkałam w Nowym porcie więc miałam super blisko i do tego sama zawiozłam się na porodówkę a teraz mieszkając na Kowalach boje się troche że jeżeli będę musiała wezwać karetke to zawiozą mnie do najbliższego szpitala czyli do Wojewódzkiego a tam napewno nie chce rodzić

Jeżeli chodzi o wiek to córcie urodziłam 2tygodnie po moich 24 urodzinach a teraz będę 2,5miesiąca po 27 urodzinach :-)
pyszotka z tego co pamietam z porodu to było "fajnie" :-)
co chwile ktoś przychodził pytał jak się czuje i sprawdzali czy wszystko ok tylko że ja z 4godzin porodu pamiętam może około 1godziny :-)
ciągle ze mną gadali a jak już urodziłam to nawet jak mnie szyła to rozmawiała ze mną żebym nie skupiała się na szyciu.
Później opieka tez była bardzo fajna.
Córcie umyli mi na drugi dzień ale to normalne.
W sumie pomagały panie jak była taka potrzeba.
Najpierw ubierali w swoje ciuszki dzidziusia ale mówiły panie że jeżeli ma się swoje to lepiej je ubrać bo to jednak zawsze twoje ciuszki.
Ja byłam zadowolona.
Ja dostałam zestaw pieluszek i podkładów poporodowych ale oczywiście swoje miałam bo nie wiedziałam że dostane.
Coś jeszcze chciała byś wiedzieć?? :-)
Co do P. Olszewskiej to też słyszałam dobre opinie ale jej mąż to jakaś pomyłka, byłam u niego potwierdzić ciąże.ehhh

Też rodziłam na klinicznej i dla mnie rewelka, tak jak piszą dziewczyny ze znieczuleniem nie ma problemu, choc ja nie brałam( bol rwy kulszowej jak juz pisalam)

Nie wiem jak to jest kiedy zaczynasz rodzic w domu i do nich przyjeżdżasz bo ja trafilam tam z powodu w/w czyli tej rwy i oni obawili sie jakies zakrzepicy czy cos, w nocy mi wody odeszly, bardzo miła Pani szybko wezwała lekarza, potem zawitalam na porodówkę a tam mega zaskoczenie.

Wszystko po remoncie, mialam swoj pokoj z wc, babeczka przychodzila co kilka minut, w sumie sie nie dziwie bo tak sie darłam ze w Zakopcu było mnie slychac ;)
Korzystałam z prysznica jakos było mi lepiej

Pozniej maż przyjechal, jak urodziłam to mialam chwile zeby mala poprzytulać, nastepnie zabrali ja, a mnie Pani szyła i też ze mna gdała, inna mnie cała umyła jakas szmatka wiec tez fajnie.

Przyszla Pani od laktacji pokazala co i jak, tak samo z przebieraniem bo młoda byla ubrana w ich ciuszki.
Dziecko wykapane na 2 dzien, to chyba normalne .
Wszystko do pępuszka było.
Jedzenie spoko.
Jak dziewczyna byla bardzo zmeczona to mogła poprosić pielegniarki zeby zabrały maluszka to zazwyczaj laski po CC.
Ja wspominam super

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry