Widok

Styczniowo - Lutowe Mamusie 2013 cz.1

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
*** GRUDZIEŃ ***
30.12.2012 Madzia
31.12.2012 Kostkap

*** STYCZEŃ ***
2.01 Matyldaa
3.01 mary_25
3-7.01 Jadzia
7.01 marzena505
10.01 lipunia
14.01 anula83
16.01 piegosek
17.01 redlaw
18.01 EwelinaPatryk
19.01 karolinkaku
Justyna47

*** LUTY ***
iva:)
3.02 Demonix
3.02 marynial
5.02 Monia Er
8.02 Aleafera
skorupka76
13.02 Tola
14.02Adrienne
14.02 ssabinka
23.02 kamcia01
martus_pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

BEZPŁATNE WARSZTATY DLA KOBIET W CIĄŻY

Drogie Mamy, czy któraś z Was wybiera się na bezpłatne warsztaty dotyczące bezpieczeństwa Waszych Maluchów? Czy ktoś się wybiera na warsztaty Bezpiecznego Malucha?

http://bezpiecznymaluch.com.pl/zgloszenia/formularz.php

Dla aktywnych uczestników do wygrania m.in. wózek marki Quinny :)
Cześć dziewczyny jeśli chodzi o TSH to w pierwszym trymestrze kiedy formują się wszystkie organy maleństwa również jego tarczycza zapotrzebowanie na hormon tarczycy jest większe przez co TSH jest podwyższone. Dopiero jak maleństwo zaczyna korzystać ze swojej tarczycy wtedy TSH mamy lekko spada. Ale poziom poniżej lub na granicy normy powinien być konsultowany z endokrynologiem jak najszybciej. Mogę poradzić endomed na żabiance doktor Chełmińska świetny specjalista powinna Cię szybko przyjąć, niestety odpłatnie. Rola tarczycy w ciąży jest niezmiernie ważna i na Twoim miejscu bym nie zwlekała i skonsultowała się jak najszybciej. Ja jestem rok po operacji tarczycy pod opieką endo i na stałe przyjmuję hormony tarczycy i wiem że kontrola TSH w ciąży jest dla dziecka bardzo ważna. Pozdrawiam i życzę zdrówka.
U mnie TSH wyszlo 0,611 a w pierwszej ciazy 1.070
Podobno w ciąży poziom tsh się obniża.Ciężko się dostać do lekarza nawet na pakiet medyczny:( Zrobiłam właśnie na własną rękę badania ft3 i ft4 czekam na wyniki.
Iva - z takim wynikiem radziłabym się jak najprędzej dostać do endokrynologa.
hejka ja nadal nie mogę dźwigać podnosić i się wysilać bo zaraz źle to odczuje, dłuższa jazda autem bądź po rumskich dołach to dla mnie masakra:(a w tamtej ciązy bylo inaczej:(((
mam już widoczny brzuch i zostały mi dwie pary spodni, w które się jeszcze zapinam plus legginsy ehh no i byłam zmuszona kupić dzisiaj jakieś bo wyjściowych brak.
jutro do lekarza na usg w kosmicznej cenie ale ja bardziej na konsultacje i dodatkowo na połówkowe więc mi nie szkoda tylko się martwie, żeby jednak było wszystko ok.
a jeśli chodzi o ruchy to moja dzidzia już potrafi nieźle dać czadu hehe wczoraj mnie skopała wręcz:))
marynial - no troszke daleko .
Mvze Wy mamuski podpowiecie gdzie w normalnej cenie a nie z kosmosu mozna sie wybrac na usg . Bo nie powiem 280 zl to troche duzo.

A ja sie musze pochwalic :D moja dzidzka daje juz oznaki życia w brzuchu :D wczoraj poczulam ruchy brzdaca ;) a dzis lezac drapalam sie po brzuchu a gdy tylko skonczylam dostalam kopa ;D oznaczało " mamo drap dalej " Nie wiedzialam ze takie delikatne ruchy moga tyle uśmiechu przynieść na buzi :D

image
Ja TSH mialam 1,49
Hej dziewczyny- zrobilam badanie TSH i wyszło mi 0,14 norma jest od 0.35 do 4,94 Jak u Was?
Piotr Długosz taki po 40-stce, kręcone włosy, okulary takie okrągłe :) to ten sam?
hmm ... ja u długosza robiłam usg w pierwszej ciąży, ale wtedy przyjmował w Gamecie w Gdyni. Ciekawe czy to ten sam ...
Ewelina robiłam w Chmielnie u dr Długosza, jeśli jesteś z Trójmiasta to trochę daleko...
witajcie, a moje ciazowe dolegliwosci nie ustepuja i nawet polezalam troche na klinicznej,zeby mnie dopoili. my test papa robilismy u prof. preisa w gabinecie-koszt 200zł.poza tym trzymam kciuki za wszystkie brzuchy, nie stresujcie sie zaq bardzo, bo to jest najgorsze dla naszych malenstw:)
Marynial - a gdzie robiłas ?
Dzis dzwonilam po roznych learzach ktorzy to robia , to slyszlam najczesciej 200 , jezeli na plytke 280
alb 180 + 10 zl za każde zdjecie .

image
Ja płaciłam za to usg 150 zł, dostałam filmik i zdjęcia :) Moim zdaniem było warto.
180 zł
jadzia- a ile płaciłas jesli moge zapytac ?
image
Właśnie wróciłam z badania 4d w Medicover i przy okazji połówkowego.

Lekarka powiedziała, że lepiej na 4d przyjśc później około 24 - 26 tc. bo teraz to niewiele widać.

Mam filmik i zdjęcia i generalnie uważam, że NIE warto. :P

Nie wiem co mogłabym więcej powiedzieć ?

No i wieść najważniejsza - będzie dziewczynka :) Mąż jest szczęśliwy a ja chcę już iśc na zakupy :P
Ja nie robilam testu Papa wazne ze dziecko prawidlowo sie rozwija jak na 22 tydzien juz ;)
Heh Jadzia- ja znam takich przypadków dużo niestety- bo pracuję z rodzicami dzieci niepełsnoprawnych między innymi z Zespołem Downa i autentycznie jak przeprowadzam dokładny wywiad medyczny i rozwojowy dziecka to po kilkudziesięciu takich wywiadach dochodzę do wniosku, że to jest autentycznie loteria z tymi wadami genetycznymi, wiadomo, są wytyczne kto może być bardziej obciążony, ale niesty los różne sytuacje przynosi, to tak już jest, najważniejsze to potem się jakoś do takiej sytuacji zaadoptować i zaakcpetować to dziecko jakim jest i niestety zapomnieć o swoich planach i wyobrażeniach tego dziecka- co jest najturdniejszym dla rodziców i wcale im się nie dziwię, bo nikt z nich sobie nie wobrażał dziecka niepełnosprawnego.

Ja byłam w 20 tygodniu ciąży w Gemecie na 3D i mnie babka odesłała żebym przywszła po 2 tygodniach czyli w 22 tygodniu bo dziecko będzie ciut większe i będa bardziej dokładne te pomiary, także w ten czwartek idziemy znów- oczywiście w cenie poprzedniego badania i mam nadzieję, że wszystko będzie ok. W gamecie to koszt 150zł

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

do góry