Widok

Styczniowo - Lutowe Mamusie 2013 cz.1

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
*** GRUDZIEŃ ***
30.12.2012 Madzia
31.12.2012 Kostkap

*** STYCZEŃ ***
2.01 Matyldaa
3.01 mary_25
3-7.01 Jadzia
7.01 marzena505
10.01 lipunia
14.01 anula83
16.01 piegosek
17.01 redlaw
18.01 EwelinaPatryk
19.01 karolinkaku
Justyna47

*** LUTY ***
iva:)
3.02 Demonix
3.02 marynial
5.02 Monia Er
8.02 Aleafera
skorupka76
13.02 Tola
14.02Adrienne
14.02 ssabinka
23.02 kamcia01
martus_pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej mamuski :) ja jutro smigam na badnie glukozy 50 mg ma nadzieje ze zniose oki aledzisiaj rano jak wracalam z przychodni to co chwile musialam siadac bo o malo bym zemdlała ;/// i kupilam sobie glukometr tak na przyszlosc za 35 zł otaki http://www.evercare.pl/ nawet niemowlaka mozna nim badac cukier ;)
faktycznie takie spodnie to przez internet chyba tylko, albo w sklepie typu Hapyy Mum ale tam to ceny są z kosmosu:)

lipunia robię dokładnie samo co Ty z tym pasem- też go zawijam bo mi odstaje trochę u góry i wyglądam jak Kajko i Kokosz:D też właśnie mam dzinsy z hm mama
Tolaa chyba w takim razie najlepiej na allegro bo w hm faktycznie drogie sa teraz. ja kupilam dwie pary ale pas sobie zawijam na pol bo inaczej bym nie dala rady w nich chodzic hehe
Cześć dziewczyny skoro już piszemy o ubraniach ciążowych to mam do Was pytanie. Czy znacie sklep gdzie mogłabym kupić spodnie ciążowe z materiału w przystępnej cenie? Bo w H&M są głównie dżinsy a ja do pracy nie mogę w dżinsach tylko w spodniach bardziej wyjściowych. Za namiary będę wdzięczna. Pozdrawiam.
A co do ciuchow ciazowych.To ja juz jakis czas nosze ale te z h&m dzinsy i leginsy maja strasznie szeroki ten pas.Ja sobie dwie pary kupilam uzywane przez internet z innej firmy sa i te sa swietne
Witam dziewczyny.Trzymajcie sie i odpoczywajcie jak najwiecej.Mnie brzuch bolal jak sie za bardzo wysilalam czy cos dzwignelam.Teraz staram sie tego unikac.Jestem juz na zwolnieniu wiec luz.Wczoraj tylko bolal mnie tak jakby mi ktos szpilke wbijal w dol brzucha ale dzis juz ok.
Ja tak jak mary od czasu do czasu cos za boli , ale tak bez jakichkolwiek wielkich boli , wtedy siadam , 2 wdechy , zamykam oczy i czekam az przejdzie :) i najczesciej prrzechodzi .

W iuchy normalne wchodze , zapinam sie . Ale mecze sie bo cisnie mnie. Wiec juz zakupilam sobie 2 pary ciazowych spodni. Pas jest za duzy ale da sie chodzic . :)
image
Lipunia ja mam to samo, ubrania zwykłe mnie już trochę cisną a spodnie ciążowe z tym pasem na mnie wiszą- ja już nie wiem co mam zakładac na siebie żeby normlanie wyglądać:) mam 3 kg na plusie w 22 tygodniu, mam nadzieję, że ja wogóle będe miała siły w biodrach żeby przeć na tej porodówce:)

kurcze dziewczyny nie zazdroszcze wam tych bóli, mnie tylko czasem coś tam poboli trochę jak macica się rozciąga, ale takich intensywnych nie mam naszczęście
redlaw- to dobrze, że nic Ci się tam nie dzieje, a od magznezu tak może być, że boli bardziej, że kazał Ci wypłukiwać go?
to jest fenomen dzieci, że zawsze najwięcej gadają na wieczór kiedy trzeba iść spać, mojej bratanicy jak u mnie nocuje włancza się w tedy długi zestaw pytań do cioci mary:) i się zawsze zastanawiam, gdzie ona ma wyłącznik off:)))

image
Redlaw - wspolczuje tych nerwow , ale dla malego babla trzeba nauczyc sie odpoczywac , dobrze zrobi to Tobie i jemu. Dzidzka jest z tych spokojniejszych i nie lubi "zamieszania" ze tak powiem :)

Dasz rade . Trzymam kciuki ! :)
Lipunia, ja też właśnie szykuje moją Młodą na dorosłe łóżeczko i boję się czy nie będzie z niego wyłazić... Od zawsze zasypia sama, tylko że długo gada sama do siebie, a raczej do swojego szczura, więc boję się jak to teraz będzie... Ona w teorii jest zachwycona, że jest już duża dziewczyna i będzie miała dużą kołdrę jak mama i tata :) ale nie wiem czy jak przestanie być czymś ograniczona to nie zaczną się jakieś wycieczki po domu, bo naprawdę potrafi długo zasypiać, nawet półtorej godziny tak leży i gada.
A ja dziś niestety znowu u lekarza wyladowalam, bo mnie brzuch boli coraz bardziej ostatnio, a zwłaszcza w nocy, nawet się obudzić od tego potrafie... Więc stwierdziłam, że nie ma co ryzykowac i czas trochę jednak odpoczac. Chciałam podejść tylko po zwolnienie, ale akurat lekarz wyszedł na chwilę z gabinetu i jak mu powiedziałam w czym rzecz to powiedział, że mam wejść na chwilę i mnie szybko zbada, mimo że byłam u niego dopiero co w czwartek. Na szczęście szyjka nadal ok, ale stwierdził że dobrze że przyszlam, bo bym się tylko denerwowała. Kazal brać trzy razy dziennie nospe i jeszcze wapn z potasem, żeby wyplukac magnez z organizmu. Ale i tak najgorsze jest to, że dostalam aż 4 tygodnie zwolnienia :( nie wiem jak ja to wytrzymam, chyba się zanudze na smierc, kompletnie nie umiem odpoczywać :(
hejka, a ja znowu czuje się źle tzn tak mniej wiecej co drugi dzien boli mnie brzucho po zelazie albo ciagle cos np mdlosci powrocily a bylam pewna ze miinely raz na zawsze a czasem jeszcze mniie dopadna ehh no wiec ta ciaza fizycznie mniie wykonczy niby juz 21tydzien,a ja tylko 2,5kg na plusie:((wszystkie normalne spodnie, spodnice i legginsy mnie uwieraja,a ciazaowe opadaja he:))
znowu zrobilam sie mega senna.

musze pochwalic mojego brzdaca bo nawet niezle spi w swoim nowym juz prawie doroslym lozeczku i nadal mimo dwoch lat ciagle mnie zaskakuje:))ale trudniej go uspac bo trzeba oszukac, ze mama zaraz przyjdzie itp bo chce uciekac z niego. ale jak zasnie to juz spi do rana:))
pogoda znowu sie nam pogorszyla ale cos mi sie obilo o uszy ze bedzie jeszcze ladnie:))
Witajcie :) kilka dni mnie nie bylo , klopoty z laptopem , a caly dzien nam zajelo kupno nowego. Za duzo modeli , rozmiarow i klopot sie zrobil . Ale sprzet kupiony i to najwazniejsze :) Czujemy sie baardzo dobrze , tylko rano musze szybko dostac sie do lodowki po np parowke bo pozniej klopoty z zoladkiem. Codziennie wieczorami bawimy sie z naszym bablem. Daje juz powoli czadu kopniakami. ;) A najbardziej jak tata mowi do brzuszka :) W piatek idziemy na szczegolowe usg , tzn . lepsze , i moze wtedy ukaze sie nam nasze dziecko zebysm,y mogli juz kupowac cos konkretnego :) bo jak narazie to wszystkie body pajacyki biale zolte , znalazly sie niebieskie i rozowe ;) nawet mamy juz kombinezon taki wiekszy na 3-6 msc ;) Czerwony wiec taki neuttralny :)

image
redlaw- no to było przy okazji zbadane przy tym usg 3d, może akurat ta doktór robi to zawsze, nie wiem, ale mam to z opisem dziecka też napisane na samym końcu właśnie o tej macicy, tak aby mój lekarz prowadzący wiedział o co chodzi. Może jak taki przepływ jest ok, to nie piszą poprostu tego a jak coś jest dopiero nie tak to zaznaczają- nie wiem, no w każdym bądź razie coś takiego mam, ale staram się nie martwić, bo jak powiedziała, że w prawej tętnicy jest ok i może to się jeszcze wyrówna, to wierze, że tak będzie, narazie młody rośnie w normie- 430gram i oby tak dalej sobie rósł i się rozwijał:)
hehe też jak patrzę na mój suwaczej to nie moge w to uwierzyć, że już zostało mniej czekania niż więcej:D

dobrze wiedezieć o tym zeszyscie bo ja się przyzwyczaiłam, że na takich różnych szkoleniach dostaje się materiały gratis, także wezmę sobie na tę szkołę jakiś kajecik:)

image
Przy okazji - szkołę rodzenia Iwony Guć bardzo polecam, chodziłam tam w poprzedniej ciąży i było super, bardzo fajnie prowadzi, a najfajniejsze były zajęcia na oddziale, zwłaszcza jak ktoś chce rodzić w Redłowie to zawsze lepiej się najpierw z tym oswoić i wszystko obejrzeć na spokojnie gdzie co jest, żeby się później nie zgubić ;)
Tylko polecam wziąć ze sobą jakiś zeszyt i długopis, ja całkiem sporo zapisałam na zajęciach i później było do czego wrócić w razie co, teraz też sobie w sumie chętnie to przypomnę, więc będę musiała odszukać mój kajecik ;)
witamy nowa przyszłą mamusie:))
no mi doktor tarczyce na poczatku juz kazal badac i bylo ok.
co do przeplywu krwi to mi tez ostatnio ten profesor preis to badal chociaz wczesniej nigdy nie mialam i bylo ok. a ja mialam zrost i nagle nie mam to pewnie i z tym przeplywem krwi sie wyrowna moja dzidzia miala 380g jakos tak i lekarz powiedzial ze wagowy przecietniak:)
milej niedzieli.
Pierwszy raz słyszę o czymś takim jak podwyższone napięcie w tętnicy.... Mi nigdy nikt tego nie badał albo przynajmniej o tym nie mówił...

Mary_25 właśnie spojrzalam na twój suwaczek i się przeraziłam, że tak mało czasu zostało, jakoś jak się liczy w drugą stronę to inaczej to wygląda ;)
a jeszcze co do tarczycy, to warto ją sobie zbadać jeszcze przed ciążą, ale wiadomo różnie to bywa, ja już przed zajściem wiedziałam, że mam niedoczynność, więc eutyrox bralam już od jakiegoś czasu, a odkąd jestem w ciazy, tak jak jedna z was tu napsiała, chodze tak samo często do endykronologa jak do ginekologa czyli raz w miesiącu,pokazuję wyniki i ustalamy czy wchodzimy na inną dawke czy nie, niedobór hormonów tarczycy powoduje niedorozwój umysłowy u dziecka, więc jak najbardziej trzeba dbać o takie sprawy, ponadto od 4 miesiąca włączyła mi jeszcze jod, bo niestety w diecie spożywczej tego jodu jest za mało
calineczka witamy:)

my już jesteśmy po połówkowym (3d) Dawidek wymierzony wszerz i wzdłuż, waży 430gram:) ma wszystko co mieć powinien, najwięcej pani ginekolog oglądała serduszko i mózg i wszystko dobrze mu pracuje i jest na swoim miejscu, ufff... oby tak dalej mały człowieku:)
wyszło mi tylko, że w lewej tętnicy macicznej mam podwyższone napięcie, co może powodować, że dziecko nie będzie rosło tak jak powinno, ale w prawej to ciśnienie mam w normie i pani doktór twierdzi, że w tej lewej może się to wyrównać jeszcze z biegiem ciąży
dostaliśmy całą sesję zdjęciową naszego synka i płytkę z filmikiemw cenie:)

musimy się jeszcze właśnie zapisać na szkołę rodzennia na wrzesień, my chcemy iść do Pani Iwony Guć w Gdyni

image
hej, jeśli nie macie nic przeciwko, dołączam do wątku, czekamy na drugą dzidzię - 11.02.2012 :) mamy już córeczkę :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

do góry