Widok

WRZEŚNIOWE ŻONY 2008, (8) :)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
no ja już mam dość przewijania tamtego wątku :)

zapraszam Was do nowego wąteczku :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no Mysiorka ... dowiedziałaś się czegoś??

a ja to chyba powinnam pojsc do domu albo sie napic bo napisalam w mailu do facet "port destlacji" zamiast "destynacji"....:)

Mysiorka nie pisze bo pewnie dalej wisi na infolinii z tymi palantami..
Spokojnie, załatwiłam tak troszkę- w końcu ktoś normalny ze mną rozmawiał i dałam dokładne namiary na osobę, która mnie wcześniej tak potraktowała. To był ewidentny błąd kasjerki, więc w Gdyni głównej tam anulują ten bilet i wydadzą nowy... szkoda, że nie w Rumi, ale przynajmniej to mi pani załatwiła, powiadomiła nawet kasy w Gdyni.

no a teraz mam straszny nawał pracy, bo pierwszych klientów w sprawie rozliczeń podatkowych mam ;) do tego stopnia się zakręciłam, że przedstawiłam się jakiegoś panu przez telefon jako MAGDALENA NUMER :D
o mamo... ja mam znowu nudy w pracy
może jednak podpowiecie coś na przekąski na małe party.

mój kolega z pracy powiedzial dziś... bo kobieta nie powinna pracować, tylko być w domu i pachnieć. to słowo pachnieć tak faaaajnie brzmi.
oczywiście nie chodziło mu o to by kobieta była pachnącą kurą domowa, jedynie, że jego zdaniem to facet powinien zarabiać tyle by na wszystkich starczyło.
kurcze, nie miałabym chyba nic przeciwko temu
moka ja Ci moge podpowiedziec przepis ktory podala wczesniej sunny na salatke z makaronem, ktora robilam na wigilie i ostatnio na posiadowe i wszystkim bardzo smakuje :)

napisze z glowy skladniki, troche zmienilam proporcje ale mysle ze nie wyszlo na gorsze ;)
2 pomidory
makaron kokardki :)
2 ogorki swieze srednie
pol puszki czerwonej fasoli
puszka kukurydzy - nie musi byc calutka, 2/3 wystarcza
szynka - np tej konserwowej w wiekszych plastrach to tak z 8 plastrow, mozna wecej lub mnie - zalezy czy cchesz ja bardzo czuc w salatce i tyle:)
zolty ser w kawalku- 40 dag
sol, pieprz do smaku
majonez

makaron gotujesz, kroisz pomidora, ogorek i ser w mala kostke, szynke w cienkie paseczki,dodajesz kukurydze i fasole, solisz i pieprzysz do smaku i na koniec mieszasz z majonezem i konsumujesz :D

POLECAM!
ja ostatnio na imprezie zrobilam te nasze forumowe ziemniaki z czosnkiem. Do tego kupilam tzatzyki zott i jakas ostra salse w butelce i ludzie wcinali jak szaleni. Tzatzyki cieszyło się wiekszym wzięciem :)
a tak w ogóle dziękuję za komplementowanie kuchi ;)
chciałam zeby byla inna, bardziej klasyczna, choc podobaja mi sie poziome szafki to zdecydowalam sie na te pionowe. Teraz w weekend dopieszcze kuchnie, powiesze firanke i kupie niebieskie doniczki :)
no własnie nie znam... ziemniaków.
możesz mi przypomnieć.
Ziemniaczki są od Nigelli Lawson :)
http://nigella-ucztuje.blogspot.com/2007/08/odcinek3-przysmaki-na-weekend-pieczone.html

tylko trzeba bardziej przyprawić ;) ja posypuje dodatkowo czosnkiem staropolskim i tymiankiem i solą :)
moka to jest przepis slynnej pani Nigelli :)
masz go tutaj

http://nigella-ucztuje.blogspot.com/2007/08/odcinek3-przysmaki-na-weekend-pieczone.html
Mysiorko ubieglas mnie :D
ja niczym nie posypuje, czasem nawet o tej soli po pieczeniu zapominam :)
no i wrzucam duuuuuuzo duzo czosnku :) głowke na 1 kg.
ja tego czosnku nie wrzucam dużo, bo muszę go potem sama jeść ;) bo mój mężuś same ziemniaki zawsze wyjada :D ale ogólnie te ziemniaczki są świetne- czasem podgotuję troszkę wcześniej jak zależy mi na czasie.
dzięki dziewczyny
!!
no a my własnie się bijemy o ten czosnek, a mężu czasem z łupinką wciąga ;)
my też własnie jesteśmy czochowi... generalnie jeden z głównych skladników w kuchni.
całe szccęscie że nic nam potem nie dolega

mam kolegę, który też uwielbia czosnek.... ale mówi, że potem paruje z niego przez cała dobę i musi po prostu uważać, kiedy go jeść
ja jestem bardzo czosnkowa, mój mężuś lubi moją kuchnię, więc też w sumie jest czosnkowy, ale do jedzenia tego czosneczku roztopionego jakoś nie jest przekonany, a przecież taki dobry jest z ziemniaczkiem na widelcu:)
ejjj, teraz dopiero doczytuje komentarze do przepisu.... znaczy ten czosnek, ma byc w łupinie (skórce czy jakby to tam nazwać)??
calutki w łupince :)
i na tym polega genialnosc tych zmiemniakow, bo nie ma dużo do roboty, tyle co pokroic ziemniaki (bo ja kupuję takie wyszorowane)
do góry