Widok
LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 9
Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-8-t244852,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-7-t242138,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-6-t240212,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-5-t238350,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html
LISTOPAD:
1.Basieniak - 2.11 - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11 - CÓRECZKA Zuzia
4.biedronka24 - 5.11 - SYNEK
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.ramona178 - 12.11 - CÓRECZKA
9.Wojtkowa29 - 18/21.11
10.paola89 - 21.11
11.mrenda - 25.11
12.Modzelka - 28.11
13.jodan - 29.11
GRUDZIEŃ:
14.AGA111- 1.12
15.kati:) - 2.12
16.gosia24 - 6.12
17.aniol184 - 11.12
18.agusia85 - 12.12
19.zanetucha83 - 24.12
20.Olcia529 - 26.12
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-8-t244852,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-7-t242138,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-6-t240212,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-5-t238350,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html
LISTOPAD:
2.Fiffi - - 2/3.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
9.Wojtkowa29 - 18/21.11
10.paola89 - 21.11
11.mrenda - 25.11
12.Modzelka - 28.11
13.jodan - 29.11
GRUDZIEŃ:
14.AGA111- 1.12
15.kati:) - 2.12
16.gosia24 - 6.12
17.aniol184 - 11.12
18.agusia85 - 12.12
19.zanetucha83 - 24.12
20.Olcia529 - 26.12
Napewno nasze grono sie jeszcze powiekszy! niekazdy od poczatku dzieli sie nowiną o maleństwie wg mnie wiekszosc jednak czeka az wszystko bedzie dobrze. Sama mialam opory przed podzieleniem sie z najblizsza rodziną zeby nie zapeszyc :)
Suwaczka do tej pory nie zrobilam ,jakos nie wiemdlaczegow sumie!
Napewno jeszcze nie jedna do nas dołączy!
Suwaczka do tej pory nie zrobilam ,jakos nie wiemdlaczegow sumie!
Napewno jeszcze nie jedna do nas dołączy!
Witajcie w kolejnym wątku.Znowu weekend,a pogoda taka sobie.Jutro mam 7 rocznicę,myślałam żeby z dziecmi jechac na hel,zobaczymy jak dopisze pogoda :)
Od wczoraj dziwnie boli mnie brzuch,mam nadzieję,że to nie znowu rota.
Trzymajcie się cieplutko :))
Od wczoraj dziwnie boli mnie brzuch,mam nadzieję,że to nie znowu rota.
Trzymajcie się cieplutko :))
l=http://www.suwaczki.com/]
[/url]http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlpiqv2twmk7cx.png

Witam w nowym wątku :)
Pogoda brzydka, więc dziś gnijemy w pidżamach :) z moimi zaparciami to ciężka sprawa, bo nic mi nie pomagalo. Ani czopki glicerynowe, ani kefir pity na czczo, ani jabłka zapite mlekiem/widą, sliwki suszone też nie. Gin polecił magnez łykać 3x1 tabl (działaja rozkurczowo) - zadziałały wręcz odwrotnie...
Dopiero zastrzyk i leki rozkurczowe pomogły. Masakra :(
Poza tym ze szpitala przywlokłam sobie infekcje i znów problem :( więc globułki i krem idą w ruch... jak nie urok to przemarsz wojsk :/ a globułek nienawidzę :(((((
A tak to czuje sie dobrze, tylko jak raptownie wstanę to mam ból podbrzusza :o mam nadzieję, że do końca ciąży wszystko bedzie OK i do szpitala trafie dopiero na poród :)
Pogoda brzydka, więc dziś gnijemy w pidżamach :) z moimi zaparciami to ciężka sprawa, bo nic mi nie pomagalo. Ani czopki glicerynowe, ani kefir pity na czczo, ani jabłka zapite mlekiem/widą, sliwki suszone też nie. Gin polecił magnez łykać 3x1 tabl (działaja rozkurczowo) - zadziałały wręcz odwrotnie...
Dopiero zastrzyk i leki rozkurczowe pomogły. Masakra :(
Poza tym ze szpitala przywlokłam sobie infekcje i znów problem :( więc globułki i krem idą w ruch... jak nie urok to przemarsz wojsk :/ a globułek nienawidzę :(((((
A tak to czuje sie dobrze, tylko jak raptownie wstanę to mam ból podbrzusza :o mam nadzieję, że do końca ciąży wszystko bedzie OK i do szpitala trafie dopiero na poród :)
ojej Agus zycze zdrowka! w jakim szpitalu bylas?
Mrenda ja mieszkam w sopocie a ta szkola rodzenia o ktorej pisalas jest darmowa tylko dla mieszkanek gdańska, poza tym ja bede rodzic w redłowie.
Zamiast szkoly rodzenia zapisuje sie (jak wrocimy z wakacji w polowie lipca) do Akademos na cwiczenia dla kobiet w ciazy, chodzila w zeszłym roku i baaaardzo sobie je chwale, a czułam sie po nich rewelacyjnie i wszystkim polecam.
A ja sie ciesze ze jest mało mamuś w naszym wątku bo łatwo nadrobic zaległosci w czytaniu :)
pozdrawiam i milego weekendu, my dzis jedziemy do malborka na weekend
Mrenda ja mieszkam w sopocie a ta szkola rodzenia o ktorej pisalas jest darmowa tylko dla mieszkanek gdańska, poza tym ja bede rodzic w redłowie.
Zamiast szkoly rodzenia zapisuje sie (jak wrocimy z wakacji w polowie lipca) do Akademos na cwiczenia dla kobiet w ciazy, chodzila w zeszłym roku i baaaardzo sobie je chwale, a czułam sie po nich rewelacyjnie i wszystkim polecam.
A ja sie ciesze ze jest mało mamuś w naszym wątku bo łatwo nadrobic zaległosci w czytaniu :)
pozdrawiam i milego weekendu, my dzis jedziemy do malborka na weekend
Aga,doskonale Cię rozumiem.ja w pierwszej ciąży ciągle mialam jakieś bakterie i zapalenia,a najgorsze to w 8 mies.wyrwany ząb:(
zaparcia mialam od brania żelaza,jak narazie nie mam.Nie wiem co można zrobic.
3oko,pozdrów Malbork i zdaj relację jak wrócisz.Ostatnio bylam tam9 lat temu.Co to za szkoła ze cwiczeniami,może też pojdę?
No to narazie milego weekendu :))
zaparcia mialam od brania żelaza,jak narazie nie mam.Nie wiem co można zrobic.
3oko,pozdrów Malbork i zdaj relację jak wrócisz.Ostatnio bylam tam9 lat temu.Co to za szkoła ze cwiczeniami,może też pojdę?
No to narazie milego weekendu :))

fiffi, mnie tez od wczoraj troche boli brzuch, pewnie dlatego ze mam lekkie zaparcie, najem sie czersni i bedzie ok.
3oko, zaciekawily mnie te cwiczenia, jakie dokladnie cwiczenia wykonuje sie? zobacze czy w mojej okolicy cos takiego jest, tez bym pochodzila, bo na rowerze dlugo nie pojezdze...
a nasz weekend tez do bani, dzis przesiedzimy przez ten deszcz w domu, moze po poludniu na chwile z momentem wyskocze do gdanska do empika i moze o jakies sklepy zachacze, a jutro maz idzie do pracy, wiec zabieramy sie z dziecmi na chelm do moich rodzicow. ktora to jest z chelmu? moze jakies spotkanko?
trzymajcie sie i nie dajcie sie tej pogodzie a co niektore chorobskom...

3oko, zaciekawily mnie te cwiczenia, jakie dokladnie cwiczenia wykonuje sie? zobacze czy w mojej okolicy cos takiego jest, tez bym pochodzila, bo na rowerze dlugo nie pojezdze...
a nasz weekend tez do bani, dzis przesiedzimy przez ten deszcz w domu, moze po poludniu na chwile z momentem wyskocze do gdanska do empika i moze o jakies sklepy zachacze, a jutro maz idzie do pracy, wiec zabieramy sie z dziecmi na chelm do moich rodzicow. ktora to jest z chelmu? moze jakies spotkanko?
trzymajcie sie i nie dajcie sie tej pogodzie a co niektore chorobskom...

Witam przyszłe mamy.
Po ostatnich wpisach pomyślałam, że najwyższy czas dołączyć do Was, a nie tylko podczytywać ukradkiem :) . Tym bardziej, że byłam na usg i wszystko wygląda dobrze. Termin mam wyznaczony na 21listopada.
Myślałam, że będę pierwsza, która pochwali się chłopakiem, a tu… Wyprzedziła mnie biedronka24, a dodatkowo gin przyciśnięty do muru postawił na panienkę. ))))) Nie mamy preferencji co do płci, ale nie wiem czemu ja od początku ciąży byłam pewna, że to chłopak.. Nie wiem skąd się to bierze. Ale bardziej wiarygodne będzie badanie połówkowe, więc na razie nie wiem.
Pozdrawiam szczególnie mocno Mrendę – ja też mam 35 lat, a przede mną większe „wyzwanie actimela” bo to moje pierwsze dziecko!!! :)))
Po ostatnich wpisach pomyślałam, że najwyższy czas dołączyć do Was, a nie tylko podczytywać ukradkiem :) . Tym bardziej, że byłam na usg i wszystko wygląda dobrze. Termin mam wyznaczony na 21listopada.
Myślałam, że będę pierwsza, która pochwali się chłopakiem, a tu… Wyprzedziła mnie biedronka24, a dodatkowo gin przyciśnięty do muru postawił na panienkę. ))))) Nie mamy preferencji co do płci, ale nie wiem czemu ja od początku ciąży byłam pewna, że to chłopak.. Nie wiem skąd się to bierze. Ale bardziej wiarygodne będzie badanie połówkowe, więc na razie nie wiem.
Pozdrawiam szczególnie mocno Mrendę – ja też mam 35 lat, a przede mną większe „wyzwanie actimela” bo to moje pierwsze dziecko!!! :)))
Witamy kolejną mamusię ;)
LISTOPAD:
2.Fiffi - - 2/3.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
9.Wojtkowa29 - 18/21.11
10.paola89 - 21.11
11.Lewcia - 21.11
12.mrenda - 25.11
13.Modzelka - 28.11
14.jodan - 29.11
GRUDZIEŃ:
15.AGA111- 1.12
16.kati:) - 2.12
17.gosia24 - 6.12
18.aniol184 - 11.12
19.agusia85 - 12.12
20.zanetucha83 - 24.12
21.Olcia529 - 26.12
LISTOPAD:
2.Fiffi - - 2/3.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
9.Wojtkowa29 - 18/21.11
10.paola89 - 21.11
11.Lewcia - 21.11
12.mrenda - 25.11
13.Modzelka - 28.11
14.jodan - 29.11
GRUDZIEŃ:
15.AGA111- 1.12
16.kati:) - 2.12
17.gosia24 - 6.12
18.aniol184 - 11.12
19.agusia85 - 12.12
20.zanetucha83 - 24.12
21.Olcia529 - 26.12
Witam i nie zaskoczę Was, u nas też pada:D:D:D
Poza tym walczę z tym cholernym przeziębieniem, w sumie w dzień czuję się dobrze, na noc włączamy ogrzewanie a rano się czuję jakby mnie czołg przejechał MASAKRA
Mój mąż ma dziś dzień sprzątania całego domu, może posnuję się za nim hahaha
Miłego weekendu życzę ciężarówki i słonka :)
Poza tym walczę z tym cholernym przeziębieniem, w sumie w dzień czuję się dobrze, na noc włączamy ogrzewanie a rano się czuję jakby mnie czołg przejechał MASAKRA
Mój mąż ma dziś dzień sprzątania całego domu, może posnuję się za nim hahaha
Miłego weekendu życzę ciężarówki i słonka :)
Dziękuję za dopisanie na listę. Jakoś raźniej mi się zrobiło i cieplej :)
Basieniak, łączę się w bólu, bo ja też nie mogę wyjść z przeziębienia :( Ale z tym włączonym ogrzewaniem to mnie zdziwiłaś... Chociaż mój mężczyzna też wrócił pod zimową kołderkę, porzucając prześcieradło pod którym sypiał :))
Basieniak, łączę się w bólu, bo ja też nie mogę wyjść z przeziębienia :( Ale z tym włączonym ogrzewaniem to mnie zdziwiłaś... Chociaż mój mężczyzna też wrócił pod zimową kołderkę, porzucając prześcieradło pod którym sypiał :))
Lewcia, bo w gronie raźniej jest :D:D:D
Ogrzewanie hehe my mieszkamy w Irlandii więc nie dość, że kartonowe domy to masakra w tym roku i mamy non stop jesień, leje, wieje i jest zimno, a w nocy to już masakrycznie i bez ogrzewania rano miałam wrażenie, że noc spędziłam w namiocie w ogródku :))) Mam nadzieję, że niedługo poczujemy się już lepiej, bo mam dość tej ciężkiej głowy:/
Ogrzewanie hehe my mieszkamy w Irlandii więc nie dość, że kartonowe domy to masakra w tym roku i mamy non stop jesień, leje, wieje i jest zimno, a w nocy to już masakrycznie i bez ogrzewania rano miałam wrażenie, że noc spędziłam w namiocie w ogródku :))) Mam nadzieję, że niedługo poczujemy się już lepiej, bo mam dość tej ciężkiej głowy:/
czesc laski, nie bylo mnie 2 dni a tu tak mało wpisow! normalnie szok!!!
co do cwiczen dla ciezarowek o ktorych pisalam , to weszlam na strone akademos i niestety juz ich nie maja w swojej ofercie :( bede musiala pozniej poszukac w jakiejsc innej siłowni (moze na wakacje zawiesili, bo na żabiance w FitZone jeszcze 3 miesiace temu byly a teraz tez dupa).
no i witam nowa mamusie z brzuszkiem :)
co do cwiczen dla ciezarowek o ktorych pisalam , to weszlam na strone akademos i niestety juz ich nie maja w swojej ofercie :( bede musiala pozniej poszukac w jakiejsc innej siłowni (moze na wakacje zawiesili, bo na żabiance w FitZone jeszcze 3 miesiace temu byly a teraz tez dupa).
no i witam nowa mamusie z brzuszkiem :)
Ja na zwolnieniu siedzę, robię obiadki, wypoczywam i czytam książki. Całkiem zapomniałam, że większośc z Was jeszcze pracuje.No ale w mojej pracy było wskazane, żebym poszła, nawet przełożeni cisnęli więc od maja siedzę w domku.
Musze Wam powiedzieć, ze nawet jakoś się nie nudzę. Cały czas zarobiona jestem.
Teraz na długi weekend przjerzdża do mnie koleżanka z rodzinką. Jej dwójka małych dzieci będzie dla nas wyzwaniem jak wytrzymać 3 dni w mieszkaniu 35m2 i nie osiwieć. No ale damy radę.
Za tydzień mam USG prenatalne i już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę tego mojego maluszka. Najlepiej to bym co tydzień robiła USG, żeby pocieszyć strapione nerwy matki:)
Co tam u Was drogie mamusie:)Jak spędzacie czas?
Musze Wam powiedzieć, ze nawet jakoś się nie nudzę. Cały czas zarobiona jestem.
Teraz na długi weekend przjerzdża do mnie koleżanka z rodzinką. Jej dwójka małych dzieci będzie dla nas wyzwaniem jak wytrzymać 3 dni w mieszkaniu 35m2 i nie osiwieć. No ale damy radę.
Za tydzień mam USG prenatalne i już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę tego mojego maluszka. Najlepiej to bym co tydzień robiła USG, żeby pocieszyć strapione nerwy matki:)
Co tam u Was drogie mamusie:)Jak spędzacie czas?
Ja też w pracy jeszcze jutro i wolne 4 dni w sobote usg mam nadzieję, że nasze serduszko się ujawni i pokaże mamuni i tatusiowi czy jest chłopcem czy dziewczynką :-) ja zamierzam jeszcze troszkę pochodzić do pracy byłam na zwolnieniu miesiąc ale musiałam leżeć więc było to męczące teraz troszkę odżyłam dużo się dzieję ale też bardziej zmęczenie daje znać ale jeszcze jutro i odpoczynek!
Ja jestem z listopada i dzięki temu, ze urodziłam się zimą, chyba byłam bardziej zahartowana bo wcale jako dziecko nie chorowałam a mój brat z lipca i wiecznie coś?
Życzę więc nam, żeby nasze szkraby nie chorowały. Urodzimy zimą a na wiosnę w sam raz przerzucimy się na spacerówki bo dzieciaki będą odchowane.
Życzę więc nam, żeby nasze szkraby nie chorowały. Urodzimy zimą a na wiosnę w sam raz przerzucimy się na spacerówki bo dzieciaki będą odchowane.
Witam :)
my mamy usg takie dłuższe w szpitalu za tydzień w środę i już się doczekać nie mogę, bo mają super sprzęt i widać rewelacyjnie:) poza tym mała jest bardzo aktywna, coraz mocniejsze kopniaki ja dostaję a jak mąż się nawinie to też dostanie;)
No mi się sen sprawdził odnośnie płci;)
Ja też siedzę na zwolnieniu, ale pogoda taka sobie i trochę się nudzę, z książkami też kicha, bo Irlandia, a nie chce mi się jechać aż do Dublina, aby kupić coś polskiego...no i w tv nic nie ma, bo wakacje tuż tuż...ale w lipcu i sierpniu mamy gości, będzie trzeba przygotować pokoik itd więc może znajdę sobie zajęcie:)
A my chyba będziemy kupować wózek jumper, ale chcemy go na żywo zobaczyć, bo te w irlandzkim sklepach drogie i nie za bardzo mi się podobają:/
my mamy usg takie dłuższe w szpitalu za tydzień w środę i już się doczekać nie mogę, bo mają super sprzęt i widać rewelacyjnie:) poza tym mała jest bardzo aktywna, coraz mocniejsze kopniaki ja dostaję a jak mąż się nawinie to też dostanie;)
No mi się sen sprawdził odnośnie płci;)
Ja też siedzę na zwolnieniu, ale pogoda taka sobie i trochę się nudzę, z książkami też kicha, bo Irlandia, a nie chce mi się jechać aż do Dublina, aby kupić coś polskiego...no i w tv nic nie ma, bo wakacje tuż tuż...ale w lipcu i sierpniu mamy gości, będzie trzeba przygotować pokoik itd więc może znajdę sobie zajęcie:)
A my chyba będziemy kupować wózek jumper, ale chcemy go na żywo zobaczyć, bo te w irlandzkim sklepach drogie i nie za bardzo mi się podobają:/
no my chcielismy celowac na wiosne ale jakos tak wyszło za szybko, ja wole rodzic jak jest ciepło bo wtedy dzieciaczek moze byc caly dzien na dworze, a w listopadzie to nie za bardzo... Moj z czerwca tylko raz był przeziębiony, uważam ze to dlatego ze on codziennie jest min 6 godzin na dworze.
co do wyprawki to bede musiala kupic jakies cieplejsze pajacyki i dreski, z większych rzeczy to kołyska( pozyczam od kolezanki) a wozek jeszcze nie wiem czy dzidzius bedzie jezdził x-landerem po braciszku czy kupie jakas gondole - wazne zeby miala duze kola
co do wyprawki to bede musiala kupic jakies cieplejsze pajacyki i dreski, z większych rzeczy to kołyska( pozyczam od kolezanki) a wozek jeszcze nie wiem czy dzidzius bedzie jezdził x-landerem po braciszku czy kupie jakas gondole - wazne zeby miala duze kola
w szpitalu mam całą teczkę - tam są wyniki, mój wywiad, info z usg itd...do domu dostałam małą różową kartę gdzie zapisują mi wszystkie kolejne wizyty oraz białą - gdzie np ginka wpisała mi, że dała mi lek na pęcherz i na następnej wizycie położna widziała to i sprawdziła mocz i było wszystko dobrze już - następnie zapisała to...nie wiem kati jak jest u Ciebie w szpitalu, może inne zasady
no u nas jest tak, że będą 2 maleństwa - nasze jakoś z początku listopada, a kumpeli z początku grudnia i mały pokoik trzeba urządzić dla 2 - WYZWANIE...ale 2 łóżeczka się zmieszczą, jakieś półki, szafa jest wbudowana, przewijaki już na łóżeczkach będą musiały być...ale zobaczymy jak to w praniu wyjdzie...troszkę pomysłów mamy, ale jak to będzie w realu to wyjdzie w praniu dopiero:D
hej dziewczyny, u mnie nic sie takiego nie dzieje, spokoj. ja siedze w domu i nie pracuje, mialam pojsc od wrzesnia do pracy, ale wyszlo jak wyszlo. w boze cialo siedzimy w domu, moze gdzies lokalnie jakis wypad zorganizujemy, w piatek i sobote maz pracuje, takze pozostaje nam niedziela, wtedy damy czadu na maksa;)
basieniak, a nie macie miejsca w swojej sypialni na lozeczko? bo w nocy moze byc ciezko, jedno drugie bedzie budzic, a jak nie daj boze jakies chorobsko sie nawinie...najlepiej miec lozeczko przy samym lozku, ale jesli sie nie da, to trudno.

basieniak, a nie macie miejsca w swojej sypialni na lozeczko? bo w nocy moze byc ciezko, jedno drugie bedzie budzic, a jak nie daj boze jakies chorobsko sie nawinie...najlepiej miec lozeczko przy samym lozku, ale jesli sie nie da, to trudno.

Mrenda moja kumpela szybciej na początku będzie chciała mieć dzidzie przy sobie choć mój mówi, że nasza też powinna być z nami, ale ja nie jestem przekonana do końca...u nas łóżeczko na siłę wejdzie...a nawet tak jak w naszym przypadku jeśli byśmy dzieci trzymali w sypialniach - to do kiedy?? kiedy mogą być już razem w pokoju....trochę jestem zła, bo teraz przydałby się jeszcze jeden pokój, a nie mam sił się przeprowadzać znów:/
Witam dziewczyny! kilka dni mnie nie bylo! goraczka przed ślubna :D
Dzis juz od 4 nie spie :) Wczoraj mielismy 2 USG prenatalne! Druga Pani doktor potwierdziła Zuzanne :D , wszystko wporządku, i na swoim miejscu! Zuzia waży 380 gram! :D jest po prostu sliczna :D Zapewne zajrze dopiero do was za parę dni , jako męzatka :D
Trzymajcie sie cieplutko!
Dzis juz od 4 nie spie :) Wczoraj mielismy 2 USG prenatalne! Druga Pani doktor potwierdziła Zuzanne :D , wszystko wporządku, i na swoim miejscu! Zuzia waży 380 gram! :D jest po prostu sliczna :D Zapewne zajrze dopiero do was za parę dni , jako męzatka :D
Trzymajcie sie cieplutko!
Kamilko wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia i czekamy na relacje i fotki :)))
Po wczorajszych rozmowach z mężem i kumpelą zmiana planów jest i dzieci będą z nami w sypialniach, a w przyszłym roku zdecydujemy czy dzieci zaczną być razem w jednym pokoiku czy będziemy zmieniać chatę na większą...chyba przestraszyłam się opcji choroby jedno od drugiego i kwestii budzenia się...może to będzie najlepsze wyjście...a do kiedy maluch najpóźniej powinien być z nami w sypialni?
Po wczorajszych rozmowach z mężem i kumpelą zmiana planów jest i dzieci będą z nami w sypialniach, a w przyszłym roku zdecydujemy czy dzieci zaczną być razem w jednym pokoiku czy będziemy zmieniać chatę na większą...chyba przestraszyłam się opcji choroby jedno od drugiego i kwestii budzenia się...może to będzie najlepsze wyjście...a do kiedy maluch najpóźniej powinien być z nami w sypialni?
kamilko, ja tez zycze ci wszystkiego dobrego na tej juz wspolnej drodze i niech zdrowy dzidzius wam ja oslodzi :)
3 oko, ja wlasnie sama do tego doszlam, ze jak chce mi sie kichnac czy kaszlnac to siadam jak leze, i trzymam brzuch, wtedy nie boli.
basieniak i sluszna decyzja, przynajmniej mi sie tak wydaje z doswiadczenia. a jak dlugo? nie wiem, same zobaczycie, najlepiej do momentu jakby oba maluchy juz przesypialy noce, a wiadomo, kazde jest inne i ciezko powiedziec kiedy to nastapi i czy w tym samym momencie.

3 oko, ja wlasnie sama do tego doszlam, ze jak chce mi sie kichnac czy kaszlnac to siadam jak leze, i trzymam brzuch, wtedy nie boli.
basieniak i sluszna decyzja, przynajmniej mi sie tak wydaje z doswiadczenia. a jak dlugo? nie wiem, same zobaczycie, najlepiej do momentu jakby oba maluchy juz przesypialy noce, a wiadomo, kazde jest inne i ciezko powiedziec kiedy to nastapi i czy w tym samym momencie.

Kamila no to juz dzisiaj...wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia :).
My mamy swoje mieszkanko, ale nie mamy ani strychu, ani piwnicy, wiec wszystkie graty trzymamy w pokojach. I mamy przez to strasznie malo miejsca. Bardzo chcemy sie przeprowadzic do wiekszego mieszkania, ale nie stac nas :(. Wiec jak narazie musimy gniesc sie w tym mieszkaniu :(.
My mamy swoje mieszkanko, ale nie mamy ani strychu, ani piwnicy, wiec wszystkie graty trzymamy w pokojach. I mamy przez to strasznie malo miejsca. Bardzo chcemy sie przeprowadzic do wiekszego mieszkania, ale nie stac nas :(. Wiec jak narazie musimy gniesc sie w tym mieszkaniu :(.
Czesc dziewczyny
Dawno mnie nie było.
Znowu mnie dopadło choróbsko :(
Na szczęście tym razem mniej poważne jak ostatnio. Tym razem mam siłę aby wstać z łóżka i nie mam gorączki :)
Tylko głowa mnie strasznie boli i niesamowicie dużo smarkam i kicham. Wczoraj cały dzień w łóżku, przedwczoraj też. No i dziś jakoś tak troche lepiej.
Co do kichania to ja dziewczyny mam inny sposób :) ja musze się jednocześnie trzymać brzuch i podnieść lewą nogę hehehe. Jak nie podniosę nogi to mnie cholernie brzuch kłuje i to dosyć długo i oprócz kłucia mam jeszcze takie dziwne odczucie jakby mi jajnik "przeskoczył" czy też wyskoczył ze swojego miejsca.
Później puki nie rozmasuje tego miejsca gdzie jest lewy jajnik to mam spore wybrzuszenie. Więc on mi cholipa chyba naprawde wyskakuje :/ przy kichaniu. Tak więc nie lubie kichać w ciąży. Bardzo nie lubię :(
Co do kołyski to ja też mam straszną ochotę na taką kołyskę. Potwornie mi się podobają i tak jak pisałam wcześniej- w mojej sytuacji, gdzie po porodzie przynajmniej miesiąc będę siedzieć u rodziców to najlepsze rozwiązanie.
Ja jeszcze ani wóżka ani wyprawki nie wybieram, u mnie to zdecydowanie za wcześnie na takie decyzje.
Co do pokoju malucha też go nie meblujemy i nie urządzamy jakoś specjalnie... nie mieszkamy u siebie i w każdej chwili może się okazać że musimy się z tąd wyprowadzić. Więc im więcem mebli do przenoszenia tym gorzej dla nas. No a niestety przez 2 lata współnego życia już trochę się tych naszych pierdół uzbierało do przenoszenia :)
Dawno mnie nie było.
Znowu mnie dopadło choróbsko :(
Na szczęście tym razem mniej poważne jak ostatnio. Tym razem mam siłę aby wstać z łóżka i nie mam gorączki :)
Tylko głowa mnie strasznie boli i niesamowicie dużo smarkam i kicham. Wczoraj cały dzień w łóżku, przedwczoraj też. No i dziś jakoś tak troche lepiej.
Co do kichania to ja dziewczyny mam inny sposób :) ja musze się jednocześnie trzymać brzuch i podnieść lewą nogę hehehe. Jak nie podniosę nogi to mnie cholernie brzuch kłuje i to dosyć długo i oprócz kłucia mam jeszcze takie dziwne odczucie jakby mi jajnik "przeskoczył" czy też wyskoczył ze swojego miejsca.
Później puki nie rozmasuje tego miejsca gdzie jest lewy jajnik to mam spore wybrzuszenie. Więc on mi cholipa chyba naprawde wyskakuje :/ przy kichaniu. Tak więc nie lubie kichać w ciąży. Bardzo nie lubię :(
Co do kołyski to ja też mam straszną ochotę na taką kołyskę. Potwornie mi się podobają i tak jak pisałam wcześniej- w mojej sytuacji, gdzie po porodzie przynajmniej miesiąc będę siedzieć u rodziców to najlepsze rozwiązanie.
Ja jeszcze ani wóżka ani wyprawki nie wybieram, u mnie to zdecydowanie za wcześnie na takie decyzje.
Co do pokoju malucha też go nie meblujemy i nie urządzamy jakoś specjalnie... nie mieszkamy u siebie i w każdej chwili może się okazać że musimy się z tąd wyprowadzić. Więc im więcem mebli do przenoszenia tym gorzej dla nas. No a niestety przez 2 lata współnego życia już trochę się tych naszych pierdół uzbierało do przenoszenia :)
to dobrze że tyle ich uzbierała :) zawsze to mniejsze koszty na ciuszki dla Ciebie :) pewnie nie wszystkie ale na pewno większość się przyda.
Ja też mam sporo ciuszków dla dziewczynki po córce szwagierki. Teraz mała ma 6 lat więc co roku dostaję kolejną paczkę z ciuchami już za małymi dla niej.
Tylko że nie ma tam w zasadzie nic dla niemowlaka. Nie wiem czy je wszystkie tak "zużyła" że nadawały się już tylko na śmietnik, czy wtedy nie pomyślała żeby mi zbierać.
Oczywiście nie wszystkie sie przydadzą. Te które mam, są już posortowane i te które mi się nie podobają albo uważam ich stan za nieciekawy po porstu poszły do worków PCK
Ja też mam sporo ciuszków dla dziewczynki po córce szwagierki. Teraz mała ma 6 lat więc co roku dostaję kolejną paczkę z ciuchami już za małymi dla niej.
Tylko że nie ma tam w zasadzie nic dla niemowlaka. Nie wiem czy je wszystkie tak "zużyła" że nadawały się już tylko na śmietnik, czy wtedy nie pomyślała żeby mi zbierać.
Oczywiście nie wszystkie sie przydadzą. Te które mam, są już posortowane i te które mi się nie podobają albo uważam ich stan za nieciekawy po porstu poszły do worków PCK
witam świateczenie,
Kamilko miłoscie miłosci i jeszcze raz miłosci no i super zabawy :)
Musze sprobowac z tym podnoszeniem lewej nogi przy kichaniu ;)
W sobote jdziemy na wesele, pierwszy raz zostawiam synka z dziadkami, dobrze ich zna bo codziennie jest u nich po 4-5h a weekendy caly dzien ale nigdy nie zostawał na noc i sie tym starsznie stresuje...
Kamilko miłoscie miłosci i jeszcze raz miłosci no i super zabawy :)
Musze sprobowac z tym podnoszeniem lewej nogi przy kichaniu ;)
W sobote jdziemy na wesele, pierwszy raz zostawiam synka z dziadkami, dobrze ich zna bo codziennie jest u nich po 4-5h a weekendy caly dzien ale nigdy nie zostawał na noc i sie tym starsznie stresuje...
Hej dziewczyny.
My dzisiaj mieliśmy wypaśny obiadek za free-wygrana w konkursie:)
A teraz zajadam się babeczkami i górą truskawek:))))
3oko-moja starsza córka pierwszy raz została na noc u babci jak miała 3lata,wcześniej ciągle się bałam.Jak urodziłam drugą,to w tego sylwestra zostały na noc z babcią dwie,a młodszą jeszcze karmiłam,ale dzięki Bogu butla jej wystarczyła.Będzie ok.Ja idę za tydz.na wesele.Jaką masz sukienkę ciążową?
Kamilka-wszystkiego najlepszego,dużo miłosci i wzajemnego zrozumienia:)
My dzisiaj mieliśmy wypaśny obiadek za free-wygrana w konkursie:)
A teraz zajadam się babeczkami i górą truskawek:))))
3oko-moja starsza córka pierwszy raz została na noc u babci jak miała 3lata,wcześniej ciągle się bałam.Jak urodziłam drugą,to w tego sylwestra zostały na noc z babcią dwie,a młodszą jeszcze karmiłam,ale dzięki Bogu butla jej wystarczyła.Będzie ok.Ja idę za tydz.na wesele.Jaką masz sukienkę ciążową?
Kamilka-wszystkiego najlepszego,dużo miłosci i wzajemnego zrozumienia:)

kołyski też mi się podobają,ale dla mnie niestety zbędny wydatek.Co do łózeczka,oglądałam ostatnio te w ikea,nie są drogie,ale jest jeden minus mają dwa poziomy,więc nie są głębokie.Ja miałam wcześniej drewex z szufladą,która wogóle się nie przydała,dziecko do niej wchodziło,szuflada się rozpadła i od otwierania porysowała podłogę.A łóżeczko też całe się rozwaliło:(
Polecam z ikea nakładki na boki łóżeczka,chronią przez ząbkami naszych pociech:)
Polecam z ikea nakładki na boki łóżeczka,chronią przez ząbkami naszych pociech:)

no właśnie utworzyłam wątek,żeby się wyżalic.Wygralam kawę w znanej firmie.Dzisiaj przywiózł paczkę kurier i powiedział,że nie ma dokumentów i mi jej nie da.Normalnie czuje,że mnie oszukał.Napisałam już do tej firmy od kawy,ale pewnie poczekam bo jest weekend.Kurcze,pierwszy raz mam taka sytuację,nawet nie znam tej firmy kurierskiej.

Heja. my mamy USG za tydzien i też liczę na to, że dowiemy się czy 2 córka czy może syn.
My też przymierzamy się do zakupu kołyski, bo córa śpi w łóżeczku turystycznym i na 2 łożeczko troszkę mało miejsca. a jeśli chodzi o wspólne spanie to spaliśmy z córką w pokoju 13 miesięcy, ale od kiedy śpi sama to w końcu przesypia całe noce. ale wcześniej jakoś bałam się samą ją zostawić
My też przymierzamy się do zakupu kołyski, bo córa śpi w łóżeczku turystycznym i na 2 łożeczko troszkę mało miejsca. a jeśli chodzi o wspólne spanie to spaliśmy z córką w pokoju 13 miesięcy, ale od kiedy śpi sama to w końcu przesypia całe noce. ale wcześniej jakoś bałam się samą ją zostawić
Jak ja czytam ile Wy robicie to ja jestem po prostu leń:D nie robię w sumie nic, siedzę w domu, masakra, ale co tu robić samej w zalanej deszczem Irlandii jak mąż w pracy, a rodzina i znajomi daleko:((( Za to jutro już postanowione jedziemy pochodzić po sklepach i luknąć wózki, przewijaki itp. rzeczy dla malucha:) bo jakoś musimy sypialnie urządzić:)
a ja dzis zarobina po pachy bylam, dopiero teraz usiadlam. sprzatanie chaty, 2 prania, prasowanie, bo juz ciut i troche mi sie nazbieralo, o gotowaniu nie wspomne, bo to standard, dzis ogorkowa. a jutro zrobie kopytka z sosem, a maz najwyzej sobie rozmrozi jakiegos kotleta gotowca, bo u niego miecho musi byc. moje chlopaki dzis byly okropne, nie wiem czy to ta pogoda tak na nie zadzialala. dobrze ze zaraz juz jutro. rano pojde na rynek, bo mi sie pomidory skonczyly, a przy okazji i cos jeszcze kupie. ja usg polowkowe mam dopiero 18 lipca, wiec ciut se poczekam. a ruchy slabo jeszcze czuje, czasem, ale rzadko. ten moj maluch straszny leniuch i spioch w porownaniu z jego bracmi, ktorzy fikali jak nie wiem co. dobra koncze, bo oczy mi sie same zamykaja. stosunkowo udanej nocki wam zycze kochane, a potem slodkich snow. do jutra.

Ja miałam lekkiego doła, bo nie umiałam sobie rozlokować sprzętów w sypialni i wyobraźnia nie chciała mi się załączyć więc mój mąż stworzył mi projekt jak to wszystko będzie rozmieszczone - mieści nam się łóżeczko, przewijak, fotel może zostać - no humor na maksa poprawiony...zobaczymy za jakiś czas jak w realu będzie to wyglądać, jutro jedziemy luknąć wózki, przewijaki, łóżeczka:D
DObrej nocki Kochane:)
DObrej nocki Kochane:)
mrenda to sie uśmiałam z tego postu.Mój mąż też :mięcho musi mieć. Nawet ogórkowa musiałaby być ugotowana na kościach, żeby troszkę mięska było.Zawsze się smieje, że jego ulubionym warzywem jest kotlet schabowy. Ze względów zdrowotnych nie staram sie go robic często ale jak już jest to mój mężuś przeszczęśliwy.
Kochane ja dziś padnięta jestem, postanowienie było pojeździć po sklepach i oglądnąć wózki, łóżeczka itd., no i po 15 min jazdy autem musieliśmy się zatrzymać, bo jeszcze chwila i bym zemdlała, ludzie się zatrzymywali i pytali czy karetki nie wzywać, ale jakoś zrobiło mi się po jakimś czasie lepiej - po tej akcji mój mąż to już nigdzie mnie samej nie puści:/ więc to było niefajne, ale .... wybraliśmy wózek 3w1, jumper X, kolory zieleń i czerń (więcej zielonego), łóżeczko, wanienkę ze stojakiem ala suszarka itp. - pewnie za 2 tygodnie będziemy zamawiać, bo na niektóre rzeczy się czeka około miesiąca.
Jak również w Ikei kupiliśmy już komodę z przewijakiem i nie mogłam się powstrzymać - również regał z szufladami...trochę mi serce przyśpieszyło jak postanowiliśmy to kupić dla małej, ale trzeba wierzyć, że będzie dobrze, no nie dziewczyny...bo ja nie wiem czy później dam radę robić wyprawkę jak ja już prawie mdleję:(
Jak również w Ikei kupiliśmy już komodę z przewijakiem i nie mogłam się powstrzymać - również regał z szufladami...trochę mi serce przyśpieszyło jak postanowiliśmy to kupić dla małej, ale trzeba wierzyć, że będzie dobrze, no nie dziewczyny...bo ja nie wiem czy później dam radę robić wyprawkę jak ja już prawie mdleję:(
basieniak ty juz jedna noga w szostym miesiacu jestes...ale czas leci co? miesiac i trzeci trymestr zaczniesz szok normalnie...potem wiem ze czas zwolni, ale na razie cieszmy sie ze pedzi hehe. fajnie ze porobilas takie wielkie zakupy, na pewno mialas przy tym wielka frajde, ja na razie kupilam tylko pare body z krotkim i dlugim rekawkiem w uniwersalnych kolorach, byla promocja w realu 1 za 4 zl wiec sie nie oparlam, takie malusie rozmiar 0-3. i chce cie o cos zapytac a propos tego wozka, jak rzeczywiscie wyglada buda przy spacerowce, czy tak wisi material z tylu czy mozna go jakos podpiac pod spod oparcia?

Mrenda zabij mnie, ale na 100% pewna nie jestem:D ale te wózki co stały to wyglądały jeszcze lepiej niż na fotkach i wszystko mi się podobało, ale będę w tym sklepie za tydzień albo 2 składać zamówienie i specjalnie skupię się na tym i jak chcesz czekać tyle na info to dam Ci znać:)
My mamy już przygotowaną sypialnię do malowania, regał i komoda z przewijakiem złożona, ale ja jestem tak zmęczona, że nie wiem jak się nazywam...na bank nie dałabym rady robić później wyprawki SZOK w jakiej ja kondycji jestem:/ No czas leci, jeszcze chwila i 6 miesiąc...mam nadzieję, że teraz na Usg będzie wszystko dobrze, bo dawno małej nie widzieliśmy już, ale za to czuję ją na maksa, czasami to nawet już boli...mój mówi, że małą wredna po mamusi jest:D
My mamy już przygotowaną sypialnię do malowania, regał i komoda z przewijakiem złożona, ale ja jestem tak zmęczona, że nie wiem jak się nazywam...na bank nie dałabym rady robić później wyprawki SZOK w jakiej ja kondycji jestem:/ No czas leci, jeszcze chwila i 6 miesiąc...mam nadzieję, że teraz na Usg będzie wszystko dobrze, bo dawno małej nie widzieliśmy już, ale za to czuję ją na maksa, czasami to nawet już boli...mój mówi, że małą wredna po mamusi jest:D
Cześć kochane dziewczyny, listopadowe i grudniowe Mamusie!!!
Jestem Estopka, 30 latek, nowa w Gdańsku i na forum. Zapytacie pewnie, co mnie przywiodło do Gda: oczywiście miłość :) I wszystko było cudownie dopóki nie wylądowałam na L4: dopiero wtedy zobaczyłam jak bardzo jestem samotna, jak mało ludzi znam tutaj. Dlatego też postanowiłam dołączyć do waszego grona: termin mam na 22. listopada. Podejrzewam, że będzie dziewczynka, sądząc po tym jak wyglądam... hi hi hi. Przesądy na temat "urody" w ciąży pewnie znacie :d
Mam nadzieję, że znajdę tu bratnią duszę, kogoś z kim będę mogła pogadać, wybrać się od czasu do czasu do sklepu, czy na wybieranie ubranek :) Spotykacie się czasem w realu???? Czy jest tu ktoś z okolic Ujeściska, Oruni Górnej, Chełma???
Pozdrawiam ciepło wszystkie mamuśki
Estopka
Jestem Estopka, 30 latek, nowa w Gdańsku i na forum. Zapytacie pewnie, co mnie przywiodło do Gda: oczywiście miłość :) I wszystko było cudownie dopóki nie wylądowałam na L4: dopiero wtedy zobaczyłam jak bardzo jestem samotna, jak mało ludzi znam tutaj. Dlatego też postanowiłam dołączyć do waszego grona: termin mam na 22. listopada. Podejrzewam, że będzie dziewczynka, sądząc po tym jak wyglądam... hi hi hi. Przesądy na temat "urody" w ciąży pewnie znacie :d
Mam nadzieję, że znajdę tu bratnią duszę, kogoś z kim będę mogła pogadać, wybrać się od czasu do czasu do sklepu, czy na wybieranie ubranek :) Spotykacie się czasem w realu???? Czy jest tu ktoś z okolic Ujeściska, Oruni Górnej, Chełma???
Pozdrawiam ciepło wszystkie mamuśki
Estopka
Witamy kolejną mamusię ;)
LISTOPAD:
2.Fiffi - - 2/3.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
9.Wojtkowa29 - 18/21.11
10.paola89 - 21.11
11.Lewcia - 21.11
12.Estopka - 22.11
13.mrenda - 25.11
14.Modzelka - 28.11
15.jodan - 29.11
GRUDZIEŃ:
16.AGA111- 1.12
17.kati:) - 2.12
18.gosia24 - 6.12
19.aniol184 - 11.12
20.agusia85 - 12.12
21.zanetucha83 - 24.12
22.Olcia529 - 26.12
LISTOPAD:
2.Fiffi - - 2/3.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
9.Wojtkowa29 - 18/21.11
10.paola89 - 21.11
11.Lewcia - 21.11
12.Estopka - 22.11
13.mrenda - 25.11
14.Modzelka - 28.11
15.jodan - 29.11
GRUDZIEŃ:
16.AGA111- 1.12
18.gosia24 - 6.12
19.aniol184 - 11.12
20.agusia85 - 12.12
21.zanetucha83 - 24.12
22.Olcia529 - 26.12
cześć Olcia! no to fantastycznie, że jest ktoś kto mieszka w pobliżu :) może kiedyś się spotkamy na kawkę albo spacerek? MRENDA, ale ci zazdroszczę, że masz tak blisko morze :) kiedyś też tam przez chwilę mieszkałam przez chwilę. Daj znać jak będziesz na Chełmie!
Dziękuję również wszystkim za ciepłe powitanie. Ostatnio mnie nurtuje pytanie, gdzie będę rodzić.... Macie jakąś sprawdzoną porodówkę? Zaspa, Kliniczna, czy może jeszcze inny szpital??? czekam na wieści.
pozdrawiam was ciepło i sprawdzam suwaczka
Dziękuję również wszystkim za ciepłe powitanie. Ostatnio mnie nurtuje pytanie, gdzie będę rodzić.... Macie jakąś sprawdzoną porodówkę? Zaspa, Kliniczna, czy może jeszcze inny szpital??? czekam na wieści.
pozdrawiam was ciepło i sprawdzam suwaczka

a ja wlasnie wrocilam z rowerku, dzis ok 30 km zrobilam, do mola w orlowie i z powrotem, sama jestem dumna z siebie ze daje rade, ale korzystam poki moge, bo jak brzuchol urosnie to dlugo nie wsiade na rower...
ja dostalam zwykle lozeczko szczebelkowe, a pod zawsze moge wlozyc jakies pudlo podlozkowe. dokupie tylko jakas ladna posciel bo pare jeszcze mi sie ostalo cudem po moich chlopakach no i karuzelke, te tania z ikei, bo pozytywke ze swiatelkami na sufit tez jeszcze mam o dziwo. a wozek pewnie w sierpniu albo nawet pozniej, w kazdym razie jak juz na 100% bede znala plec, to bede miala allegro na oku.
dobra kochane, uciekam do wyrka bo maz czeka;) chyba starczy mi jeszcze sil hehe...;) do jutra.

ja dostalam zwykle lozeczko szczebelkowe, a pod zawsze moge wlozyc jakies pudlo podlozkowe. dokupie tylko jakas ladna posciel bo pare jeszcze mi sie ostalo cudem po moich chlopakach no i karuzelke, te tania z ikei, bo pozytywke ze swiatelkami na sufit tez jeszcze mam o dziwo. a wozek pewnie w sierpniu albo nawet pozniej, w kazdym razie jak juz na 100% bede znala plec, to bede miala allegro na oku.
dobra kochane, uciekam do wyrka bo maz czeka;) chyba starczy mi jeszcze sil hehe...;) do jutra.

Dzień Dobry dziewczyny!!!!! Przesyłam 1 ślubną fotke :D
http://ciszek.wordpress.com/2011/06/26/kamila-i-patryk/
http://ciszek.wordpress.com/2011/06/26/kamila-i-patryk/
Witajcie.
Myślę,że już jutro kupię coś dla maluszka.Łóżeczko kupie chyba z ikea,zresztą moje dzieci spały tylko w dzień w łóżeczku,w nocy ze mną dopóki nie skończylam z nocnym karmieniem.
Wiecie co ja to chyba żelaza mam dużo bo ciągle jadłabym wędlinę i kiełbasę oraz mięso,no i nadal króluje u mnie sałata.
Miłego dnia :)
Myślę,że już jutro kupię coś dla maluszka.Łóżeczko kupie chyba z ikea,zresztą moje dzieci spały tylko w dzień w łóżeczku,w nocy ze mną dopóki nie skończylam z nocnym karmieniem.
Wiecie co ja to chyba żelaza mam dużo bo ciągle jadłabym wędlinę i kiełbasę oraz mięso,no i nadal króluje u mnie sałata.
Miłego dnia :)

Kamilka - gratulacje, ślicznie wyglądaliście
Estopka - witaj w naszym gronie, termin masz 7 dni przede mna:). My też z mężem nie jesteśmy stąd, a do rodziny kawał drogi, ale jakos dajemy radę. Chętnie byśmy się wybrały na spacer, ale my z Gdyni Pogórze, więc trochę daleko
jeśli chodzi o porodówkę - rodziłam niestety;) na redłowie i teraz też będę tam rodzić, gdyż stamtąd jest mój lekarz prowadzący
a lekarz przełożył nam wizytę i jedziemy jednak dzis - ciekawe czy poznamy płeć. Bo ja też już pojedyncze ubranka kupiłam, ale na razie takie raczej unisex
Estopka - witaj w naszym gronie, termin masz 7 dni przede mna:). My też z mężem nie jesteśmy stąd, a do rodziny kawał drogi, ale jakos dajemy radę. Chętnie byśmy się wybrały na spacer, ale my z Gdyni Pogórze, więc trochę daleko
jeśli chodzi o porodówkę - rodziłam niestety;) na redłowie i teraz też będę tam rodzić, gdyż stamtąd jest mój lekarz prowadzący
a lekarz przełożył nam wizytę i jedziemy jednak dzis - ciekawe czy poznamy płeć. Bo ja też już pojedyncze ubranka kupiłam, ale na razie takie raczej unisex
Fifi i Jodan ja też jestem z Gdyni.Można sie bedzie kiedyś spotkać na spacerek wzdłuż brzegu morza. No i mam nadzieję, że są tu jeszcze jakieś gdynianki.
Ja mam zamiar rodzić w Redłowie.
Narazie nic jeszcze nie kupuję bo nie wiem kto tam mieszka w tym moim brzuszku:)
Zakupy chyba zacznę dopiero robhić po 30 tyg.
Ja mam zamiar rodzić w Redłowie.
Narazie nic jeszcze nie kupuję bo nie wiem kto tam mieszka w tym moim brzuszku:)
Zakupy chyba zacznę dopiero robhić po 30 tyg.
witam po przerwie, z wesela wrócilismy o 7 rano, jednak wole alkoholowe weselicha ;)
Kamilka śliczna fotka! jakos wyobrazalam sobie Ciebie ze masz ciemne włoski:)
Estopka witamy na forum i w 3miescie! ja mieszkam w sopocie wiec na chełm mam kawał drogi...
Kurna Wy juz wyprawki i meble kupujecie! dla mnie to by bylo za szybko, z Piotrusiem pamietam ze od 20tyg kupowalam ale takie pojedyncze bodziaki przy okazji innych zakupow.
No moze jak pojutrze dowiem sie kto u mnie mieszka to tez zacznie sie szał :D
Kamilka śliczna fotka! jakos wyobrazalam sobie Ciebie ze masz ciemne włoski:)
Estopka witamy na forum i w 3miescie! ja mieszkam w sopocie wiec na chełm mam kawał drogi...
Kurna Wy juz wyprawki i meble kupujecie! dla mnie to by bylo za szybko, z Piotrusiem pamietam ze od 20tyg kupowalam ale takie pojedyncze bodziaki przy okazji innych zakupow.
No moze jak pojutrze dowiem sie kto u mnie mieszka to tez zacznie sie szał :D
Kamilka śliczna fotka:))))
Ja później nie dam rady przygotować naszej sypialni, w weekend mamy malowanie, a koniec sierpnia moja mama przylatuje z ciuszkami i trzeba będzie zobaczyć co dokupić i będzie wszystko gotowe. Coś czuję, że początek ciąży był niefajny u mnie i końcówka też do najlepszych nie będzie należeć:(
Poza tym za oknem bujają się dzieciaki na skrzypiącej huśtawce i mam ochotę zejść i normalnie mocniej je ścisnąć, bo dźwięk wwierca mi się w mózg aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ja później nie dam rady przygotować naszej sypialni, w weekend mamy malowanie, a koniec sierpnia moja mama przylatuje z ciuszkami i trzeba będzie zobaczyć co dokupić i będzie wszystko gotowe. Coś czuję, że początek ciąży był niefajny u mnie i końcówka też do najlepszych nie będzie należeć:(
Poza tym za oknem bujają się dzieciaki na skrzypiącej huśtawce i mam ochotę zejść i normalnie mocniej je ścisnąć, bo dźwięk wwierca mi się w mózg aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Kamilka piekne zdjecie:)
Ja juz w moja suknie slubna na pewno bym nie weszla. Dzisiaj zamowilam sobie w pracy wiekszy mundurek o 2 rozmiary bo juz nie mieszcze sie. Ogolnie to jestem zdziwiona wielkoscia mojego brzucha bo jestem szczupla i myslalam ze nie bedzie nic widac. Az sie boje pomyslec co bedzie pozniej...
Ja juz w moja suknie slubna na pewno bym nie weszla. Dzisiaj zamowilam sobie w pracy wiekszy mundurek o 2 rozmiary bo juz nie mieszcze sie. Ogolnie to jestem zdziwiona wielkoscia mojego brzucha bo jestem szczupla i myslalam ze nie bedzie nic widac. Az sie boje pomyslec co bedzie pozniej...
o nieeeeeeee po ostatnim zakupowym weekendzie mam dość sklepów:D poza tym szafy pełne i kilka tunik jest, a na tyłek zawsze się coś znajdzie, bo mam te pasy ciążowe i ona fajne są więc na upartego to nawet moje ukochane jeansy mogę założyć:D a ten wieczorek to u nas na wiosce jest więc to też nie wypad do centrum...ja się cieszę jak dziecko, bo nigdzie tak naprawdę nie wychodzę;)
jak Ty się Kati czujesz? udało Wam się jakieś mieszkanko wyszukać?
jak Ty się Kati czujesz? udało Wam się jakieś mieszkanko wyszukać?
My po wizycie u lekarza z maluszkiem super mamcia się sypie :-( maleństwo się nie pokazało lekarz powiedział, że coś widzi ale jak będzie pewien dopiero na 100% to powie, w tym usg pięknie kręgosłup było widać szok każdą część cały czas mówiłam ale piękny kręgosłup haha a ja mam gorsze wyniki krwi rozrzedzenie ale mówił, że za 3 tyg powtórzymy i jak się utrzymają będziemy włączali żelazo itd. no i ucisk na nerw w kręgosłupie początek rwy kulszowej normalnie sypie się haha zalecił odpoczynek i najlepiej zwolnienie ale jeszcze troszkę powalczę w pracy i mam nadzieję, że do końca lipca dam rade. Czuję już ruchy są cudowne!
Dziewczyny na 200% czekam na Bartka :))))))))
Byłam godzinę u lekarza,samo usg 30min.śmiałam się z lekarza bo po badaniu na fotelu,chciał zrobic mi usg przez dół(zakręcił się hi hi).Z maluszkiem wszystko ok.Zelazo mi spadło,ale dostałam od gina dwa opakowania,więc styknie.
Kupiłam Bartkowi pierwsze marynarskie spodenki ;)))
Trzymajcie się
Byłam godzinę u lekarza,samo usg 30min.śmiałam się z lekarza bo po badaniu na fotelu,chciał zrobic mi usg przez dół(zakręcił się hi hi).Z maluszkiem wszystko ok.Zelazo mi spadło,ale dostałam od gina dwa opakowania,więc styknie.
Kupiłam Bartkowi pierwsze marynarskie spodenki ;)))
Trzymajcie się

Witam Was;)
my jesteśmy po dokładnym usg w irlandzkim szpitalu, wciąż jest dziewczynka, wg usg wszystko w normie, położna mierzyła chyba wszystko, niestety nie zmierzyła ile nasza dzidzia teraz ma, ale wiemy, że waży 510 g...cudnie było patrzeć jak sobie dotyka twarzyczkę, śliczne małe stópki, a jak nie chciała pokazać buźki to musiałam wypić kubek zimnej wody, a za chwilę mała zaczęła łykać łapczywie wody płodowe CUDNY widok, śmieliśmy się, że pomyślała, iż śniadanie dostanie:D wszystkie narządy w normie więc bardzo się cieszymy, wód płodowych mam dużo ponoć, przed usg miałam bezsenną noc, martwiłam się i spałam tylko 3 godziny więc dziś jestem płaczliwa i w ogóle bez życia:(
Nam ginka mówiła, że zrobimy to 4D około 28tc, ale jak będę na najbliższej wizycie to jeszcze się zapytam...no i zwała, bo nie mogli nam nagrać na płytkę tego usg, ponoć nie robią tego w szpitalu
my jesteśmy po dokładnym usg w irlandzkim szpitalu, wciąż jest dziewczynka, wg usg wszystko w normie, położna mierzyła chyba wszystko, niestety nie zmierzyła ile nasza dzidzia teraz ma, ale wiemy, że waży 510 g...cudnie było patrzeć jak sobie dotyka twarzyczkę, śliczne małe stópki, a jak nie chciała pokazać buźki to musiałam wypić kubek zimnej wody, a za chwilę mała zaczęła łykać łapczywie wody płodowe CUDNY widok, śmieliśmy się, że pomyślała, iż śniadanie dostanie:D wszystkie narządy w normie więc bardzo się cieszymy, wód płodowych mam dużo ponoć, przed usg miałam bezsenną noc, martwiłam się i spałam tylko 3 godziny więc dziś jestem płaczliwa i w ogóle bez życia:(
Nam ginka mówiła, że zrobimy to 4D około 28tc, ale jak będę na najbliższej wizycie to jeszcze się zapytam...no i zwała, bo nie mogli nam nagrać na płytkę tego usg, ponoć nie robią tego w szpitalu
LISTOPAD:
2.Fiffi - - 2/3.11 - SYNEK Bartek
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
9.Wojtkowa29 - 18/21.11
10.paola89 - 21.11
11.Lewcia - 21.11
12.Estopka - 22.11
13.mrenda - 25.11
14.Modzelka - 28.11
15.jodan - 29.11
GRUDZIEŃ:
16.AGA111- 1.12
18.gosia24 - 6.12
19.aniol184 - 11.12
20.agusia85 - 12.12
21.zanetucha83 - 24.12
22.Olcia529 - 26.12
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
9.Wojtkowa29 - 18/21.11
10.paola89 - 21.11
11.Lewcia - 21.11
12.Estopka - 22.11
13.mrenda - 25.11
14.Modzelka - 28.11
15.jodan - 29.11
GRUDZIEŃ:
16.AGA111- 1.12
18.gosia24 - 6.12
19.aniol184 - 11.12
20.agusia85 - 12.12
21.zanetucha83 - 24.12
22.Olcia529 - 26.12
no my niestety nie wiemy jaki termin teraz wyszedł wg usg, bo nam małej nie zmierzyli, ale jak była do przodu cały czas to pewnie wciąż jest...muszę mieć usg u polskiej ginki, bo ona nam wszystko mówi...a przez ten kubek zimnej wody w szpitalu już mnie gardło boli:(((( no i mi nie zrobią tu badania z glukozą, bo nie ma podstaw
fiffi, gratuluje! ale fajnie ze udalo wam sie z mezem trafic, ciekawe co u mnie bedzie, dowiem sie pewnie 18 w invikcie. wczoraj robilam badania i tez mi spadla hemoglobina ciut ponizej normy. tesciowa kaze mi pic herbate z pokrzywy, ponoc bardzo pomaga i jest krwiotworcza. a jak bede u ginki to pewnie tez mi da zelazo.

Dzięki dziewczyny:)
Mrenda,3oko-napewno przyda mi się Wasza fachowa pomoc teoretyczna w pielęgnacji chłopca.
Jodan-ja też z pogórza,może się już widziałyśmy?Teraz już słychac tego hainekena:(.Fajnie miec dwie córki-gratulacje.
Mrenda,3oko-napewno przyda mi się Wasza fachowa pomoc teoretyczna w pielęgnacji chłopca.
Jodan-ja też z pogórza,może się już widziałyśmy?Teraz już słychac tego hainekena:(.Fajnie miec dwie córki-gratulacje.

Tym które już znają płec gratuluje.Jestem dziś zakręcona :)
Basieniak-nasz maluch dzisiaj siedział biedny taki skulony,lekarz nie mógł go dokładnie zmierzyc,waga też wyszła dziwna.Najważniejsze,że jest zdrowy i wszystko ok.Termin zawsze wychodzi koniec pażdziernika.Bylam przed chwilą w auchan,są nie drogie body i ciuszki.Teraz coś pokupuje,bo dla synka nic nie mam,a wątpię,żeby lubił róż:)))
Dobrej nocki
Basieniak-nasz maluch dzisiaj siedział biedny taki skulony,lekarz nie mógł go dokładnie zmierzyc,waga też wyszła dziwna.Najważniejsze,że jest zdrowy i wszystko ok.Termin zawsze wychodzi koniec pażdziernika.Bylam przed chwilą w auchan,są nie drogie body i ciuszki.Teraz coś pokupuje,bo dla synka nic nie mam,a wątpię,żeby lubił róż:)))
Dobrej nocki

Fiffi-Oj słychać, słychać. Ja miałam iść na Coldplay i w międzyczasie wyszło, że jestem w ciąży i odpuszczam sobie. a nas od lotniska dzieli tylko pole i las, więc będziemy chyba na tarasie słuchać;). A jakieś wspólne spacerki koniecznie z Gdyniankami - my codziennie wychodzimy przynajmniej 2 razy, a kilka razy w tygodniu na bulwar.
LISTOPAD:
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
9.Wojtkowa29 - 18/21.11
10.paola89 - 21.11
11.Lewcia - 21.11
12.Estopka - 22.11
13.mrenda - 25.11
14.Modzelka - 28.11
15.jodan - 29.11 - CÓRECZKA
GRUDZIEŃ:
16.AGA111- 1.12
18.gosia24 - 6.12
19.aniol184 - 11.12
20.agusia85 - 12.12
21.zanetucha83 - 24.12
22.Olcia529 - 26.12
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
9.Wojtkowa29 - 18/21.11
10.paola89 - 21.11
11.Lewcia - 21.11
12.Estopka - 22.11
13.mrenda - 25.11
14.Modzelka - 28.11
15.jodan - 29.11 - CÓRECZKA
GRUDZIEŃ:
16.AGA111- 1.12
18.gosia24 - 6.12
19.aniol184 - 11.12
20.agusia85 - 12.12
21.zanetucha83 - 24.12
22.Olcia529 - 26.12
Zapraszam do kolejnego wątku
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-10-t250050,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-10-t250050,1,160.html