Widok
Hej dziewczyny :)
Gratuluję nowym mamusią i trzymam kciuki za nierozpakowane.
My dzisiaj z małym wybieramy się do neurologa. W sumie byliśmy zapisani dopiero na luty ale zwolnił się termin więc super. Proszę trzymajcie kciuki żeby wszystko oki było bo strasznie się denerwuje.
Sbj super, że bilurbina spada. Ta plamka to pewnie pęknięte naczynko myślę, że nie powinnaś się martwić.
Agusia trzymam kciuki, żebyście jak najszybciej wróciły ze szpitala z małą.
Mar-chew i MRtusia mam pytanko odnośnie tego katarku - trochę głupie czy u waszych maluchów to taki widoczny katarek? zauważyłyście, że coś cieknie im z noska?
A czy wasze maluchy mają normalny oddech? moj czasami tak dziwnie charczy ? położna mówiła, że to pozostałości po wodach podowych ale w sumie tak długo.
Gratuluję nowym mamusią i trzymam kciuki za nierozpakowane.
My dzisiaj z małym wybieramy się do neurologa. W sumie byliśmy zapisani dopiero na luty ale zwolnił się termin więc super. Proszę trzymajcie kciuki żeby wszystko oki było bo strasznie się denerwuje.
Sbj super, że bilurbina spada. Ta plamka to pewnie pęknięte naczynko myślę, że nie powinnaś się martwić.
Agusia trzymam kciuki, żebyście jak najszybciej wróciły ze szpitala z małą.
Mar-chew i MRtusia mam pytanko odnośnie tego katarku - trochę głupie czy u waszych maluchów to taki widoczny katarek? zauważyłyście, że coś cieknie im z noska?
A czy wasze maluchy mają normalny oddech? moj czasami tak dziwnie charczy ? położna mówiła, że to pozostałości po wodach podowych ale w sumie tak długo.
No ja bym chciała szybciej urodzić bo wiem, że dziecko już jest duże - 3200 g a wczoraj pani doktor powiedziała, że jest to waga bez tłuszczyku. Boję się że będę miała problem z urodzeniem tak dużego dziecka, zwłaszcza że sama do wielkoludów nie należę (ledwo 1,60 wzrostu). Wiem że nie ma reguł i czasami babki rodzą duże dzieci bez problemu, a te mniejsze z trudem, ale i tak wiedza o takich rozmiarach mojej córci robi swoje... tym bardziej, że ja jestem z tych wrażliwców, których nawet zwykłe badanie ginekologiczne boli.
Lekarka kazała mi robić masaż pochwy oliwką, robicie lub robiłyście coś takiego? Moja przyjaciółka to stosowała i obyło się bez nacięcia czy pęknięcia, tylko że ona mi tu opowiada, że jej cała dłoń "wchodziła", a mi ledwo dwa palce... jakoś nie wyobrażam sobie wobec tego tego ponad 4kg klopsika. Może panikuję na zapas ale od siedzenia w domu już mi ''czacha paruje".
Ola - ja chodziłam do szkoły rodzenia w Kolejowym, byłam zazwyczaj w czarnym płaszczu.
Lekarka kazała mi robić masaż pochwy oliwką, robicie lub robiłyście coś takiego? Moja przyjaciółka to stosowała i obyło się bez nacięcia czy pęknięcia, tylko że ona mi tu opowiada, że jej cała dłoń "wchodziła", a mi ledwo dwa palce... jakoś nie wyobrażam sobie wobec tego tego ponad 4kg klopsika. Może panikuję na zapas ale od siedzenia w domu już mi ''czacha paruje".
Ola - ja chodziłam do szkoły rodzenia w Kolejowym, byłam zazwyczaj w czarnym płaszczu.
BlueBell jak wrócę opiszę Ci jak się rodziło takiego klopsika. Moja córcia dwa tygodnie temu miała 4020g więc teraz... Dlatego właśnie i ja tak chciałam jak najszybciej bo bałam się tej wagi. Zobaczymy jak to będzie. Masażu krocza nie robiłam jakoś nie mogłam się zmusić ciekawa jestem czy tego pożałuję. Już mnie stres łapie...