Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 12

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-11-t252662,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-10-t250050,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-9-t246683,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-8-t244852,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-7-t242138,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-6-t240212,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-5-t238350,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11 - SYNEK Bartek
3.kamilka85 - 4.11 - CÓRECZKA Zuzia
4.biedronka24 - 5.11 - SYNEK
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
7.kasiaka - 11.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
8.ramona178 - 12.11 - CÓRECZKA
9.MamaMikołaja - 13.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka
10.Wojtkowa29 - 18/21.11 - SYNEK
11.paola89 - 21.11 - CÓRECZKA Lena
12.Lewcia - 21.11
13.Estopka - 22.11
14.aglow - 22.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Antek
15.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa
16.Modzelka - 28.11
17.jodan - 29.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA

GRUDZIEŃ:

18.AGA111 - 1.12 - Szpital Wojewódzki Elbląg
19.kati:) - 2.12 - National Maternity Hospital
20.gosia24 - 6.12 - Szpital Wejherowo
21.aniol184 - 11.12 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA
22.agusia85 - 12.12
23.Lysmonka - 13.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK
24.ania13 - 18.12 - Szpital Zaspa - SYNEK
25.zanetucha83 - 24.12 - Szpital Lębork
26.Olcia529 - 26.12 - SYNEK
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam.Sorki,że Wam się "wbijam" w wątek,ale nie demonizujcie Wojewódzkiego,rodziłam tam 4 razy,ostatnio w styczniu i naprawdę opieka jest pierwsza klasa,co prawda ja akurat nie miałam problemu z porodem naturalnym,ale trafiłam tam już po odejściu wód za to bez akcji i bez rozwarcia.Za to moja kumpelka rodziłą w marcu na Klinicznej i żeby nie to,że nasz lekarz prowadzący był z Klinicznej to nie wiadomo kiedy by urodziła.Póki nasz lekarz nie miał dyżuru,nic jej praktycznie nie robili,ale trzymali na patologii i codziennie oxy.Dopiero jak wypadł samodzielny dyżur naszego lekarza to "pomógł" kumpeli urodzić-mimo wszystko źle wspomina ten szpital.Pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam za "wbicie" się w Wasz wątek.
asiuniab nie przepraszaj, zapewne każde opinia się dziewczynom przyda, no i gratulacje - 4 razy :)))))))
Mrenda, no to nieźle - gratuluję 3 synka. pewnie chłopaki szczęśliwe:)
Witajcie w nowym słonecznym dniu!

Pewien mam niepokój, bo często budzę się na brzuchu!
Kładę się spać na boku, ale przyzwyczajenie silniejsze, bo zawsze spałam na brzuchu.
Martwię się, czy małemu nic się nie stało? Wiecie coś na ten temat?
jodan, pewnie sie ciesza, ale ja powiem szczerze ze dzisiaj mam takiego dola i caly czas rycze, bo dotarlo wlasnie do mnie, ze moja ostatnia szansa przepadla na coreczke. nie dosc ze ciaza nie byla chciana to jeszcze los znow mi zrobil na zlosc. moze to strasznie brzmi, ale tak wlasnie sie teraz czuje. a czwartego nie bedzie i koniec.
sorki dziewczyny, ale musze sie oswoic z ta sytuacja.

image

image

image
Witam dziewczyny ja pierwszy dzień na zwolnieniu pierwszy raz od dłuższego czasu wyspałam się w tygodniu! dziwne uczucie, że już do końca mam wolne od zawsze byłam pracusiem haha ciekawe jak to będzie. Wczoraj byliśmy u lekarza i poznaliśmy płeć :-) nie wiedziałam, że to będzie tak piękna i wzruszająca chwila ja ryczałam jak bóbr oczywiście ze szczęścia cała ciąża to cudowny stan już teraz ;-) a ta chwila magiczna i będziemy mieli pierwszego synusia! więc dołączam się do listy jako mamusia synusia! jesteśmy z mężem mega szczęśliwi i wciąż nie możemy uwierzyć, że to malutkie będące niedawno fasolką mój mąż mówił, że przypominało mu konika morskiego haha teraz jest naszym synusiem cudownie tryskam radością! pozdrawiam i gratuluję mamusią poznania płci dzieciaczków!
Mrenda, rozumiem, że możesz czuć się zawiedziona. ale myśle, że czas pozwoli ci się z tym oswoić. Mój mąż ma 3 braci i nigdy nie narzekał na brak siostry, a z braćmi miał super kontakt. myślę, ze i ty kiedyś docenisz tą sytuację. Ja mam już 1 córkę, teraz 2 w drodze. i chyba za 3 też bym się nie obraziła;). ale nie jestem w twojej sytuacji, więc ciężko coś radzić. Póki co musisz dbać o siebie i o synka, więc za dużo się nie dołuj. Zostaw chłopaków jak masz komu i wyskocz na zakupy, albo na lody z przyjaciółkami. na pewno humor ci się poprawi. albo jakaś wizyta w spa:)
Gratulacje wszystkim mamusiom, które się dowiedziały co noszą w brzuszkach :)
Ja niestety od wczoraj leżę w szpitalu. Trafiłam do niego, bo zaczęłam krwawić... Nikt nie wie skąd, więc zatrzymali mnie na obserwacji. Nie wiem jak długo mnie tu będą trzymać i się trochę denerwuję... Na szczęście z małym jest wszystko w porządku, a to jest najważniejsze!!
Życzę wszystkim miłego i słonecznego dnia :)
lysmonka trzymaj się, to napewno nic poważnego i wszystko będzie dobrze.
moja mała jakaś leniwa jest (chyba po mamusi) nie chce dać znać o sobie.

Witajcie-gratuluje kolejnym mamom poznania kto mieszka w brzuszku:)
Ja dzisiaj korzystam ze słonka,w sensie prania.Zabralam się za małe ciuszki i już piorą się z pościelą dla Małego.
Mrenda-ja w drugiej ciąży nastawiłam się na chłopca,tak bardzo ,że jak na usg powiedział,że to kolejna dziewczynka,wyszłam z gabinetu załamana.Ale teraz to moja najsłodsza przytulanka,starsza jest tatusia.Dziewczynki chciały miec siostrę,ale pocieszyłam je,że braciszek będzie miał swój niebieski pokoik i swoje zabawki.
Myślę,że jakbym miała miec kolejną córkę,też byłoby fajnie.
Ciesz się,że synek jest zdrowy.
Mnie też jeszcze jest dziwnie się przyzwyczaic znowu do pieluszek,słoiczków itd.Najmniejszy problem to chyba nocne wstawanie bo moje córki to każdej nocy robią sobie wędrówki:)
Mrenda-głowa do góry,będzie ok.Zobaczysz,że to będzie Twoje najkochańsze dziecko:)
Jutro mam znowu lekarza.Chcę także odwiedzic parę lumpków i dokupic kilka ciuszków.
Czas leci jeszcze 3 mies. i 2-3 tyg.i rodzę.Zaczyna mnie to przerażac,boje się,że nie zdąże,a trzeba jeszcze dzieci zostawic z babcią.
Miłego dnia :)))
LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11 - SYNEK Bartek
3.kamilka85 - 4.11 - CÓRECZKA Zuzia
4.biedronka24 - 5.11 - Royal Sussex Hospital - SYNEK
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
7.kasiaka - 11.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
8.ramona178 - 12.11 - CÓRECZKA
9.MamaMikołaja - 13.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka
10.Wojtkowa29 - 18/21.11 - SYNEK
11.paola89 - 21.11 - CÓRECZKA Lena
12.Lewcia - 21.11 - CÓRECZKA
13.Estopka - 22.11
14.aglow - 22.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Antek
15.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa - SYNEK Mikołaj
16.Modzelka - 28.11
17.jodan - 29.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA

GRUDZIEŃ:

18.AGA111 - 1.12 - Szpital Wojewódzki Elbląg
19.kati:) - 2.12 - National Maternity Hospital
20.gosia24 - 6.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK
21.aniol184 - 11.12 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA
22.agusia85 - 12.12
23.Lysmonka - 13.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK
24.ania13 - 18.12 - Szpital Zaspa - SYNEK
25.zanetucha83 - 24.12 - Szpital Lębork
26.Olcia529 - 26.12 - Szpital Kliniczna - SYNEK

Gosiu gratuluję synka :)))

Lysmonka na pewno będzie dobrze, trzymaj się i odzywaj do nas

Mrenda mam nadzieję, że w najbliższym czasie nastrój się Tobie poprawi, ściskam Cię:*
A ja dzisiaj mam coś zły nastrój.

Trochę nerwów w pracy było, jeszcze tydzień do kolejnej wizyty i USG i się jakoś martwię, czy wszystko jest w porządku z maleńkim.
Chyba te nerwy przez spanie na brzuchu no i dzisiaj nie czułam jeszcze ruchów :(
aglow nie denerwuj sie bo pewnie przez to maluch sie nie rusza..zjedz cos dobrego i usiadz wygodnie a malucha na pewno zacznie sie ruszac..ja codziennie jak tylko wstane to czekam az zacznie kopac..i czasem musze troche poczekac:)

jutro mam usg..mam nadzieje ze juz poznam plec, bo chyba ja jedyna jeszcze nie znam:/
Lysmonka-będzie dobrze,głowa do góry:)odpoczywaj
aglow-mój synek porusza się troszkę jak coś zjem w ciągu dnia,a tak to pewnie śpi,najbardziej aktywny jest w nocy tak po 12tej,czasami oglądam sex w wielkim miescie i on pewnie też chce poogladac hi hi
Aga, urodziłas w samochodzie??? Jezu myslalam ze takie rzeczy sa tylko w filmach!

Ja dzis bylam w invikcie na usg prenatalnym i 4d, uwazam ze 4d to strata kasy, lepiej zaplacic za dokladne usg na dobrym sprzecie i tyle.
Dzidzia miala nóżke na nóżke (jak to dziewczynka) i waży 700g, poza tym z serduszkiem i z resztą narządów wszystko ok.

Ja pisalam zle o wojewódzkim ale tak jak kazdy szpital - wszedzie sa ludzie i ludziska!
Fiffi a Twoje dziewczynki w jakim wieku sa?
Mrenda, nikt nie wie co czuje druga osoba, ale ja chyba jestem najbliżej... Z wielu względów może to być moje jedyne dziecko. Nie miałam za dużo wyobrażeń o przyszłości, ale widziałam w myślach kilka sytuacji, jak się wspólnie bawimy czy tłumaczę coś SYNKOWI. A tu dziewczynka. Poczułam sie jakby mi ktos przyłożył. Nie chciałam o tym nikomu mówić, bo ludzie potem różne takie rzeczy wypominają w najmniej stosownych momentach. Ale napisałam na forum i ... powietrze ze mnie trochę zeszło. Już mi lżej, najgorsze były pierwsze dwa dni. Cieszę się, że mogłam to z siebie wyrzucić i dałam sobie prawo do złości. Ważne żeby zdrowe, ale jakies inne oczekiwania też mamy nie oszukujmy się.
Dobrze jest się wybronchać żeby potem swobodniej złapać oddech w płuca.

I widzisz, my kobiety zawsze się dogadamy, a mój mężczyzna przeczytał mi przez ramię moją propozycję "wymiany" i warknął "nie oodam mojej małej księżniczki!"
Widzisz, juz się zaczyna...
Ty będziesz wspaniałą królową domu, a ja, od listopada "tą drugą"... :)
Eh, życie
Lysmonka trzymam kciuki za zdrówko Twoje i dziecka i żeby się nikt do Twojego laptopa w szpitalu zanadto nie przywiązał... :)

Dziewczyny, dziękuję za info o lekarzach i połoznych. Dziś na pobraniu krwi zapytałam pielęgniarkę o ten temat. Powiedziała, że w szpitalu na Zaspie była jakać afera z połoznymi kt przychodziły poza dyzurem do "swoich" pacjentek i tego już nie ma. Doradziła żeby skorzystac ze szkoły rodzenia w danym szpitalu i wtedy człowiek wszystkiego się dowie. Byłam ciekawa bo moja jedna koleżanka, kt już rodziła kilka lat temu za kazdym (kolejnym) razem miała umówioną i opłaconą połozną - no cóż,wiadomo - i bardzo sobie to chwaliła, bo opieka w porównaniu do pierwszego porodu to było niebo a ziemia.

Dzięki radom z forum poszłam na badania glukozy z sokiem z jednej cytryny, kt mi wlano do glukozy i powiem szczerze, że to było nawet niezłe. Nie czułam żadnego paskudnego smaku - tylko smaczek cytryny, żadnych odruchów wymiotnych zatem. Nie mam porównania, ale polecam :)

Aga, nawet nie pytam o szczegóły, ale twarda z Ciebie laska i cieszę się, że się udało i jesteś na tym forum :)

Wojtkowa dziękuję za namiary odnośnie szkoły, jakoś tak miałam pewność, że jej cena to znowu kilkaset złoty, jakoś ostatnio wszystko się u mnie rozrasta - oprócz brzucha, to ceny jakoś okrągłe i brzuchate - wyjaśniam, że kończę poważny remont mieszkania. Nieruszony jest tylko pokój dla dziecka, ale różowemu mówimy NIE!
Czytam wasze posty z ciekawością, ostatnio znowu jakoś się osłabiłam, może zrobienie pokoju i skompletowanie wyprawki zanim brzuch mnie przytłoczy to nie taki zly pomysł? Zazdroszczę tym, które mają to z głowy....
3oko-moje córki mają Starsza we wrześniu skończy 5,5lat,a młodsza 2,5lat skończy także we wrześniu.Tak zle było na tym usg?Ja dzisiaj znalazłam za 200zł a płytka +20.Zastanawiam się czy isc,ma jeszcze czas tylko 2tyg.bo tam robią do 28tyg.
Aga-bardzo mi przykro,to straszne.Moja koleżanka urodziła w łazience,strasznie ją potraktowali jak pojechała do szpitala.Teraz ma synka i straszą córkę.Bardzo zle to przeszła.Współczuje Ci,teraz myśl tylko pozytywnie:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry