Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 11

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-10-t250050,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-9-t246683,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-8-t244852,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-7-t242138,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-6-t240212,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-5-t238350,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11 - SYNEK Bartek
3.kamilka85 - 4.11 - CÓRECZKA Zuzia
4.biedronka24 - 5.11 - SYNEK
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11 - CÓRECZKA
7.kasiaka - 11.11 - CÓRECZKA
8.ramona178 - 12.11 - CÓRECZKA
9.MamaMikołaja - 13.11 - CÓRECZKA Helenka
10.Wojtkowa29 - 18/21.11 - SYNEK
11.paola89 - 21.11 - CÓRECZKA Lena
12.Lewcia - 21.11
13.Estopka - 22.11
14.aglow - 22.11 - SYNEK Antek
15.mrenda - 25.11
16.Modzelka - 28.11
17.jodan - 29.11 - CÓRECZKA

GRUDZIEŃ:

18.AGA111- 1.12
19.kati:) - 2.12
20.gosia24 - 6.12
21.aniol184 - 11.12 - CÓRECZKA
22.agusia85 - 12.12
23.ania13 - 18.12 - SYNEK
24.zanetucha83 - 24.12
25.Olcia529 - 26.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny, czy któraś z was tez tak ma że już na tym etapie ciąży ma naprawdę spory brzuch i trochę kg na plusie? bo mi dużo szybciej przybywa kg niż w I ciąży i zaczynam powoli łapaś doła bo coraz większy brzuch mam przed sobą
ja nie mam pojęcia jak wypada mój brzuchol w statystykach wielkościowych, ale od początku ciąży (dziś się u ginki ważyłam) przytyłam 1,5 kg i jestem w 16tc

Myślałam że to za mało ale stwierdziła że jestem szczupła i dużo nie przytyje, że waga jest ok.

Gdy rano wstanę i jestem na czczo, mam śliczny brzuszek- normalny ;) ale wystarczy że zjem śniadanie to tak mnie wywala jakbym co najmniej konia zjadła haha ;))
ale z tym dołem Jodan to mam podobnie. Byliśmy z mężem w sobotę nad jeziorem się poopalać. Ja oczywiście w stroju dwu częściowym. No i tak leżąc na kocu obserwowałam inne kobietki, było tam parę kobiet które widać że niedawno urodziły, albo już mają jakieś dzieciaczki odchowane, a potem spoglądałam na siebie i byłam taka dumna hehe z mojego brzucha puki nie wstałam hahaha

Jak wstałam z zamiarem wejścia do wody i wtedy na nowo się przyjrzałam mojemu objedzonemu brzuchowi to normalnie złapałam doła :/

Już nie był taki sexi malutki :(

Zresztą ostatnio (wstyd sie przyznać) to sie nawet poryczałam przed lustrem hahaha
Mieliśmy jechać do teściów na obiad i miałąm na tą okazję przyszykowaną nową sukienkę, w którą się NIE ZMIEŚCIŁAM !! masakra. Wyjełam kolejną sukienkę i też się nie zmieściłam.

No i jak tu doła nie złapać ??
mnie meczy to ze jedyne w co sie mieszcze to leginsy:/ u mnie juz brzuch sporo widac, bo nawet ludzie na ulicy zauwazaja..
No wlasnie ja musze tez sie zwazyc. Zawsze zapominam o tym, a Wy mi przypomnialyscie :). Co do brzucha, to duzo osob mowi mi, ze mam dosc duzy. W pierwszej ciazy w tym czasie nie mialam takiego duzego.

I teraz nowina...20min temu urodzila moja siostra coreczke :).
To juz jej druga dziewczynka. I ta mala (starsza) jest dzisiaj z nami.
Oni nie moga miec chlopca, a my dziewczynki...co za pech :P.
no to trochę uff-ulżyło mi, że nie tylko ja mam taki problem;). wszyscy mi tłumaczą, że druga szybka ciąża to dużo szybciej brzuch, ale jakoś i tak za szybko to wszystko:)
ja jestem 4 kg na plusie, wiec chyba w normie, ale jeste szczupla i niby po mnie nie widac ze tyje..tylko ten brzuch:)

biedronka gratulacje dla siostry:)
Jodan ja tez łapię doła jak na wagę wchodzę :( Obecnie mam 4 kg na plusie i moim zdaniem spory brzuch. Wydaje mi się, że duzo nie jem, nie dogadzam sobie, nie jem za 2 a waga i tak rosnie. Nawet na buzi taka pyzata się zrobiłam :(
hehe Aga ja też na buzi się pyzata zrobiłam. Mąż to wczoraj zauważył. Zdenerwował mnie, nie wiedziałam czy to komplement czy wytyka mi że przytyłam ;) :D
ja nie moge wręcz patrzeć na swoje zdjęcia :( taki księżyc w pełni :////

nie wiem dlaczego ale nie lubię siebie w ciązy. Brzuszek uwielbiam, ale reszta ciała wydaje mi się taka wielka :( Innymi ciężarnymi się zachwycam a siebie katuję krytycznymi ocenami :(
Poza tym każdy kg jest dla mnie straszny i niby wiem, że przeciez jestem w ciązy i chydnąć nie będę a mimo wszystko jestem zła.

durne babsko ze mnie :)
No właśnie ja też się pocieszam, że przecież jestem w ciąży i najwązniejsze, że dzidzia zdrowo rośnie:). ale z I ciąży mam zdjęcie na chwilę przed wyjazdem na porodówkę to twarz mam jak prawdziwe słońce w pełni:)
Ja w sumie jak straciłam 4 kg na początku to jeszcze ich nie odzyskałam, a brzuszek mam duży i widzę jak ludzie, którzy dłuższy mnie widzieli otwierają szeroko oczy i się patrzą na brzuch, a przez bolący krzyż to mój chód wygląda jakbym w 9 miesiącu była, no i co ostatnio doszło - ból pięt:/ jutro idę do fryzjera, mam nadzieję, że się lepiej będę czuć niż teraz :(
basieniak wspolczuje,
mnie tez meczy straszny bol plecow, a w pracy jest czasem nie do wytrzymania..ale zawsze po poludniu robie sobie drzemki i mi jakos przechodzi i od rana to samo..
dziewczyny, współczuję wam strasznie tych dolegliwości. Ja mam straszne problemy z rwą kulszową, a przy córce nie za bardzo mam jak poleżeć. ale kobieta jak to kobieta każdy ból przetrzyma;)
Ja mam też 4 kg na plusie
Brzuch mój gruby sprzed ciąży zamienia się w coraz twardszy i bardziej okragły.

Rano na czczo też mam jak swój normalnie, ale tylko coś zjem od razu wyskakuje:)

Na ulicy wszyscy podejrzewają mnie o ciążę i szczerze powiedziawszy strasznie mnie wkurzają ludzie że patrza na mnie...
Witam wszystkie dziewczyny :)
Obserwowałam Wasz wątek od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz zdecydowałam się do Was dołączyć.
Termin zgodnie z ostatnią miesiączką mam na 13.12, chociaż to już się mocno zmieniło... No i będzie chłopak :)

Troszkę mnie podłamałyście ostatnim tematem (waga)... Malutko przytyłyście od początku ciąży... Mi już przybyło 6kg i rośnie... Pocieszam się tym, że jestem wysoka i potrzeba więcej kg, żeby mi było widać brzuszek (a już jest strasznie wieeelki). Dodatkowo "jadę" na dużej ilości różnych leków i może od tego tak mi się przytyło...

Pozdrawiam Was wszystkie i życzę miłego dnia :)
Cześć Lysmonka. Witamy w naszym gronie. Wagą się nie przejmuj, ja też już mam 6kg na plusie i też jestem raczej z tych wysokich:)
Uff... No to mnie pocieszyłaś, bo już byłam podłamana... :/ Zwłaszcza jak wdziałam, jak dziewczyny pisały, że przytyły dopiero 1,5 kg, a są w bardziej zaawansowanej ciąży niż ja...
Witaj Lysmonka :)

Ja jestem kurdupel , mam 160cm wzrostu, więc dodatkowe kg widac jak cholera :(
z Filipem przytyłam 17 kg, liczę ze teraz uda mi się trochę mniej :p bardzo bym chciała...
Eh, drogie panie... No to ja was wszystkie pocieszę. Ja przytyłam 10 kilo!!! 4 w pierwszm miesiącu, 4 w drugim.. Strasznie mi było przykro jak ktoś (na naszym forum) nazwal kuzynkę , która przytyła dużo w ciąży słonicą . Przykro, bo ja też pewnie będę tak wyglądać i takie komentarze mnie czekają.. Tłumaczenie sobie, ze hormony szaleją, a miałam z nimi problem już przed ciążą (sama się dziwię, że dzidzia się zagnieździła) wcale nie pomogło. Ale potem przeczytałam, że najwazniejsze organy dziecka kształtują się tak wczesnie i mi przeszło. Waga mnie wkurza, ale nie jest PROBLEMEM. To moje dziecko jest najwazniejsze. Jak potrzebowało dużo składników - niech ma. Ja nie odżywiałam się zdrowo,a tak mam nadzieję, że coś tam sobie wyciamkał/a czego było potrzeba.
Kobiety, panowie nie bez powodu z nas się nabijają - naprawdę waga nie jest kwestią życia i śmierci. Są ważniejsze sprawy. Nie róbmy same sobie piekła na ziemi, nie czepiajmy się siebie i również nie oceniajmy innych po wyglądzie. Nie jest to pusta pogadanka. W rodzinie miałam przypdek dziewczynki z anoreksją. Udało się wyłapać na etapie, kiedy udało się wyhamować chorobę (całya czas twierdzi, z ejest za gruba ale je cokolwiiek), ale miałam - niestety - powód, zeby się przyjrzeć jak formatuje się mózgi młodych kobiet, jak koleżanki się wzajemnie napędzają, o prasie i internecie nie wspomnę.
Wybaczcie, że się rozpisałam, ale to było straszne przeżycie, a jak dostrzegłam, że 95% kobiet u mnie w pracy się odchudza, to mnie oświeciło, że to nie z naszą wagą jest coś nie tak - wszystkie jesteśmy za grube? tylko z naszym system ocen i wartości.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry